Lett volna ok a rendőrségi beavatkozásra a gárdatüntetésen

A hatóság egyetlen jogsértéshez sem asszisztálhat, és mérlegelés nélkül fel kell lépnie mindenkivel szemben – állítja Kolláth György alkotmányjogász.

Bűnmegelőzési művelet?

Meg sem kísérlik kifürkészni, hogy merre járnak, hol gyülekeznek a gárdisták. Ez a tanulság.

Cegléd nem hagyja magát: közbiztonsági akcióterv készül

Sajátos akciótervet, úgynevezett „megoldási javaslatot” dolgoztak ki Cegléden azután, hogy másfél hete szélsőségesek vonultak fel a Csengeri városrész főként romák lakta utcáinál, és fenyegették az ott élőket.

Csókakő megszállása: miért nem lépett a rendőrség?

Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője állítja, hogy a rendőrség helyesen járt el: akkor is, amikor lezárta Csókakőt, és akkor is, amikor a Dunaföldváron, magánterületen tartott gárdistaavatás során nem avatkozott közbe. Kádár András Kristóf, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke szerint a rendőrség érvelése több sebből vérzik. – A helyes eljárás az lett volna – mondta Kádár –, ha a rendőrök minden jelenlévőnek felírják az adatait.

A rendőrség 'alulminősítette' a romákkal szembeni szélsőjobbos vonulásokat?

Egy hónap telt el a szélsőjobb Devecserben, majd Cegléden tartott akciói óta, de a jogvédő szervezetek szerint továbbra is vannak megválaszolatlan kérdések a rendőrség fellépése kapcsán.

 

A szerk: Hergelők

Ritkán értünk egyet Deutsch Tamással, de most nagyon: „Szégyellje magát mindenki, aki egy 17 éves sportoló életveszélyes sebesülése kapcsán nem az együttérzés, hanem a gyalázatos cigányozás hangján szólalt meg.” A fideszes politikus a Szigethalmon történt szilveszteri tragikus eset ügyében, az MTK elnökeként adott ki közleményt.

Egyelőre csak annyit lehet biztosan tudni, hogy a kis híján végzetes konfliktusban az MTK ökölvívóját és a Sziget SC birkózóját késelték meg a támadók. Két tizenéves sportolót. A birkózófiú – ne legyen igazuk az orvosoknak! – valószínűleg soha többé nem léphet szőnyegre. Örökre kettétört a sportpályafutása.

Hálát adhatunk az égieknek, hogy nem halt meg senki. Legalább ennek örülhetünk. De a szélsőjobboldal háza táján mintha máshogy gondolkodnának. Mintha fontosabbnak tartanák, hogy megint ráuszuljanak a legalantasabb ösztönökre.

A Jobbik fajvédői rögvest kinyilvánították, hogy az áldozatok „magyarok”, az elkövetők pedig – természetesen –„cigányok” voltak. Lehet, hogy így volt, lehet, hogy nem. Másfajta pletykák is terjednek, de ennek nincs jelentősége. Egészen addig nincs, amíg ki nem derül, hogy a vélt vagy valós származásnak köze lehet a bűncselekményhez. A jobbikosok viszont máris tüntetést szerveznek, reménykednek, hogy a jól bejáratott cigányellenességből csurran-cseppen még néhány szavazat a számukra.

A hergelés folytatódik. A párt szó vivője szerint „cigánybűnözéssel foglalkozó” speciális rendőri egységre lenne szükség, már csak azért is, mert tavaly húsz százalékkal több gyilkosság történt, mint az előző évben. A Belügyminisztérium ezzel szemben közölte: a tény az, hogy az emberölések száma több mint a negyedével csökkent.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.