Gyakorlati fogások

A marketing, a reklám és a PR iránt érdeklődő fiatalok idén is bepillantást nyerhettek a szakma rejtelmeibe; neves cégek vezetőitől hallhattak esettanulmányokat, s hozzá is szólhattak az előadásokhoz, sőt szituációs játékokban is próbára tehették kreativitásukat a negyedik Brand Camp fesztiválon.

Milliók jó ötletért

Kiosztották a Jövő fiatal vállalkozója pályázat díjait a Corvinus egyetemen.

Nőket vár a Microsoft

– Az informatika férfiasnak tartott terület. A mi célunk éppen az, hogy minél több tehetséges nőt hozzunk közelebb ehhez a világhoz – fogalmazott Fekete Judit, a Microsoft Magyarország HR-igazgatója.

Összefolyik a munka és a magánélet

A dolgozók több mint negyedét otthon is foglalkoztatják a munkahelyi gondok.

Ingyen hotel gumiabroncsgyártóknak

Különleges létesítmény a Hankook nemrég felavatott vadonatúj dunaújvárosi munkásszállója.

 

Kerékpárbarát munkahelyek

Ismét kiírta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a kerékpárosbarát település és munkahely pályázatokat. A tárca városok, községek, munkáltatók és intézmények példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit ismeri el a címek odaítélésével. Ahogyan a szaktárca közleménye rámutat, az például közvetlen és azonnali költségmegtakarítást jelent a munkaadónak, ha kerékpártárolókat épít és tart fenn az autóparkolók helyett. Emellett szerintük a kerékpáros életformát támogató vállalatok kedvező képet alakíthatnak ki magukról, ami akár gazdasági előnyt is hozhat számukra.

A korábbi években a cégek értékelésekor egyebek mellett a megfelelő munkahelyi kerékpáros infrastruktúra megléte, az alkalmazottak kerékpározásra ösztönzése és a vezetői példamutatás jelentett előnyt. Ennek tükrében a 2010-es pályázatokon, idén februárban, újabb 12 kerékpárosbarát céget ismertek el, köztük a budapesti Bringóhintó Kkt.-t, a Budapest Bank Békéscsabai Bankműveleti Központját, a veszprémi Ringató Körzeti Óvoda Kuckó Tagóvodáját, a BT Limited Magyarországi Fióktelepét, és a többi között a Coca-Cola HBC Magyarország Kft.-t.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.