Támogatott diplomamunkák

Új programot indít a győri jármű- és motorgyár: az Audi Adventure keretében 350 hallgató szerezhet szakmai tapasztalatokat az Audi Hungariánál, ahol minden területen kínálnak gyakornoki pozíciókat, valamint több mint száz diplomamunka megírását is támogatja a cég.

Megfizetett helyek az álláspiacon

Jelentősen megnőtt az igény a megváltozott munkaképességű munkavállalókra.

Gyakorlati fogások

A marketing, a reklám és a PR iránt érdeklődő fiatalok idén is bepillantást nyerhettek a szakma rejtelmeibe; neves cégek vezetőitől hallhattak esettanulmányokat, s hozzá is szólhattak az előadásokhoz, sőt szituációs játékokban is próbára tehették kreativitásukat a negyedik Brand Camp fesztiválon.

Milliók jó ötletért

Kiosztották a Jövő fiatal vállalkozója pályázat díjait a Corvinus egyetemen.

Nőket vár a Microsoft

– Az informatika férfiasnak tartott terület. A mi célunk éppen az, hogy minél több tehetséges nőt hozzunk közelebb ehhez a világhoz – fogalmazott Fekete Judit, a Microsoft Magyarország HR-igazgatója.

 

Összefolyik a munka és a magánélet

A dolgozók több mint negyedét otthon is foglalkoztatják a munkahelyi gondok. Főképpen a vezető beosztásban lévőkre és a vállalkozókra jellemző, hogy nem tudják lezárni munkanapjukat cégüknél. A munkavállalók ötöde nem hagyja otthon magánéleti problémáit, azokat kollégáival is megosztja.

A családi történéseket sokkal inkább a nők, mint a férfiak szokták megbeszélni munkahelyükön – ezek a legfontosabb megállapításai annak a közvélemény-kutatásnak, amelyet május végén készített a Szonda Ipsos, 600 ember megkérdezésével.

Ma Magyarországon nem számít szokatlannak, ha valaki nem választja szét munkáját és magánéletét, ha az egyik helyen felmerülő problémákkal a másik helyszínen is foglalkozik. A válaszadók 28 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a munkája során felmerülő problémák otthon sem hagyják nyugodni. A többség – a dolgozók 72 százaléka – azonban megpróbálja munkaidőben befejezni teendőit, a családi közegben azzal általában nem foglalkozik.

Leginkább a fizikai tevékenységet végzőknek van lehetősége arra, hogy otthonukban ne kelljen munkahelyi dolgaikkal foglalkozniuk –az átlagosnál kisebb részük, 18 százalékuk viszi haza gondjait. A szellemi feladatokat ellátók közül a beosztottak tudják leginkább lezárni a munkanapot cégüknél, 22 százalékukat viszont otthon is foglalkoztatják a munkahelyi problémák.

A vezetők 43 százaléka viszont képtelen kikapcsolni: a szabadidejében is rágódik a munkahelyi problémákon. Ugyancsak összefolynak az órák a vállalkozók egy részének életében, körükben is az átlagosnál magasabb azok aránya, akiket folyamatosan foglalkoztat munkájuk.

A munkavállalók többsége (81 százaléka) ha bemegy dolgozni, akkor magánéleti, családi problémáit nem viszi magával. Ugyanakkor 19 százaléknyian vannak, akik munkahelyükön sem tudnak szabadulni otthoni gondjaiktól. A férfiak viszonylag kis részének, 11 százalékának figyelmét kötik le az otthoni gondok munkavégzés közben.

A nők körében sokkal jellemzőbb, hogy kollégáikkal való beszélgetéseik során is foglalkoznak magánéleti, családi problémáikkal – 29 százalékuknak munkája során is eszébe jutnak magánéletük történései. A munkahelyeken szóba kerülő otthoni gondok főképpen a gyerekekkel lehetnek kapcsolatosak, hiszen a harmincas, negyvenes éveik ben járó, házasságban, élettársi kapcsolatban élő nők az átlagot jóval meghaladó mértékben –35 százalékos arányban – tettek említést arról, hogy cégüknél is beszélgetnek magánéletükről.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.