Szivárog

Minden világos. Ha nem a Budapesti Katonai Ügyészségről szivárgott ki az előző kormány titkosszolgálati vezetői ellen indított újabb, a korábbi gyakorlatból kiindulva vélhetően ugyancsak titkos nyomozás híre, akkor az ügyészséget már az sem érdekli, hogy történt-e titoksértés.

Nem tőlük származik a hír, tehát nem kommentálják, nem vizsgálják, ki szivárogtatta ki az egyébként jó eséllyel ezer évre titkosított információkat, amiből egyenesen következik, hogy az esetnek –mármint a kiszivárogtatásnak – következményei sem lesznek. Kora estig ez így volt. Nincs ügy, ügy híján nincs titoksértés, vizsgálni sincs mit. Csakhogy este a miniszterelnök a TV2-nek adott interjúban elárulta: igenis van ügy! Neki például néhány hónapja szólt róla a belügyminiszter.

De ha van ügy, valakinek nyomoznia is kell. Semmi okunk kételkedni két vezető jobboldali napilap egybehangzó közlésében, miszerint a Budapesti Katonai Ügyészség nyomoz. A dolgok jelen állása szerint így vagy tőlük szivárgott ki a nyomozás híre, vagy a miniszterelnöktől, vagy a belügyminisztertől, aki neki szólt. Nagyon úgy fest a helyzet, hogy senkit nem érdekel, hármójuk közül ki a titoksértő. Valószínűleg pontosan tudják, ezért nem keresik. Persze mi is sejtjük.

Hogy ki az? Titok 2087-ig.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.