Tüntetés?

A Fidesz nagyfokú tájékozatlanságról tesz tanúbizonyságot, amikor ellene tüntetnek. Kormányunk pártja állítólag nem tudott arról, hogy az Egymillióan a sajtószabadságért Facebook-csoport október 23-ra már hónapokkal ezelőtt meghirdette rendszerellenes és demokráciapárti demonstrációját a Szabad sajtó útjára.

Csakis ezért fordulhatott elő, hogy a szegény alulinformált Fidesz az Astoriánál szeretne forradalmi megemlékezést. Magyarul: utólag rászervezett a civilekre. Na jó, az Orbán-rezsim elleni tiltakozás nem lesz kétmilliós, a szervezők „csak” százezres tömegre számítanak. Ez jelentéktelen nagyság az öt éve permanens revolúcióval, tavaly óta pediglen valóságos forradalmi hullámmal próbálkozó Orbánék számára. Ők a szokásos helyre, az Astoriához mennének. Ami barokkos túlzás, mert tavaly sem ott voltak. De most visszavágynak.

Az EMS megértette a Fidesz alulinformáltságát. A kormánysajtó a márciusi harmincezres tüntetésről ugyanolyan megvető hangsúlyokkal számolt be, miként a minap a szakszervezeti D-Day eseményeiről: az országmentés ellenfelei csupán érdektelen zsúrokon vesznek részt.

Az sem segíti a Fidesz tájékozódását, hogy a hazai tüntetőszámlálás atyja, Rákay Philip időközben tévés csúcsvezető lett. Az m1 nem azért van, hogy akár a polgárok, akár a hatalomban ülők megtudják: valakik már „Orbán, takarodj!” feliratú plakátokat visznek a budapesti utcán.

A jelek szerint a Fidesz október 23-án a tudás, a facebookos civilek közelébe szeretne kerülni. Sokak biztonságával fizetne érte. De ez már 2006-ban sem volt szempont. A szónoknak akkor is jutott páncélautó.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.