Tévéműsor ajánló

Muszáj tévézni?

EGY ESTE AZ IL DIVÓVAL

barcelonai koncert

Jó, karácsonykor muszáj családitévézni, de előző nap talán meg lehet úszni. Tessék elővenni a tévéújságot: a Magyar Televízió például a mi sok-sok pénzünkön egyetlen megnézni érdemes műsort sem ad e napon. Késő este vetíti ezt a koncertet is, amelyen jobb sorsra érdemes művészek lemennek kutyába, hogy popot-komolyt összezagyváljanak.

m1, 23.05

LÓVÁ TETT LOVAGOK

amerikai–angol–francia film

Író: William Shakespeare Rendező: Kenneth Branagh A másik közszolgálati tévé igyekszik az utóbbi időben. Shakespeare Kenneth Branagh - gal, az már valami! Ez a középkori angol nemcsak a királyok-zsarnokok aljasságait tudja átéletni velünk, de saját kicsinyes praktikáink elől is csak egy menedéket hagy: kinevethetjük önmagunkat.

Duna TV, 21.30

GOLDONI: AZ ÚJ LAKÁS

színházi közvetítés, 1994

Rendező: Ascher Tamás Szereplők: Blaskó Péter, Udvaros Dorottya, Básti Juli, Csomós Mari, Vajda László, Sinkó László, Végvári Tamás, Isten tartsa meg a Duna2 új szokását: igazi színház igazi színészekkel – hétköznap este. Nemrég a III. Richárd ment Haumann-nal és Latinovits csal. Bátor tett volt leadni, annyira a mai Magyarországról szólt!

Duna2, 22.20

Egyensúly itt és ott

SCHMITT PÁL-INTERJÚ

Az MTV-főigazgató egy, a Lomnici főbíró kitakarásával kapcsolatos olvasói levélre válaszolva írta, hogy  tévéje kiegyensúlyozott, mert egyenlő mértékben ad fórumot kormánypártnak, kormánynak, ellenzéknek. Én meg azt tartanám kiegyensúlyozottságnak, ha mindenkinek feltennék a megfelelő kérdéseket. Talán majd most a hír tévések! De miért ilyen késő este?

Hír TV, 22.30

EGYENES BESZÉD

Műsorvezető: Kálmán Olga. Sokunk szerint Kálmán Olga az a riporter, aki fölteszi a kérdéseinket. Hát az MTV-szóvivő Szabó Lászlónak föl is tette. Ritkán látni, ahogy a riportalany belefullad a hazugságaiba. De például Hoffmann Rózsa a köznevelési törvénnyel kapcsolatban nyugodtan cáfolhatta egyik mondatát a következővel, őt viszonylag könnyen hagyta szabadulni. Kár.

ATV, 19.25

ÉJJELI ŐRJÁRAT

kulturális magazin

Műsorvezető: Al Ghaoui Hesna.  A múlt héten szép csendben megszüntették azt a sorozatműsort, amelyet a tavalyi (Veiszer Alinda) és az idei Prima Primissima-díjas (Al Ghaoui Hesna) vezetett felváltva. Az év végéig még mennek az ismétlések. Tessék nézni, mert valahogy így lehet a közszolgálatot elképzelni.

Duna2, 21.30

Nézhető filmek

JACKIE BROWN

amerikai film, 1997

Rendező: Quentin Tarantino. Szereplők: Pam Grier, Samuel L. Jackson, Bridget Fonda, Robert De Niro. Lehet rossz film, amelyben De Niro csak mellékszereplő?! Milyen sötéten látja a világot Tarantino, és milyen pontosan adja e világ nőfiguráit a két nagy színésznő. Ne a történetet figyeljék, hanem a jellemek kibontakozását.

Viasat3, 21.15

ROCKHAJÓ

angol film, 2009

Rendező: Richard Curtis. Szereplők: Philip Seymour Hoff man, Bill Nighy, Tom Sturridge, Kenneth  Branagh, Emma Thompson. Tudták, hogy a szabad Angliában csak kalózrádió sugározhatta a „közízlést romboló” rockot? Néhány év múlva meg lovaggá ütötte a királynő a főkolomposokat: Johnt, Pault, George-ot és Ringót.

HBO, 19.05

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.