Továbbtanulás: a gyermek akadály

Nő, nincs gyereke, természettudományos szakon végzett, édesapja diplomás ember, vezető beosztásban, legalább 50 százalékban külföldi tulajdonban lévő cégnél dolgozik, elégedetlen a jövedelmével, munkahelyet kíván váltani és nagyon fontosnak tartja az önképzést: a statisztikai adatok tanúsága szerint ilyen ember az, aki a legnagyobb valószínűséggel vesz részt továbbképzésben.

Az otthon árnyékában

A demográfiai helyzet miatt ma Magyarországon, a külföldi jó gyakorlatok mintájára, megoldásnak tűnhet az atipikus foglalkoztatások köre.

Oda a biznisz, ha nincs oktató

Félő, hogy néhány éven belül ellehetetlenül a Pécsi Tudományegyetem (PTE) idegen nyelvű orvosképzése.

Agyamra megy az iroda

Rossz hatással vannak az egy légterű irodák az agyműködésre és a munkahelyi teljesítményre?

Sokan szívesen felmondanának

Lassan csodabogárnak tekintik a világban azokat, akik egy életen át kitartanak első munkahelyük mellett –ez szűrhető le a Kelly Services idei globális felméréséből, amely harminc ország 97 ezer munkavállalójának részletes kikérdezésén alapul.

 

Nem igazán zaklatták a cégeket ellenőrzésekkel

Górcső alá vette az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) 2007–2010 közötti – azaz az előző kormányzati ciklushoz kötődő – működését.

A Domonkos László volt fideszes parlamenti képviselő vezette ÁSZ megállapításai szerint az OMMF-nél a fenti időszakban hiába növelték meg az ellenőrök számát, a munkaügyi ellenőrzések hatékonysága nem nőtt.

Az ÁSZ egyenesen kritikusnak nevezte az ellenőrzések teljesítménycsökkenését a feketegazdaság visszaszorításában kiemelt szerepkörrel bírómunkaügyi ellenőrzéseknél. Így például a hatóság a munkaügyi területen csak a feketemunkával érintett munkáltatók utóellenőrzésére koncentrált.

Az ÁSZ becslése szerint azonban a munkavédelem területén a szabálytalansággal érintett munkáltatók mindössze 10-20 százalékánál volt utóellenőrzés, így a munkáltatók nem igazán voltak rákényszerítve arra, hogy betartsák a munkaügyi előírásokat.

Különösen problémás volt, hogy az ellenőrzések helyszínét, illetve az ellenőrizendő cégeket az esetek több mint nyolcvan százalékában maga a munkaügyi ellenőr választotta ki, ezzel olyan helyzetet teremtett, ami táptalaja lehet a hivatali korrupciónak. Másfelől a koncepciótlan ellenőrzési eljárás azt eredményezte, hogy az ország különböző terüle tein és az egyes ágazatokban működő munkáltatóknak teljesen eltérő esélyeik voltak egy ellenőrzésre. Így pél dául a felügyelői létszám régiók közötti megosztása következtében a munkaügyi területen több mint két és félszer, munkavédelemben több, mint háromszor nagyobb esélye volt az ellenőrzésre egy munkáltatónak Észak-Magyarországon, mint Közép-Magyarországon.

Az ÁSZ szerint a visszásságok jórészt az átgondolatlan jogszabályokkal, egy átfogó ellenőrzési stratégia hiányával és az OMMF feladatkörének megnövekedésével magyarázhatók. Az ÁSZ szerint az OMMF munkatársai emellett krízishelyzetként élték meg a vezető munkatársakkal szemben indított nyomozati eljárásokat. (Mint ismeretes a Fővárosi Főügyészség idén januárban emelt vádat Papp István, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség volt elnöke, valamint öt társa ellen többrendbeli, hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette és hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt.) Az ÁSZ szerint bizonytalanságot, bizalmi válságot okozott az elnök személyének többszöri változása és a feladatkör átmeneti jellegű betöltése, valamint a szervezeti változások.

Az ÁSZ jelentésében javasolta, hogy a nemzetgazdasági miniszter évente tegye közzé a munkaügyi ellenőrzés irányelveit. Emellett felszólította az OMMF vezetőjét, hogy gondoskodjon a hatósági ellenőrzés középtávú stratégiájának kidolgozásáról, továbbá hozzon létre egy olyan adatbázist, melyből szisztematikusan lehetne kiválasztani, hogy mely cégekhez látogassanak el az ellenőrök.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.