Fidesz: Gyurcsány a csalás és a lopás gyanújának árnyékában él

A Fidesz szóvivője szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a szakdolgozatáról szóló hírek miatt mostantól a csalás és a lopás gyanújának árnyékában él.

Gyurcsány: ha olvastam, bizonyára felhasználtam

Gyurcsány Ferenc azt írja a Facebookon: A sejtetések, a gyanúsítgatások világát megszoktam. Amortizálásom szándéka napirenden volt, van, és ahogy látom még maradni is fog egy darabig.

LMP: a kormány gazdaságpolitikája csak saját háttéremberei érdekét szolgálja

A kormány elhibázott gazdaságpolitikát folytat, amelynek egyetlen célja, hogy saját háttéremberei jól járjanak – mondta Heltai László, az LMP szóvivője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.

A Jobbik végérvényesen száműzné Gyurcsányt a politikából

Végérvényesen távoznia kell a politikából Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnöknek, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselőjének, mert "újabb hazugágára derült fény" - mondta Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

Gyurcsány dolgozatának nem csak a címe másolat?

A bírálat alapján rekonstruált Gyurcsány-dolgozat volt sógora írásának tükre a HírTv szerint.

 

A sebzett Gyurcsány

Lehet, azért ment a Hír TV nagy erőkkel Gyurcsány főiskolai szakdolgozata után, mert gondolta, hogy biztos kell lennie ott valami tökéletlenségnek. S akkor be is igazolódott a feltételezésük, hogy a volt kormányfő alapvetően nem sebezhetetlen, ezért érdemes nála egyébként igen erőltetettnek tetsző ügyekkel is próbálkozni.

Hogy például a köztársasági elnök ordító kisdoktori plágiumával szembe lehetne gyorsan állítani egy tanárképzős szakdolgozatot, mert az sem lesz rendben.

De legalábbis lehet rajta fogást találni. A plágiumgyanút alapozó szövegazonosság egyelőre egy cím erejéig bizonyítható, de e helyzetben ez is elég. Ha viszont a Hír TV-t eleve felkészítették a remélhető eredményre, s nem Gyurcsány személyiségében rejlik aktivitásuk titka, akkor sem nagyon más a helyzet, legfeljebb kétfelől kínos.

Könnyű lenne azzal szökdécselni most, hogy ugye, ugye, makulátlannak kell lennie annak, aki a politikában hiteles akar lenni. Senki sem makulátlan.

Berlusconiban például épp azt kedvelték az olaszok, hogy semmi sincs rendben körülötte, mégis mindent megold. Sajnos itt, nálunk is inkább a politikai, mint a morális erő a döntő. Schmitt aligha bukott volna ilyen nagyot, ha korábban nem derült volna ki, hogy minden mozdulata alkalmatlan arra, hogy államfőt lássunk benne. Gyurcsány Ferenc egyelőre csak a címében utolérhető szakdolgozata és a vádakra adott válaszai is csak azáltal lesznek számára politikai értelemben halálosan veszedelmessé, hogy a hitelesség terén ő már elvesztett egy egész háborút. Minden fronton szedhetne újabb sebeket, csak ezen nem.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.