Nézi, aki tudja

Szeptembertől a PRO4 nevű csatornán láthatók a futball Bajnokok Ligája mérkőzései – határozott a TV2 vezetősége.

 

Több százezer emberrel tolt ki a TV2

Szeptembertől a PRO4 csatornán láthatók a labdarúgó Bajnokok Ligája mérkőzései – határozott a TV2 vezetősége.

A cég döntése miatt a klubfutball topsorozata kvázi láthatatlanná válik Magyarországon. A PRO4 a háztartások tizenhat százalékában, a Digi Sport, a BL közvetítési jogainak társtulajdonosa a lakások legföljebb harmadában érhető el. Persze a TV2 üzleti szempontból helyesen cselekedett, amikor a kevéssé ismert csatornára irányította a BL-meccseket a keddi főműsoridőből. Az RTL Klub lényegében bármit küldött a képernyőre abban az időszakban, nagyobb nézettséget ért el, mint vetélytársa.

Bármilyen véres műtétekkel spékelt kórházi sorozat aktuális része legyőzte a találkozókat.

Emiatt több százezer futballdrukkernek kell „fizetnie” a TV2 elöljáróinak utóbb semmivel sem igazolható két évvel ezelőtti döntéséért, minek nyomán a cég megvásárolta a közvetítési jogokat. Sem korábban, sem azóta nem „játszik” a sport a legnagyobb kereskedelmi csatornák esti kínálatában. Túlságosan nagy befektetéssel aránylag kevés nézőt hoz. A TV2 mert nagyot álmodni, ám a piac hamar beárazta a tévedését, így visszavonulót kellett fújnia.

A szurkolók egyetlen vigasza az lehet, hogy a csatorna UEFA-val kötött szerződése már csak egy évig él. Igaz, a cégcsoport lapunkat arról tájékoztatta: újra kandidál a jogokra. Örülnénk, ha az üzletemberek átgondolnák a döntésüket, mert már így is európai unikummá tették Magyarországot.

Aligha akad ugyanis másik ország a kontinensen, ahol sikerül a Bajnokok Ligáját elrejteni a kíváncsi futballdrukkerek elől.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.