Orbán jó kérdésekre szomjazik

Riporterrel illusztrált Orbán-PR a köztévén.

'Véget kell vetni az orbáni meséknek'

Nem tanúskodik túlzott önbecsülésről, ha ez a kormány örökké a múlt hibái mögé bújik – Michael Roth, a Bundestag szociáldemokrata frakciójának Európa-politikai szóvivője kíméletlenül lerántotta a keresztvizet az Orbán-kormány kétéves tevékenységéről.

David Cronenberg biztos benne, hogy a kapitalizmus rossz

Stílust váltott David Cronenberg: a „véres bárónak” becézett kanadai auteur most filozófiai szinten mesél a gazdasági válságról és a kapitalizmus vesztéről.

Majd szólnak, ha meg kell halnom

Charles Dance-t, a magyar nézők jelenleg a Trónok harca című sorozatban láthatják, az HBO-n. A cinikus angol Shakespeare-színésszel Londonban beszélgettünk.

Miroslav Lajcák: Ne tévesszük össze az okot az okozattal

Miroslav Lajcák szerint sokkal jobbak a szlovák–magyar kapcsolatok annál, mint ahogy azt a legtöbb média sugallja.

 

Döntenek a kisebbségi kormánybiztosról

Előzetes tervek szerint a szlovák kabinet a jövő héten dönt a kisebbségi kormánybiztos jogköréről és hivatalának statútumáról.

A Magyar Koalíció Pártja nevében Berényi József máris bírálta a tervezetet, mert szerinte a kinevezett személynek nem lesz törvényjavasló jogköre, csupán a kabinet tanácsadójaként működhet majd. – A szlovákiai magyarság jövője érdekében minél erősebb, elvszerű érdekvédelemre van szükség, nem pedig rács mögé zárt, fogatlan oroszlánra – vélekedett a pártelnök.

A kisebbségi kormánybiztos posztjának létrehozásáról Robert Fico kabinetje döntött, miután takarékossági okokra hivatkozva megszüntette az emberjogi és kisebbségügyi kormányalelnöki státust és a hivatalát. Javaslatuk alapján a Híd párt állíthat jelöltet. Bugár Béla elnök lapunk kérdésére közölte: a Híd parlamenti pártként a kisebbségi kormánybiztos révén is szeretné megőrizni azokat a nemrég kivívott további kisebbségi jogokat is, amelyek alapján július 1-jétől a vegyesen lakott területen a hivatali kétnyelvűség már kötelező és nem csak ajánlott lesz.

Ugyanis neki ellenőrző szerepe is lesz. Arról, hogy végül a mi jelöltünk kerül-e ebbe a tisztségbe, csak akkor döntünk, ha a kabinet azt a tervezetet fogadja el, amelyről a miniszterelnökkel állapodtam meg – nyilatkozta.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.