Varga!

Varga István fideszes politikus vált a női jogok egyik leghatékonyabb harcosává Magyarországon. Valószínű, hogy nem vágyott erre a dicsőségre, mégis elérte, amiért más politikusok és civil szervezetek hosszú évek óta hiába küzdenek. A Fidesz tegnap bejelentette, mégis támogatja, hogy a családon belüli erőszak önálló tényállás legyen a büntető törvény könyvben.

Varga képviselőnek ehhez elég volt önmagát adnia a kérdésről szóló parlamenti vitában és olyan, azóta számtalanszor idézett kijelentéseket tennie, mint „azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak.”

Ennek és az ezt követő felháborodásnak köszönhető, hogy a Fidesz most „meghajlik a hölgyek akarata előtt”. Nem a népi kezdeményezést támogató több mint százezer aláírásnak, nem a témával foglalkozó szakemberek, szervezetek érveinek, nem a családon belüli erőszak évi körülbelül ötven áldozatának. Ezek leperegtek erről a kormányról ugyanúgy, ahogy a korábbiakról is.

De akkor jött egy képviselő, aki egy éjszakára száműzött parlamenti vitában képes olyan falrengető dolgokat mondani, melyekkel napokig tele a van sajtó, és melyekkel eléri, hogy maga Orbán Viktor kénytelen a drága idejéből a családon belüli erőszak ügyére áldozni. És ami aztán végképp csodaszámba megy: a szavait kiváltó botrány nyomán a kormánypárt változtat korábbi álláspontján. Mit is mondhatnánk? Ha csak így megy, akkor több Varga Istvánt a parlamentbe!

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.