Megpróbálják elhallgatni a veszprémi gondokat

„Nem aktuális.

Rétvári azt szeretné, ha elgondolkodnának az 'utódpárt haszonélvezői'

Rétvári Bence szerint az egész magyar társadalmat megtörte a kommunizmus időszaka.

Ötkarikatúra

Csampa képviselő szerint nincs Kulcsár-ügy, s e közlés prímán illusztrálja, mi az elsődleges eredménye annak, hogy a kétharmados törvényhozási többség megint rendszert váltott.

Magyar sportirányítás: egy mindenkiért

Érdemes a MOB honlapját böngésznie annak, aki a magyar sportirányításban szeretne dolgozni, mert az ötkarikás szervezetnek igen sok szakemberrel kell megerősítenie csapatát, amennyiben valóban meg szeretné oldani a saját – a vasárnapi közgyűlésen elfogadott – alapszabályában fölsorolt feladatokat.

Veszprém fogadja be a győri lányokat

Veszprémbe viszi a Bajnokok Ligája női kézilabda elődöntőt a győri Audi ETO.

 

Navracsicsék és a Himnusz: Ha küzd ellenséggel

Nem az a baj, hogy a veszprémi szurkolók a nemzetközi kézilabdameccsek előtt elénekelik a magyar Himnuszt. Az ugyanis nem érv eme szokás ellen, hogy Európa más országaiban mindez nem divat. Na és? Attól, hogy a Barcelona vagy a Kiel csarnokában ilyesmi nem fordulhat elő, még nem kell a bakonyi drukkerek fejét venni. Az sem probléma, hogy a csapat keretében szép számmal találhatók más nemzetiségű játékosok.

Az EHF mégis helyesen döntött, amikor betiltotta a mérkőzés kezdete előtti Himnusz-éneklést.

Figyelem! Nem a Himnuszt magát, nem is az éneklését – a meccs után nyugodtan zúghat az aréna –, csupán abból lett elege az Európai Kézilabda Szövetségnek, hogy a veszprémi meccsek rendre egy perccel később kezdődnek, mint az összes többi összecsapás.

Pénzről van szó, nem is kevésről, amit a tévéközvetítésekből kasszíroz a sportág. A bakonyi klub vezetői fel is szólították a nézőket: ne énekeljenek, mert súlyos büntetés lehet a vége.

Úgy látszik, nem mindenki értette az idők szavát: Veszprém fideszes fejesei – Navracsics honatya és Porga polgármester – ellenközleményükben dafke a Himnusz eléneklésére buzdították a szurkolókat. A bírságot meg majd összekalapozzák valahogy – ígérték. Nem tették hozzá, hogy mi most szabadságharcot folytatunk minden szervezet ellen, amelynek a nevében benne van az „európai” jelző.

A Veszprém vasárnapi BL-meccsén a szurkolók persze elénekelték a Himnuszt a kezdés előtt. Kint a folyosón. Navracsics így haladékot kapott: még nem kell vennie a kalapját.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.