A Fidesz és az ellenzék írmagja

Akik azt hitték, hogy egy tönkrevert MSZP, valamint két, a parlamentben debütáló ellenzéki párt előcsalogat valamiféle nagyvonalúbb, hatalmát elegánsan gyakorló Fideszt, alaposan tévedtek.

Csődöt mondott a fideszes három csapás?

Hétszázzal több bűncselekmény történt az év első hat hónapjában az előző év azonos időszakához képest – derült ki Pintér Sándor belügyminiszter válaszából Harangozó Tamás kérdésére.

Mi lehet a Fidesz alternatívája?

Az MSZP és az LMP nem tud haszonra szert tenni a Fidesz támogatottságának tavaly novembere óta tartó lassú, de folyamatos erodálódásából. A szocialisták olyan mértékű hitelvesztést szenvedtek el, hogy azt a Fidesz teljesítménye sem tudja feledtetni, az LMP-nek pedig a beágyazottsága hiányzik.

Barakk

Sem az eladósodás nagysága, sem az euróválság nem magyaráz meg egy gazdaságpolitikát, amelynek tervezett számai köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.

Nem csökkent tovább a Fidesz támogatottsága

A "pártok világát maguktól távolinak érzők" vannak a legtöbben, tartósan a választásra jogosultak fele sorolható már ide.

 

Sose lesz vége a hadovának?

Miközben az MSZP kétnapos gárdonyi frakcióülésén eldöntötte, hogy a jövőben „agresszívebben fog kommunikálni”, bármit jelentsen is ez, a Fidesz-frakció Hajdúszoboszlón nagy tapssal fogadta Giró-Szász Andrást, az új kormányszóvivőt. Mint ahogy egy névtelen részvevő megjegyezte, ez a taps egyben kritika is volt „a kommunikációs fronton produkált kormányzati teljesítmény felé”. A kormányfő nyilván eleve ezért fogott az átszervezésbe.

A helyzetet és a hangulatot kommentáló mondat önmaga megérne egy masszívabb elemzést, ám ne akarjunk hirtelen mindent egyszerre. Egyelőre óvatosan megelégednénk azzal is, ha a papagájkommandó helyett értelmes mondatokat hallanánk a kabinet házatájáról.

Ez sem lesz könnyű: értelmes beszédet csak értelmes gondolat szül, zavaros világkép csak hadovát. Ebben nincs különbség pártok vagy világnézet között. Hajdanán a Gyurcsány-kormány is állandóan a kommunikációban kereste a hibát, ahelyett, hogy mélyebbre ásott volna. Most sem gondoljuk, hogy önmagában a tájékoztatás élére kinevezett beszélni tudó emberrel logikus magyarázatokba, s nem magyarázkodásokba tudják majd foglalni azt a hazugságot, amivel Giró-Szász főnökei az igazságot kívánják leplezni.

Lehet persze átszervezni, meg lehet keménykedni is. Igazi ideje viszont a józan gondolatnak és nyomában a higgadt szónak lenne.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.