Magyar csontok

Román Sándor táncos-koreográfus imigyen összegezte a 2011 áprilisában megnyílt, az ExperiDance által üzemeltetett RaM Colosseum célkitűzéseit: „Ebben a színházban az egyetlen kötelező dolog, mint azt hiszem, minden színházban, hogy ne legyen benne szex és politika.

Megyesi Gusztáv: Milyen bulum?

A preambulum a szerző blogbejegyzései szerint Brüsszel és Strasbourg között készült. Hazánk fővárosa, minden hatalom forrása, a magzat is ember, s hogy a Szent Korona méltó örökösei vagyunk; csak tudnánk, milyen az.

Mobil szeráj

Fejében tengernyi teendő, noteszában határidők tornyosulnak, gyerekével – ha van neki – átlag napi hét percet beszél, „mi volt az ebéd, feleltél-e, mit kell befizetni, jó lesz-e, ha pizzát rendelünk vacsorára?”, öltönye trendi, asszonya szintúgy.

Tényleg okos az a telefon?

Robbanásszerűen gyorsuló mobilinternetet, egyre szaporodó mobiltelefonos alkalmazásokat hozott 2011.

Vaslady a konyhapult mellett

Álom és papedli – minden színész ebben a két kategóriában gondolkozik.

 

„az milyen országgyűlés, amelyben kövér viccel?”

A Twitter-mikroblog oldalon a felhasználók maximum 140 karakteres, olykor sajátos nyelvi formában fogalmazott üzenetekben osztják meg véleményüket „követőikkel”. Munkatársunk, Pető Péter (@petopeti) hozzászólásaiból válogatva foglaltuk össze a 2011-es esztendő eseményeit. (A sajátos helyesírás, a rövidítések a műfaj jellegzetességei.)

Január 2. Rákay Filip az m1 élén. Ilyen finoman még nem jelentették be 1 közszolgálati médium halálhírét.

Január 4. Minden tiszteletem a 99 éves Gyarmati Fannié, Radnóti Miklós özvegyéé, aki kiáll a sajtószabadság korlátozása ellen.

Január 5. Valaki szólhatna már ennek a szerencsétlen kormánynak: hiába a félrefordítás, a kihagyom a veszélyes paragrafusokat, stb. MERT VAN INTER-NET!

Január 5. Mai Magyar Nemzet: Schmitt Pál ... „a maga módján a belső stabilitás és a köznyugalom megteremtéséhez is hozzájárult.” értem.

Január 8. Az economist szerint némi tokaji után egy orbán-miniszter: elbasztuk. ideje, h a kormány minden tagja elkezdjen vedelni, ha józanul nem megy.

Január 16. Hárman haltak meg a west balkánban. hihetetlen...

Január 27. Ezt a mocskot, amit kerékpársportnak csúfolnak. bohózat. most éppen contadort nyesték el. oda a tavalyi tourgyőzelem.

Február 2. Eszem megáll, kairóban tevével nyomatják a téren. twitter-forradalom, teveforradalom... mubaraknak mennie kell.

Február 7. A green bay gyönyörű győzelmet aratott. rodgers szenzációs, a védelem fölülmúlhatatlan. három labdaszerzés...

Február 7. Orbán évértékelése kétségkívül a bohóctréfa műfaji kereteit feszegette. disznóvágás, pálinka, kolbásztöltés. szánalmas provincializmus.

Február 21. Ez a szemét kadhafi agyonlőne mindenkit az országban, hogy megtartsa líbiát saját olajipari vállalkozásának. hiába: mész a többiek után!

Február 23. Alkalmazottak 80%a bukik az új szja-szabályokkal. még egy ilyen kormányt, amelyik szerelmes a tehetősekbe. nyomorultaknak mindegy.

Február 24. Vityának 180 négyzetméter az irodája. az ovális 70.

Február 25. A jövőben minden zárt légterű nyilvános helyen tilos lehet a dohányzás – jelentette be Heintz Tamás (Fidesz). nem tom ki ez, de kedvelem.

Március 10. A magyar köztársaság is elhunyt. béke poraira.

Március 11. Japánban nagy baj van. Március 19. lőnek líbiában. háború van. Március 25. szíriában is lövöldözik a tömeget. zsarnokok, takarodjatok.

Március 25. Milliárdok erre. a debreceni tizesből építhettek volna kétszáz pá -lyát, h mozogjanak a gyerekek. inkább stadion. grat.

Március 31. Stohl letöltendő. sic transit gloria mundi.

Április 17. Győr katasztrófa. Megint nem lesz BL-döntő.

Április 18. Az index szerint még az alaptörvény szavazásakor is kiabáltak az illetékesek a frakciónak, hogy igen. másként nem megy a helyes válasz.

Április 22. Gyöngyöspatáról menekítik a cigányokat, mert kiképzést tart valami véderő nevű gittegylet. állam, erőszakmonopólium, rémlik valami, fiúk?

Április 23. Vitya persze a videoton mecscsén bohóckodik. ha ennyi ideje volt talán mehetett volna a hokira. ahol sportteljesítményt láthat.

Május 2. Ünnepelnek az amcsik. oszama is dead.

Május 11. Kimegyek az mtk meccsére. inkább szociológiai, semmint sportszakmai okokból.

Május 11. Ha az mszpre pillantok, kedvem támad lemenni fecskében a balatonra, venni egy lángost, aztán hallgatni az aktuális kft slágert. mapedsó.

Május 20. Töröcskei az NSZben: ov talán a legképzettebb politikus európában. nem tudom mit szednek be ilyenkor, de ki kell próbálnom.

Május 26. Kassai szenzációs. mese nincs: a magyar játékvezetés európa krémjéhez tartozik.

Május 30. Berlusconi elveszítette milánót. a dóm téren megy a fieszta. gyönyörű látvány.

Június 11. Balsai mint alkotmánybíró? akkor lassan lehet az elteájk helyett egyből az abbe jelentkezni.

Június 15. 48 órára elzárni a védőtől a gyanúsítottat? abu ghraib szintre emelnék a magyar igazságszolgáltatást. az őrület kétharmada.

Június 15. 6an tüntetnek a Kazinczy utcában: Budapest Magyarország fővárosa nem izraelé. Értem.

Június 25. Dudás Zoltán nyírkárászi tréner megyei I-es csapata veresége után:

– Nem bírtuk el Tóth Béla hiányát, aki aVV5 válogatásán vett részt.” Június 27. ov beismerte schiffernek, h eltüntették a tüntetőket. hozzátette: a jövőben is így lesz, ha az államérdek azt kívánja. rákosistíl...

Július 1. Ha tényleg ezé baszogatják a népszavát, akkor szolidárok: schmitt pál egy pojáca.

Július 3. Djoko-nadal. wimbledon. a délután foglalt.

Július 7. Majtényi László a közmédiáról: „senkik küldenek el valakiket.”

Július 10. News of the World: a szerkesztő megköszönte a kollégák munkáját, majd közölte, (...) munka után levonulnak a kocsmába. legalább a búcsú szép. Július 13. petrovics emil utolsó nyilvános megszólalásában: baloldali vagyok és gyűlölöm a pénz, a tőke mindenhatóságát. rip.

Július 17. Hoffmann rózsa: az egyetem nem a középszernek való. valaki szólhatott volna neki, hogy az államtitkári szék még kevésbé.

Július 18. A hírszerző hozta a nap dumáját. gyurcsányról: „a volt miniszterelnök-gasztroblogger”. Július 20. orbán viktor 2012-ben még nem lesz bl-győztes. kiesett a videoton.

Július 23. Meghalt Amy Winehouse. Július 29. smittpali, helyezett egy tével? kabaré az a hivatal. a kontraszelekció temploma.

Augusztus 2. A nap dumája: a nyarat vissza kell vezetni a munka világába.

Augusztus 12. A wossala-sztori durva, fölvett 2,9 milliárdot, kifizetett 1,1-t. tartozik 4,9-el. ha a kkv-szektor így áll, akkor sok remény nem mutatkozik.

Augusztus 22. Ókovács irányítja az operát. de ha teljesen mindegy, akkor má ménem a sebestyén balázs?

Augusztus 31. Riszpekt a Bors vásárlóinak. mai címlap: „új melle miatt nem szexelhet Győzike”. hátbazmeg.

Szeptember 4. Kristóf Attila a szombati mnben a fidesznek: az erő nagyszerű dolog, de még nagyobb az igazság és az alázat.

Szeptember 12. Hé fiúk, szerintetek annak van milliós megtakarítása, aki nem tudja fizetni a havi részletét? melyik világban éltek?

Szeptember 12. Az milyen országgyűlés, amelyben kövér viccel?

Szeptember 15. Paulo Sousa lefejelte a sport munkatársát. még nem olvastam a hírt, amely szerint a videoton megvált tőle.

Szeptember 20. Korábban azt hallottam ovtől, h a jó kormányzás a szélsőjobb térnyerésének ellenszere: ha így van, soha nem volt még ilyen fasisztaveszély.

Szeptember 29. Up nélkül az index, weyer és nádori nélkül az origo. valami végleg megváltozott a magyarmédiavörldben.

Október 1. Dopeman az antiorbánista erők ikonja lett. majdnem egy bono.

Október 6. Jobs talán először veszített. rip. Október 19. a narancssárga vidámpark közleménye: gyur csány terrorista, a gazdaság gyorsnaszád.

Október 20. Megvan kadhafi. szép nap ez. Október 22. szakított gyurcsány és az mszp. ideje volt.

Október 24. A nemzetnek sikerült olyan képet betennie a nemteccikről, amelyen csak nyugdíjas van. nem lehetett könnyű kiválasztani.

Október 31. Meghalt albert flórián... rip.

November 4. Kommentár nélkül: németh krisztián az mtkban folytatja.

November 8. Ez a lovasroham című festmény a űrmagyargiccs emblémája. köszönet kerényinek, megint jobban ismerjük a kurzust.

November 11. A wall street journal szerint hangöri a válság következő áldozata. fiúk, ezt elkúrtátok.

November 14. Szijjártó: magyarország megáll a lábán. euró: 315 forint. értem.

November 15. Kérdés (mh, kövér-interjú): „ezt az üldöztetést a különc gazdaságpolitikával érdemeltük-e ki, vagy pusztán azzal, h magyarok vagyunk?”.

November 18. Kósa: az IMF-fel való szakítás sosem merült fel. a bohóctréfa kezd komollyá válni.

November 20. FTC-kaposvár, szurkolói rigmus: „mit akartok? mit akartok? diósgyőri cigány parasztok!”

November 21. Azt is elmagyarázhatná valaki, az miért van, h a piros, kék, zöld, barna pártok hazudnak. a narancssárgák kommunikációs hibákat követnek el.

November 22. Matolcsy-vagyonnyilatkozat: Ország Gyűlési képviselő. álamfői, de minimum unortodox megoldás.

November 22. Töröcskei: matolcsy györgy nagyon zseniálisan csinálta. erre nincs poénom.

November 28. Gál András Leventét a jó államért felelős kormánybiztossá nevezték ki. tuti van egy olyan biztos is, aki kitalálja ezeket a beteg neveket.

November 29. 100 millió a lakitelki népfőiskolának. fiúk, azt ugye vágjátok, hogy a költségvetés nem a kurva malacperselyetek?

December 1. Eskü, ellágyulok, olyan szép, amit az ellenzék az obstrukcióval csinál: úgy viselkednek, mint az országgyűlési képviselők.

December 4. Már putyinnak sincs 2/3a. előbb vagy utóbb, de mindenhol eljön az igazság órája.

December 5. Arra milyen jelzőt használt volna 3 éve szijjártó, h a megyei közgyűlés elnöke az azoriszigeteken barnul, miközben az iskolában nincs gáz.

December 11. Csodálatos a barcelona. zéró esélye volt a realnak.

December 13. Döntött az országgyűlés: szájerné az országos bírói hivatal élén. munkasikereket. felkészül: dajcsné.

December 16. Valaki szólhatna a vityának, hogy ez egy ország, nem a felcsúti homokozó.

December 18. Meghalt vaclav havel. .. .. .. .. .

December 22. Nem értem, mi a baj azzal, hogy kövér kitiltotta az indexet a parlamentből. sztem nagyvonalú: nem az országból lökte ki a médiumot.

December 23. Gyurcsányt elvitték a zsaruk. nagy nap ez viktor.

December 23. Megalakul az ellenzéki kerekasztal. váó.

December 24. A gyávaság kétharmada szenteste épít kordont a köztévés éhségsztrájkolók köré. erőlködjetek, lehet, ez az utolsó kari, amikor rongálhattok.

December 31. Ennek vége. jöhet végre az elrugaszkodás éve.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.