Vezekényi vízió

Hogyan lett egy fiatal magyar lányból fiatal nőként Szlovákia legsikeresebb vállalkozója?

Munkahelykeltető megújuló energiák

Egy német tanulmány szerint Európa legnagyobb gazdaságában akár egymillió új munkahely is létrejöhet a megújulóenergia-szektorban a következő egy-másfél évtizedben.

Sportot űznek a tanulásból

Mérnöknek lenni jó, pláne, ha ehhez az élvezeti értékhez a diplomaszerzés gyors lehetősége és megfelelő képesség is társul.

Kölcsön tenyér visszajár

A tavalyi évben óvatos, de biztató mozgolódás támadt a munkaerőpiacon - a kölcsönzésnek köszönhetően.

Krónikus mérnökhiány

Az év elejéhez képest kelendőbbek lettek a piacon a szakmunkások, a gazdasági, illetve pénzügyi területen elhelyezkedni szándékozók.

 

Világklasszisok Budapesten

Néhány évtizedes nemzetközi múltja van a coach szakmának, ami Magyarországon csak pár éve hódít magának egyre nagyobb teret. A cégek felismerték: eredményesebben, jobb légkörben, jobb döntésekkel működnek azok a vezetők, akikkel coach – üzleti személyi edző – foglalkozik.

Mintegy két évtizedes lemaradást segít behozni a CoachingHatárok Nélkül nevet viselő program, amely során 2011. szeptemberétől 2012. júniusáig a szakma legelismertebb nemzetközi képviselői jönnek el Magyarországra, és tartanak mesterképzést a hazai coachok nak és olyan vezetőknek, akik ennek a szellemét kívánják elsajátítani. A coaching szubjektív műfaj, mindenki máshogy éri el az eredményt, és másképp éli át, ha coacholják.

A szervezők azért hívtak meg minden hónapban más és más előadót, hogy minél több irányzatot mutassanak meg. A vendégelőadók közül is kiemelkedik a világ talán leg(el)ismertebb coacha, Sir JohnWithmore. Könyvei közül Magyarországon is jól ismert a „Coaching a csúcsteljesítményért” című. Első alkalommal látogatMagyarországra John Passmore pszichológus is, a Harvard Egyetem előadója. Ő írta a szakma egyik bibliáját, a Coaching excelence handbookot.

Előadást tart majd Gerard O’Donovan, aki megalapította az első európai coach iskolát, s ő is képezte a legtöbb európai szakembert. Marco Buschman a világ legnagyobb coach képző intézetének, a Coaches Training Institute nemzetközi trénere is eljön. Az intézményben az elmúlt 15 évben több mint 20 ezer coachot és coach szemléletű menedzsert képeztek ki. Nálunk a legfrissebb adatok szerint összesen mintegy ezer szakképzett coach működik.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.