Egy frászt!

Az első tiszta pillanatra vasárnap délután négyig vártak az idei Élet Menete résztvevői, akkor, amikor sok ezren csendben elindultak, hogy emlékezzenek a holokauszt magyar áldozataira.

De még ez az indulás is tudott rossz indulatokat kelteni, hiszen bár ott volt a menetben Balog Zoltán miniszter és Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető, a Magyar Nemzet Online róluk nem tudott, viszont a balliberális oldal felvonulásaként mutatta be az eseményt. Képtelenség volt az alkalomhoz illő csendhez jutni. Letaglózó volt, ahogy magukat nemzeti érzelműnek nevező motorosok akartak ráközelíteni a menetre „Adj gázt” jelszóval, és az sem felemelő, hogy a miniszterelnök, aki mint mondta 2010-ben, majd kioszt két frászt, és az ilyenek hazamennek, most megtette: kétszer tiltotta be ezt a demonstrációt, de egyszer sem jogtisztán.

Az önmagukat nemzetivé magasztosító antiszemita motorosok a jogilag keszekusza tiltás hatására visszavonultak, de napok kérdése, hogy újabb megszégyenítő feladvány elé állítsák az adminisztrációt, ugyanis a Zsidó Világkongresszus budapesti kongresszusának idejére anticionista felvonulást hirdetnek, ahol már számíthatnak Hegedűs Lórántné jobbikos képviselő partnerrendezvényére is. A tisztátalanság galacsinjait túrják elő nap mint nap a Jobbik holdudvarából, és Orbán Viktor azzal áltatja magát és az országot, hogy ha kell, átugrik a kordonon, ad két pofont, és mindenki hazamegy.

A helyzet ennél sokkal rosszabb. Épp ezek miatt a nem politikailag, hanem napi barkácsolással kezelt gárdák miatt kell zárt kapuk mögött játszani a világ és magunk szégyenére a magyar–román vb-selejtező futballmeccset, és ez még a jobbik eset. A rosszabbik, ami fenyeget, hogy nem egy stadionra, hanem ránk, mindannyiunkra zárul az ajtó.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.