Tekintély

A kormányzó erőknek fontos az Országgyűlés tekintélye, januártól házőrök felügyelik a rendet a Parlamentben. Az őrgárdából azonban kifelejtettek egy embert, aki mindenkinél többet tudna tenni a T. Ház romokban heverő tekintélyének növeléséért.

Neki nem az lenne a dolga, hogy a házelnök utasítására kivezessen valakit az ülésteremből, hanem az, hogy az oda nem valót be se engedje. Nem, nem az alkalmatlan képviselőkre gondolunk, hanem a szégyenszámba menő törvényjavaslatokra. Azokra a szedett-vedett irományokra, amelyekről süt, hogy kutyafuttában, átgondolatlanul készítették. Ezek bizonyítványát ma a beterjesztő kormány és kormánypárt állítja ki, amikor oda-vissza módosítgatják a legalapvetőbb törvények passzusait is, elfogadás előtt és után.

A törvény-előkészítést és a törvényhozást sikerült olyan szintre zülleszteni, hogy ennél már az is jobb lenne, ha napirend előtt üléstermi ökölharcok lennének. Ebben a törvénygyárban a képviselők a biorobot szerepét játsszák, esélyük sincs arra, hogy a naponta átírt, majd visszamódosított rájuk zúduló jogszabályszövegeket megértsék. A kormánypárti honatyák a saját megalázásukhoz asszisztálnak, amikor olyan alapvető törvényeket fogadnak el fércműként, és tűrik méla csendben a folyamatos átírogatását, mint az új közterhet bevezető közművezeték-adó vagy éppen a választási törvény.

Kérdés persze, hogy ha a Parlament elé kitennének egy nagy szelektív hulladékgyűjtőt, amelybe a törvényőr minden, az Országgyűléshez méltatlan javaslatot, módosító indítványt bedobna, akkor miről tárgyalhatnának egyáltalában a képviselők. Tényleg csak az ökölharc maradna.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.