Profán zsoltár egy nagy, boldog asszonyhoz

.

Puszták peremén

Sírni vagy ordítani kell, hogy átélhessük ezt a kilátástalanságot. Vagy legalább újra és újra leírni.

Sorsfordító ajándékok

Talán a porszívóval kezdődött minden.

Száznegyven százalék

.

Szóljon a Bálna!

.

 

Lehetetlen lista

Mit szeretnék a fa alá? Több szabadságot és kevesebb verbális harcot. Több Európát és kevesebb Fél-Ázsiát. Több gerinces politikust és kevesebb elbaltázott külpolitikát. Kevesebb cinizmust és több öniróniát. Több hitet és kevesebb vallásháborút. Erősödő nacionalizmusok helyett közös munkát. Sopánkodás helyett ügyesebb válságmenedzselést.

Kevesebb déli zsarolást és több északi nagylelkűséget. Több okos nőt és kevesebb arrogáns macsót a politikában. Kevésbé fagyos arab tavaszt és több valódi változást. Békésebb Közel-Keletet és kevesebb hatalmi játszmát. Felelős nagyhatalmakat és az ártatlanok védelmét. Kevesebb fegyverropogtatást és több értelmes szót. Látszatjogok helyett valódiakat Oroszországban és Kínában.

Befelé fordulás helyett a világgal partneri viszonyra törekvő Egyesült Államokat. Világpolitikai felelősségre is kész Kínát. Kevesebb szócséplést és bátrabb klímapolitikát. Kevesebb éhezőt és haldokló kisgyermeket, több empátiát és kevesebb önérdeket. Kevesebb mi és ők szembenállást.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.