Tévéműsor ajánló

Olasz, angol, magyar film

TEA MUSSOLINIVEL olasz–angol filmdráma

Rendező: Franco Zefirelli Szereplők: Baird Wallace, Joan Plowright, Judi Dench Az a vágyam, hogy szeressenek, nők és férfiak, mondta egy interjúban Zeffirelli. A TeaMussolinivel című önéletrajzi ihletésű dráma az életünk tétjére menő szeretetről és annak megtagadásásról is szól. Szembesülés az illúziókkal.

Cinemax, 20. 00

KÉT FÉLIDŐ A POKOLBAN magyar játékfilm

Rendező: Fábri Zoltán Szereplők: Sinkovits Imre, Garas Dezső, Márkus László Fábriról mesélte Makk Károly, hogy minden jelenetet előre megrajzolt. Mostani filmjének főhőse egy hajdani labdarúgó, aki ukrajnai munkaszádban dolgozik, s magyar focicsapatot állít össze a német utászok ellen a Führer születésnapjára.

Filmmúzeum, 14.35

ELLOPOTT ÉLET olasz filmdráma

Rendező: Graziano Diana Szereplők: Beppe Fiorello, Federica De Cola, Guia Jelo Nem azért izgalmas és valóságos ez az olasz filmdráma, mert egy Szicíliában megtörtént gyilkosság adja az alaptörténetét. A tehetetlenség feszültsége kíséri végig a húga gyilkosa után nyomozó csendőr viaskodását a mindennapi közönnyel.

m1 21.40

Gyilkosság, sorozatban

JOG/ÁSZOK amerikai sorozat

Rendező: Jeffrey Melman Szereplők: James Belushi, Jerry O’ Connell Jogászférjként empátiával figyelem, hogy a mai epizódban miként oldják fel az ügyvédek a háztáji családi ellentéteket. A filmbeli konfliktus forrása az, hogy férj és feleség ugyanabban a gyilkossági ügyben ellenérdekű feleket képvisel.

AXN 01.10

TELJES ZŰRZAVAR kanadai krimi

Rendező: Jean-Claude Lord Szereplők: Laura Vanderwoort, Chris Kramer A fi atal és szőke egyenruhás nők nem csupán a férfiakra veszélyesek, de önmagukra is. Filmbéli hősnőnk is először csak egy gyilkosság felderítésére szövetkezik a jóvágású rendőrkollégával, de aztán a szerelem mindent összezavar.

Universal Channel, 21.00

Mozgások és távlatok

KOZMIKUS KILÁTÁSOK dokumentumfilm-sorozat

Látni az elérhetetlent. Emberközelbe hozni a távolit. Csillagot választani, mint Petőfi

Erzsikéje. Meghatározni magunkat a végtelenben, a határtalanban. Rádöbbenni porszemlétünkre és remélni újabb tudományos csodákat. Nagy utazásokat tenni űrhajókkal, látó műszerekkel, valóságosan, virtuálisan. Egy jó sorozat által.

Spektrum, 21.20

EURÓPA LIGA a sportközvetítés

A Villarreal játszik a Portóval. A győriek biztosan a Portónak szurkolnak, hiszen ott játszott a tragikusan elhunyt tehetséges földijük: Fehér Miklós. A Portó becsülettel és kegyelettel őrzi az emlékét. Játékosai többször voltak már a győri emlékmúzeumban. Szerették Fehér Miklóst, akiről a Kisalföldön futballakadémiát neveztek el.

Story4, 20.40

KERÉKBE TÖRVE magyar dokumentumfilm

Rendező: Vincze Zoltán Ez a szikár dokumentumfilm a sérültekről szól. Bárgyú szentimentalizmus nélkül, pontosan, egy kerekes székbe kényszerült fi lmes szakember élményei által. Erős alkotás. Nem kell sírni a jelenetek láttán. Néha nevetni is lehet. Aztán megdöbbenni. Észrevétlenül önmagunkba nézni.

Duna Televízió 22.40

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.