Hódmezővásárhelyen kezdődtek a tárgyalások az önkormányzati adósságátvételről

Az országban először Hódmezővásárhelyen kezdődtek el az önkormányzati adósságok állami átvételével kapcsolatos egyeztetések.

Matolcsy újabb víziói a gazdaságról

Matolcsy György szerint növekedési fordulat előtt áll a magyar gazdaság, ennek a lehetőségét az teremtette meg, hogy sikerült rendbe tenni az állam pénzügyeit.

Matolcsy a fenéken lévő piros pöttyökről és az el nem gurult gyógyszerről

Matolcsy György piros pöttyel indított, ezután elefántos-kistigrises példát említett, majd az ország ellen indított pénzpiaci támadás visszaveréséről számolt be.

Itt a harmadik Matolcsy-csomag: 50 százalékos adó az energiaszolgáltatóknak

Mégsem maradt a fiók mélyén a harmadik Matolcsy-csomag: a legnagyobb meglepetés az energiaszolgáltatóknak jutott, számukra egy 50 százalékos speciális adókulcsot vezet be a kormány.

Zaccban a kalózok

Az elénk öntött kávézaccból jól kivehető, hogy kalózok trappolnak át hazánk földjén, és kiégett tarlóvá változtatják hajdan dúsan termő tájait.

 

Popsi

Büszkék vagyunk ázsiai származásunkra, vetette fel a fejét Matolcsy György egy közönségkérdésre Hódmezővásárhelyen. Sőt, még e származás eddig ismeretlen dimenzióit is megnyitotta, mondván, a japán gyerekek popsiján hathetes korukig ugyanúgy egy piros pont van, mint a magyarokén.

Japán tudósok mondták neki. Mintha a japán nemzeti lobogó jelent volna meg szemei előtt. Vörös napkorong fehér alapon – még kicsiben. Testvéri kis popsizászlók itt is, ott is. Torgyán József látta ilyen masszív elméleti alapokon legutoljára Európa közepének Tállyát. Szintén nagypolitikát próbált belőle csinálni. Akkor még a Fidesz is tudta az ilyesmit hova tenni.

Most tömött sorokban mennek, nem tántorognak, hanem húznak el az emberek az országból, minden gazdasági adatunkban – főleg a beruházásainkban – programozva van a veszteglés, miközben figyelmeztetés nélkül indít a kormány megsemmisítő támadást a felsőoktatás ellen, kiüríti a gyógyszerkasszát, amelyre senki nem a fogyasztói társadalom parancsainak engedelmeskedve jár, hanem mert az orvosa küldi, nem tudni, mi történik az iskolákban január elseje után, amikor az államé lesz minden, azé az államé, amelyet az európai és magyar bíróságok sorra marasztalnak el, s amely rokkantnyugdíjasokon, hajléktalanokon és munkanélkülieken demonstrál erőt, s amely államot nagyon sokan még mindig hajlandóak lennének respektálni, mert tudják, hogy tényleg rendkívüli a helyzet, ezért, ha kellően komolyak, merész kitörési kísérletek is respektálhatók.

E komolyságba vetett hit veszik el, amikor hol a miniszterelnök, hol a gazdasági miniszter gondolja azt, hogy minden kamaszos ötletét odapöckölheti az emberekre. Most már nem kéne!

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.