Nem tata, apa

Soha életemben nem fociztam annyit, mint mostanában.

Otthonra vágynak

Egyelőre aligha van esély arra, hogy az időskorúak ápolásának és elhelyezésének megalázó és kilátástalanul kusza problémáját orvosolják Magyarországon.

Sose halunk meg?

Sose halunk meg? – el lehet játszani ezzel a lehetőséggel, de még nem akadt példa egy földi élőlény örökéletűségére.

Szűrővizsgálatok

Ne kerteljünk és ne szépítsünk: lehet, hogy az igazi élet negyven fölött kezdődik, de legyünk bármilyen aktívak, jó fejek és fiatalosak – az időskor ötven felett kopogtat.

Tom Jones megint

Augusztusban ijesztő hír röppent föl Tom Jonesszal kapcsolatban: a walesi világsztár néhány órával a fellépése előtt mondta le koncertjét az egyik leghíresebb monte-carlói klubban.

 

Intimtorna férfiaknak

A férfiak köztudottan nehezen néznek szembe gyengeségeikkel, sérülékenységükkel, főleg ha intimebb testrészeikről van szó. Ennek ellenére már egyre kevésbé tekinthető tabu témának a férfi intimtorna.

A fordulatnak az egyre inkább teret nyerő egészségtudatos életmód az egyik fő előidézője. A férfi intimtornát, sőt az intimtorna kifejezést is Kriston Andrea nevéhez fűzik, akit többek közt az ösztökélt a ma már Kriston intimtorna (KIT) néven ismert technika kifejlesztésére, hogy tanulmányai során sem Egerben a testnevelés–biológia szakon, sem a TF-en nem tanították a medence alapi izmok fontosságát, tréningjét. Módszerét az orvosok is elismerték, és ma már nem csak az országban, de a világ számos pontján is alkalmazzák a KIT-et.

Bedő Beáta immár tíz éve dolgozik KIT-trénerként. Szerinte divatról azért még nem lehet beszélni, de egyre nagyobb az érdeklődés a férfiak körében. Talán meglepő, a fiatalabb korosztály is szívesen látogatja az intimtornatréningeket, amelynek végeredményeként abszolút vegyes csoportok jönnek létre, ami – a tréner szerint – oldja a hangulatot, ráadásul értékes információkat cserélhetnek a különböző nemzedékek. Az eredmény pedig mindenkinél kézzelfogható. „A tanfolyamot követően már kezd érződni a változás, a zártság, a csökkenő gyulladási hajlam, a biztosabb erő. Majd a napi néhány perces gyakorlás révén nemcsak az intim testtájak hozhatók csúcsformába, hanem a változás lélekben is bekövetkezik” – teszi hozzá a Kolping Hotelben dolgozó edző.

Kárpáti Tímea, aki szintén KIT-tréner, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Intimtornászok és Barátaik Közhasznú Egyesületének (Bibe) elnöke szerint mindenkinek ajánlott az intimtorna, akinek van gátizma. „Ha nem fejlesztjük az izmokat, azok akkor is fejlődnek, csak visszafelé, amelynek előbb-utóbb tünetei lesznek” – mondja a tréner. A férfi intimtorna nem csak a szexuális teljesítőképesség fokozásáról szól, de számos betegség ellen nyújt védelmet. Ilyen – több ezer férfit érintő betegség – a prosztatadaganat, a heresérv, a herevénatágulat, vizelettartási problémák és különböző gyulladások, melyek a rossz vérkeringés, valamint a terület hiányos tápanyag- és oxigénellátásának eredményei – fejti ki Kárpáti Tímea, akinek a Bibe egyesületnél is az a célja, hogy korosztályra való tekintet nélkül népszerűsítse az egészségtudatos gondolkodást, kiemelten foglalkozva az alhas megfelelő működésével.

A férfi intimtorna ma már nem számít speciális szolgáltatásnak, az ország számos pontján dolgoznak KIT-trénerek, akik rendszeresen indítanak tanfolyamokat. Egy tizenkét órás tanfolyam ára, trénertől függően, 12–20 ezer forint között mozog.

A KIT: az alhas izmait, kötőszöveteit, szerveit védő egészségnevelő program nőknek, férfiaknak, gyerekeknek, megelőzési és szövetgyengeségből, keringési nehézségből, illetve egyéb más funkciózavarból származó tünetek megszüntetésére, mérséklésére való törekvéssel.”

A medencefenék- és gátizmok erősödését elősegíthetjük a mélyhasi, mélyháti izmok karbantartásával
A medencefenék- és gátizmok erősödését elősegíthetjük a mélyhasi, mélyháti izmok karbantartásával
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.