Tévéműsor ajánló

Túlélés és misztikum

CARAVAGGIO angol filmdráma

Derek Jarman rendező letisztult, felesleges képek, színek és hangok nélküli mozit csinált. Mint ahogy Caravaggio is csak azt vitte vászonra, amit látott, egy ecsetvonással sem többet. Jarman bejárja az itáliai festő világát, fantáziát szőve a képein szereplő emberekről, Caravaggio viharos magánéletéről. Hangulata úgy tökéletes, akárcsak egy búgó Krúdy-kaland.

Cinemax, 21.35

MEGHALSZ ÚJRA amerikai thriller

Rendező: Kenneth Branagh Mike Church Los Angeles-i magándetektív rendhagyó feladatot kap: egy igen vonzó hölgy emlékezete és múltja is eltűnt. A szálak egy évtizedekkel korábbi bűnügyhöz vezetnek. A rendezés nem véletlenül kapott Arany Medve-jelölést: minél inkább halad Church a nyomozásban, annál jobban összemosódik múlt és jelen.

Viasat3, 22.55

Tudomány és piszok

ÁLLATI REKORDOK  ismeretterjesztő sorozat

A film az állatvilág rekordereit vonultatja fel. Vélhetően sokkal jobban megjegyezzük, hogy melyik állat fut a leggyorsabban vagy ugrik a legmesszebbre, mintha bonyolult biológiai problémákon törnénk a fejünket. A sorozat egyfajta tudományos bajnokság, melyben öszszevegyítik az egyes tudományágakat. Ezúttal a légtornászoké a főszerep.

Spektrum, 20.15

PISZKOS MUNKÁK dokumentumfilm-sorozat

Mike Rowe amerikai műsorvezető-narrátor sorozatával azok előtt tiszteleg, akiknek a munkája kevéssé elismert. Bár tanulságosan szórakoztat, néha erős gyomor kell hozzá. A sorozat eredetije, a Somebody’s Gotta Do It (Valakinek meg kell tennie) egy helyi adónak készült: például bemutat egy papot, aki inszeminátor is. Ma a sóbányászoké a főszerep.

Discovery Channel, 14.00

KÜLÖNLEGES ÉPÍTMÉNYEK dokumentumfilm-sorozat

A sorozat igazi tudástár, érthető magyarázatokkal ismertet meg a néhány évtizede még elképzelhetetlen mérnöki csodákkal. A tudományos misztikumból a szemünk láttára áll össze egy 50 perces, szerethető fizikaóra. Ezúttal a 11 ezer kilométer hosszú, a világ egyik legkorszerűbbjének mondott német autópályahálózat kulisszatitkaiba nyerhetünk betekintést.

National Geographic, 19.00

Régi és mai sztárok

DERRICK

A legendás, több tucat évadot és számos rendezést megért, slágerzenés német krimisorozatban Stephan Derrick (Horst Tappert) társával, Harry Kleinel (Fritz Wepper) nem hagy felgöngyölítetlenül egyetlen rejtélyes bűnügyet sem. Szórakoztató visszanézni kamaszkorunk slágerkrimijét, ezúttal egy 1977-es epizódot, pláne, hogy májust írunk, Der rickék pedig Egy októberi éjben nyomoznak.

Duna TV, 10.25

A FÉRJEM VÉDELMÉBEN

A 2011-ben forgatott második évad is fordulatos történetfolyam a meghurcolt ügyészről és ügyvéd feleségéről. Betekinthetünk az amerikai jogászvilág csillogó, intrikus, nem egyszer a bűn határán mozgó világába. A Vészhelyzetből megismert JuliannaMargulies remekül alakítja Alicia Florrick ügyvéd szerepét, akinek férje politikai korrupció miatt kerül rács mögé, majd tisztázódik.

Universal Channel, 22.00

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.