Az LMP most Tarlósban reménykedik

Az LMP tiltakozik amiatt, hogy a budapesti Bécsi utcába tervezett plázaberuházás érdekében lerombolják a belváros szívében álló régi épületeket.

Tarlós beszólt Rogánnak is: a városvezető harcai a Fidesz szakpolitikusaival

„Nem vagyok hajlandó bátorságfejlesztő vitákat folytatni fideszes polgármesterekkel, és nem tartom különösebben férfi as megnyilvánulásnak, hogy egyes fővárosi képviselők a kerületbe járnak panaszkodni” – figyelmeztette frakciótársait, illetve a fideszes polgármestereket a Fővárosi Közgyűlés hétfői ülésén Tarlós István főpolgármester.

Rogán és társai: Ha túl sok a hiteled, vegyél el a szomszédtól

Minden önkormányzatnak maga felé hajlik a keze.

Tarlós megint kioktatta a hajléktalanokat

A főpolgármester értésre adta: nem fogja eltűrni, hogy a hajléktalanok visszaköltözzenek az aluljáróba.

Korona tér, Gundel út - újabb területeket neveznének át Tarlósék

Kilenc közterület elnevezéséről, illetve átnevezéséről dönthet jövő szerdán a Fővárosi Közgyűlés.

 

Költözzünk?

Ha jól értjük Tarlós István főpolgármester kezdeményezését, Budapest Fidesz–KDNP-támogatással megválasztott első embere nem bízik Rogán Antal korrektségében.

Nem bízik abban, hogy Rogán erős parlamenti pozícióját kihasználva, sőt azzal visszaélve nem terjeszt be és erőszakol át újabb törvénymódosítást, hogy némiképp javítsa mozgásérzékelős szökőkút, díszburkolat és más látványberuházások miatt mesze az országos átlag felett eladósodott kerületének pénzügyi egyensúlyát. Rogán és hívei a turisztikai adónál egy rapid törvénymódosítással egyszer már gátlástalanul lenyúlták a főváros pénzét, de úgy, hogy a munkát otthagyták, csak a bevételt vitték el.

Úgy tűnik, Tarlós most belenézett a kasszába, felmérte a kerületek helyzetét, és mivel Belváros-Lipótváros igencsak csehül áll, elgondolkodott: vajon ebben a helyzetben mit lép majd a polgármestere? Aztán felkérte az Állami Számvevőszéket, készítsen kerületi stresszteszteket, és bejelentette, a főváros 15 milliárdot különít el a bajbajutottak esetleges megsegítésére. Mert ez így még mindig korrektebb, mint amikor a kerületek (értsd: legfőképpen Rogán) törvénnyel ráteszik a kezüket a főváros pénzére.

Hoppá! Tehát Tarlós szerint az, amit Rogán művelt, nem korrekt. Ez gáz! Frakcióvezető-helyettesként Rogán az egyik mindenhez értő fő-törvénybeterjesztő. Ha a korrektségét illetően még a vele egy táborba tartozó Tarlósban is kétségek merülnek fel... Vajon hány törvényt terjesztett be Rogán Antal eddig saját (kerületi) érdekéből? S vajon hányat fog még?

Nem sok választásunk maradt: beköltözünk az V. kerületbe, vagy kiköltözünk az országból...

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.