Szalai Anna: Tarlós személyes ügye

Egy, kettő, három... tíz. Tegnap. Ma hét, de holnap lehet, hogy csak négy lesz, vagy egy tucat. Így számolgatja híveit Tarlós István. Időnként az ellenzék előtt, hogy erejét bizonyítsa.

Rogán kiegyezett az önjáró Tarlóssal

Rogán Antal állítólag a fővárosi Fidesz követeléslistáját sem szentesítette.

A Fidesz csendben ünnepel

A Fidesz idén sem tart külön október 23-át. Orbán itthon lesz, de csak az állami ünnepségen szólal fel.

Orbán osztálytársa volt a földosztó Nagy János

A Fejér megyében tett bolyongásunk során eljutottunk a magyar kormányfő volt gimnáziumába is.

Miért dicséri annyira Orbán az elnöki rendszert?

Nem biztos, hogy korszerűek a demokratikus rendszerek vezetési struktúrái – vetette fel ismét a kormányfő.

 

A kegyelmes úr nótázik

A fehérvári huszárok eljöveteléről kegyeskedett dalolni a miniszterelnök úr egy etyeki pálinkafőzdében, hol véle dalolt az ő kísérete is. Megnéztük a videót, s hát megláthattuk végre, manapság hogyan is nótázik és mulat övéi közt a kegyelmes úr. Zavartan, kényszeredetten mosolyogva, félszegen, hamisan.

Kirobbanóan vidámnak éppen nem mondanánk az országot vezető társaságot. De még csak jókedvűnek sem. Együtt énekelnek a kegyelmes úrral szerte az országban az ő hívei, kik senki másra nem ügyelnek, csak a kegyelmes úrra, csak a kegyelmes urat figyelik, kizárólag őhozzá igazodnak, az ő tempóját igyekeznek tartani, s az általa megadott hangnemben dáridóznak.

Egyelőre nekik húzza a prímás, de ez nem lesz mindig így. Emlékszünk még azokra a boldog, szép napokra, amikor a kegyelmes úr még nem koronáztatta meg magát, s amikor a hajdani rokonszenves, hosszú hajú, szakállas fiatalember még Nagy Feróval, Vágvölgyi B. Andrással és Fodor Gáborral énekelt egy színpadon. A Fidesz több mint húsz évvel ezelőtt megrendezett rendszerzáró buliján énekelt valaha Orbán Viktor, akkori övéi közt ünnepelte a kommunizmus bukását.

Akkor még őszinte volt, szívből mosolygott, s nem volt kényszeredett. A kegyelmes úr azóta nagyot változott, ami önmagában nem baj: hisz mindenki változik. A baj az, hogy a kegyelmes úr elvárja ma már, hogy mindenki úgy táncoljon, ahogyan ő fütyül: hamisan. Nem is sejti talán, hogy ez nem lesz mindig így.

De jó, ha tudja: már nagyon sokan vannak azok, akik hangolnak a következő rendszerzáró bulira.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.