Környezetvédelem autózással?

Nemrég még elérhetetlenül távolinak tűnt az az időpont, amikor a hagyományos benzinüzemű autókat leválthatják az elektromos autók. A hosszú távúnak becsült folyamat azonban egyre rövidül, és a váltás már elérhető távolságba került, az áttörés szinte bármikor bekövetkezhet.

A magyarországi közlekedési szokásokat is forradalmasító, korszakalkotó változás elősegítéséért az ELMŰ–ÉMÁSZ Társaságcsoport már meghirdette saját programját, amelybe minél több, hozzájuk hasonlóan a társadalom és a természeti értékek irányába elkötelezett partnert szeretnének bevonni. Az Elektromos Mobilitás Program lényege, hogy a saját működési környezetükre odafigyelő, a társadalommal, más vállalatokkal s a természeti környezetükkel szemben is példaértékű viselkedést tanúsító nagyvállalatok összefogása révén a szemléletváltás folyamata felgyorsítható legyen.

Az Elektromos Mobilitás Program nem más, mint az elektromos energia felhasználásával történő közlekedési módok, valamint az energiatudatos, a környezetért és a jövőért felelős gondolkodásmód terjesztésének céljából létrehozott kezdeményezés.

A program több, mint egy hagyományos elektromos autózást hirdető kampány, hiszen nem árubemutató, és nem pusztán szolgáltatás-népszerűsítés.A programban részt vevők célja, hogy a ma és a jövő nemzedékében tudatosítsák a váltás jelentőségét, valamint annak a környezet védelmére gyakorolt hatását is. Az ELMŰ–ÉMÁSZ Társaságcsoport az elektromos autók vásárlása, azok üzemeltetése, valamint az elektromos autókat kiszolgáló töltőállomások létesítése révén is igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy ez a kezdeményezés minél sikeresebb legyen. Célja, hogy minél szélesebb körben elterjessze ezeket az új generációs közlekedési eszközöket. A kezdeti lépések azonban biztosan nem lesznek könnyűek, hiszen az elektromos autók ára még – a rendkívül alacsony üzemeltetési költségek mellett is – túl drága, s emiatt jelenleg még nem versenyképesek benzinüzemű társaikkal szemben. Azonban a fosszilis energiahordozók készleteinek kimerüléséből adódóan várható energetikai válság, illetve a technológiai fejlesztések kapcsán minden bizonnyal erőteljes fellendülés várható ezen a téren.

A környezetvédelem és az energiatudatos gondolkodás jelentősége mára bekerült a köztudatba, amihez nagyban hozzájárult az egyre több területen érzékelhető környezetszennyezés, valamint az energiaárak emelkedése is. A jövő közlekedésének egyik legvalószínűbb megoldási eszköze a több mint egy évszázados múltra visszatekintő elektromos autózás. Az elektromos autózás korszerűvé és elérhetővé tételéért összefogó nagyvállalatok ezáltal az egyik legfontosabb területen mutatnak példát a társadalmi felelősségvállalás terén.

A cikk az ELMŰ ÉMÁSZ Társaságcsoport támogatásával készült.

ESEMÉNYNAPTÁR

Budapest:

Május 5–7. – RENEXPO (Budapest) Május 7. – E-mobility Day (Budapest) Május 28–29. – Városligeti Gyermeknap Június 4–5. – Egészségliget Június 25–26. – Nők Lapja Családi Hétvége Szept. 28.–október 2. – BNV Október 19–20. – CEP Passzívház Expo Október 25–28. – Autómobil – Autótechnikai, járműipari szakkiállítás November 16–18. – Ökoindustria VIDÉK:

Miskolc:

Június 10–12. – Operafesztivál Budakalász: június 18. – Cora Környezetvédelmi Világnap Tatabánya: aug. 25–28. – Vértes Expo Debrecen: szept. 27–29. – Energoexpo

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.