A Jobbik újratárgyalná az államadósságot

Még az idén újabb, több százmilliárd forintos megszorítást fogadhat el a kormány, mivel másképp a gazdasági visszaesés miatt nem lesz képes tartani a tervezett költségvetési hiányt - véli a Jobbik.

A Jobbikkal ünnepelt-e Papcsák Ferenc?

Az MSZP szerint a fideszes Papcsák Ferenc március 15-én együtt ünnepelt a Jobbik politikusaival, ezért le kell mondania.

Káosztól és anarchiától tart a Jobbik

A Jobbik szerint ha az Országgyűlés elfogadja a választási eljárási törvény módosításához az alkotmányügyi bizottság által csütörtökön benyújtott zárószavazás előtti módosító indítványt, akkor azzal "káosz és anarchia" szabadulhat el a választások napján.

Az Országházban hirdették ki Gyöngyöspata új SZMSZ-ét

Ma az Országházban a Szent Korona előtt kihirdettük Gyöngyöspata új Szervezeti és Működési Szabályzatát – írta közleményében Juhász Oszkár polgármester és Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő.

Első fokon nem neonáci a Jobbik

A bíróság nem vonja kétségbe, hogy vitákat lehet folytatni arról, neonácinak minősül-e a Jobbik.

 

Neonácik?

„Kérjük a tisztelt Fővárosi Törvényszéket, hogy állapítsa meg, hogy az alperes megsértette a jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogainkat azáltal, hogy az ATV nevű tévécsatornán 2011. december 14-én vele készített interjúban neonácinak titulált bennünket” – így szól a Jobbik által tavaly nyáron benyújtott keresetlevél, amellyel a párt személyiségi jogi pert kezdeményezett Karsai László történész ellen.

A Fővárosi Törvényszék pedig első fokon kimondta: a Horthy-korszak restaurációjáról folytatott vitával összefüggésben a kifogásolt fordulat „teljesen öncélú és ezért indokolatlan” volt. Tény azonban, hogy a Jobbik képviselői nemegyszer olyan botrányos nyilatkozatokkal hívják fel magukra a figyelmet, amelyek hatására mások is könnyen a Karsaiéhoz hasonló következtetésre jutnak.

Például tavaly áprilisban a párt egyik képviselője a tiszaeszlári vérvádperre emlékeztetett, decemberben pedig az hangzott el a parlamentben, hogy listázni kellene a Magyarországon élő, nemzetbiztonsági kockázatot jelentő zsidókat, különös tekintettel az Országgyűlés tagjaira. Az, hogy a nyílt antiszemitizmus és romaellenesség, a végletes rendpártiság, az erő kultuszának hangoztatása vagy emberek származás alapján történő megkülönböztetése, saját félkatonai szervezet felállítása elegendő ok-e arra, hogy a Jobbikot neonáci szerveződésnek minősítsék, szakmai kérdés lehet.

Vannak, akik úgy vélik, a náci mozgalmat Németországban hatalomra segítő erőket is nagyjából efféle tulajdonságok jellemezték. A bíró szerencsére nem mondta ki, hogy erről ne lehetne vitatkozni. A Jobbik jó hírnevét egyébként a törvényszék sem taksálta túl sokra: a történésznek csak a perköltséget kell viselnie, s tartozik egy bocsánatkéréssel.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.