Nemzeti kormányt!

Pár hete kaptam egy olvasói levelet, melynek írója döbbenten újságolta, hogy képzeljem, életében először elment a Természettudományi Múzeumba, ami egy csoda volt, varázslabirintus a föld alatt és a föld fölött, pompás múzeumi terek, remek kiállítások, és akkor most tényleg, pont ide akarnak valami rendőr egyetemet betenni? Hát nincs ezeknek jobb dolguk?.

Profán zsoltár egy nagy, boldog asszonyhoz

.

Puszták peremén

Sírni vagy ordítani kell, hogy átélhessük ezt a kilátástalanságot. Vagy legalább újra és újra leírni.

Sorsfordító ajándékok

Talán a porszívóval kezdődött minden.

Száznegyven százalék

.

 

Szóljon a Bálna!

Dizájnkarácsonyfát nem szeretnék, de örülnék, ha a Financial Times híres életstílus-magazinja, a How To Spend It címlapján egy fiatal magyar tervező nézne szembe az olvasóval. Boldogan bontanám ki azt a csomagot, amiben egy DVD lapulna.

Méghozzá a James Bond-sorozat következő „fejezetével”, s ennek szokásos nyitányát, a lélegzetelállítóan látványos üldözési jelenetet Budapesten forgatták. Ha Daniel Craig a Skyfallban motorral végigszáguldhatott az isztambuli bazáron, akkor most igazán indíthatna a belvárosi romkocsmás körzetben. De csakis kerékpáron, mert e vendéglátó-ipari üzemegységeket előszeretettel felkereső közegben tekerni menő.

Biztosan a levegőbe ugranék két olyan belépőjegy láttán, amelyek a pesti rakparton szomorkodó kulturális központba, a buboréktetejű Bálnába (CET) szólnak. Mégpedig egy páratlan bulira egy páratlan épületben. Az AC/DC és Céline Dion közös koncertjére. Együtt énekelnék, hogy Let There Be Rock. Szóljon a rock! És szóljon (végre) a Bálna!

Dési András
FOTÓK: TEKNŐS MIKLÓS
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.