Városi körforgalom

Intenzíven bővíti citylogisztikai portfólióját az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt., beruházásaihoz biztos megtérüléssel kecsegtető, dinamikusan fejlődő régiókat választ.

Első lépéseként tavaly novemberben megalapította az Appeninn Logisztikai Zrt.-t, mely decemberben meg is vásárolta első ilyen jellegű, nagykanizsai telephelyét. A 600 négyzetméteres üzemcsarnok és 1400 négyzetméternyi irodahelység széles piaci igényeket kiszolgáló logisztikai bázissá fejleszthető minimális beruházással – mondta el lapunknak Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. igazgatótanácsának elnöke. Idén februárban az Appeninné lett a Rotux Zrt. kecskeméti és szentesi logisztikai ingatlana is.

A nagykanizsai helyszín kiválasztását igazolja, hogy júniusban szerződtek a Volvo Hungária Kft.-vel, amelyik ezen a telephelyen alakítja ki regionális főhadiszállását. A Volvo összesen 1100 négyzetmétert bérel haszongépjármű-szerviz, üzlethelyiség és raktár működtetésére; az ő szempontjából Nagykanizsa ugrásszerűen javítja majd a délnyugati országrész és a határ menti területek lefedettségét.

Az új bérlők több tízmillió forintért maguk is fejlesztenek, a holding pedig technikai eszközöket biztosít, a Volvónak például rázópadot. Bár másokkal is tárgyalnak, ám e két szerződéssel is teljesülnek a holding önmagával szembeni elvárásai. Az M7-esen zajló, a Horvátországba és Szlovéniába tartó gépjárműforgalom kiszolgálására ideális a nagykanizsai ingatlan.

Hasonlóan bizakodó az Appeninn az áprilisban megvásárolt 12 ezer négyzetméteres újpesti telephelyével kapcsolatban. A Váci út, az M3-as és a Megyeri út határolta jó fekvésű és felosztású telken egy ötezer négyzetméteres csarnoképület áll, raktár- és irodafunkcióval – ideá lis teherforgalmi megközelítésre. A környék dinamikusan fejlődik, így az Appeninn jó eséllyel veszi fel a versenyt a körgyűrű mentén fekvő nagy raktározási cégekkel. Pláne, hogy a teherforgalom korlátozása miatt egyre többen keresik a városmaghoz közeli logisztikai lehetőséget. Újpesten egy helyen működhet az irodai és a szállítmányozáshoz kapcsolódó infrastruktúra, a már most meglévő bemutatótermi lehetőséggel.

Debrecenben számos fejlesztés zajlik, rehabilitációs beruházásai során pedig a város jól használta fel az európai uniós támogatásokat. Az Appeninnmájusban vásárolt debreceni telephelyének nemzetközi reptéri és vasúti kapcsolata van, a centrum innen percek alatt megközelíthető. A 2,5 ezer négyzetméteres telken 1500 négyzetméteres iroda- és raktárépület mellett bemutatóterem áll, amely nemrégen egy 700 négyzetméteres csarnokkal is kibővült.

Appeninn: B-Ből Á-BA

a 2009-ben alapított és dinamikusan növekvő befektetési társaság gyorsan megtérülő, közép- és hosszú távon is fenntartható befektetésekre koncentrál. Fő tulajdonosa a svájci Lehn Consulting ag, részvényeit a budapesti értéktőzsde b kategóriájában forgalmazzák, ám idén szeretnének belépni aza kategóriába.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.