Nem ász

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) Hagelmayer István-díját kapta Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának elnöke. Bizonyára fontolgatják, hogy a sajtószabadságért, illetve az üzleti fair play szabályait meghonosító ténykedésért járó díjat is juttassanak neki.

A szervezet alapító elnökéről elnevezett díjat azok kaphatják, akik kimagasló teljesítményükkel hozzájárultak az ÁSZ jogállami és társadalmi súlyának kialakításához, a közpénzek hatékonyabb felhasználásához. A szervezetet létrehozó 1989. évi XXXVIII. törvény elfogadásának napja, október 28-a a díjazás napja. Így Rogán Antal kitüntetése erkölcsileg érvénytelen. A Nemzeti Hitvallás szerint hazánk 1944. március 19-én elveszített állami önrendelkezésének visszaállítását 1990. május 2-tól, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk.

E díjat tehát egy zsarnoki rendszer aktusának emlékére hozták létre. Maradjunk is ennyiben. Rogán Antal ugyanis az egyik legeladósodottabb önkormányzat vezetője, ami – mivel a Belvárosban kevés a lakó, de sok az adózó nagyintézmény – teljesítmény. Ő az, aki a kötelező lakcímnyilvántartás megszüntetését javasolta, hogy utat nyisson az értelmetlen választási regisztrációnak.

Korábban a parlamenti vitát elfojtó technikával, egyéni képviselői indítvánnyal terjesztette be a diszkriminatív különadókat, és (Cser-Palkovics Andrással együtt) a nemzetközi és hazai döbbenetet kiváltó médiatörvény-együttest. Nem soroljuk tovább érdemeit. Hivatkozunk inkább az ünnepi alkalomból a hatalom Hitvallására, amely szerint a huszadik század erkölcsi megrendüléshez vezető évtizedei után múlhatatlan szükségünk van a lelki és szellemi megújulásra. Egyet most hátraléptünk. Alig várjuk a megindulást.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.