Ismerkedünk a bachelor oklevéllel

Kevesebben állnak munkába a bolognai alapdiplomával zsebükben, mint a régi, hagyományos egyetemi és főiskolai oklevéllel: ennek fő oka, hogy a többség továbbtanul mesterképzésben.

Kétszeres a túljelentkezés az állami helyekre

Nagy lesz a verseny az idén az államilag támogatott felsőoktatási férőhelyekért: a kormány ugyanis az elmúlt évek 56 ezres keretszámát alapképzésben 53 450-re csökkentette.

A parfümőr több mint illatkreátor

Az átlagember négy-öt, Zólyomi Zsolt ennél hússzor több, száz fölötti illatot képes egymás után felismerni.

A profitot az ember csinálja

A profitot nem a tőke hozza létre, hanem a tőkét működtető ember – ez lehetett volna a jelszava annak a szakmai konferenciának, amelyet a Humán Szakemberek Országos Szövetsége, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az MTA Vezetés- és Szervezéstudományi Bizottsága szervezett a múlt héten Szegeden. Tolvajnyelve van a humánerőforrás-menedzsmentnek, de leegyszerűsítve arról van szó, hogy hosszú távon csak az az alkalmazott képes a jó munkára, amelyik jól érzi magát.

Kevés nő juthat be az elitbe

Több mint ezerháromszáz, a kutatók által az elithez sorolt magyar között mindössze 224 nő akad.

 

Másfél millió panaszos, egy alperes

Mennyi időre visszamenőleg, hány panaszossal lehet elverni a port egy amerikai óriásvállalaton munkahelyi diszkrimináció miatt? Ez a fő kérdés a Wal-Mart áruházlánccal – bizonyos mutatók szerint a világ legnagyobb cégével – szembeni kárpótlási perben, amelyet immár a szövetségi Legfelsőbb Bíróság tárgyal. A talárosok a nyári ítélkezési szünet előtt hozhatják meg döntésüket, amelyre más nagyvállalatok is odafigyelnek: bevasalhatják-e majd rajtuk is követeléseiket női munkavállalóik?

A legfőbb, a bírákat is megosztó dilemma az: ki lehet-e terjeszteni a még tíz évvel ezelőtt, hat felperessel indított ügyet a Wal-Mart azon, mintegy másfél millió női alkalmazottjára, akik 1998 decembere óta ott dolgoztak. Ha ezt elismernék, úgy a mindenkori legnagyobb munkaügyi diszkriminációs gyűjtőperben kellene dönteni. – A mi felfogásunk szerint a Wal-Mart szabadon és ellenőrizetlenül a menedzserekre bízta, hogy kevesebbet fizessenek a nőknek az ugyanazt a munkát, ugyanott, ugyanakkor végző férfiakhoz képest, noha a nők régebben és eredményesebben dolgoztak ott –mondta Joseph Sellers, a felperesek ügyvédje. Míg az alacsonyabb beosztásokban a Wal-Mart női dolgozói kétharmados többségben vannak, a vezetői pozíciókban fordított az arány.

Ugyanakkor a Legfelsőbb Bíróság minapi meghallgatásán a talárosok egy része nem hajlott rá, hogy gyűjtőpernek ismerje el az ügyet. A Wal-Mart is azzal érvel, hogy országosan 3400 áruházban, 170 különböző munkakörben dolgozó személyt nem köt össze elég sok minden ahhoz, hogy egyaránt felperesek minősítsék őket. Az USA számos államából nem is érkeztek panaszok a vállalattal szemben. Nem találták továbbá világosnak, hogy egyes menedzserek visszaéléséről vagy a diszkrimináció a Wal-Martot átható „céges kultúrájáról” van-e szó.

Fejenként és átlagosan mindössze 1100 dollárt (205 ezer forintot) követelnek visszamenőleg; a Wal-Mart egyébként is híres-hírhedt az alacsony órabéreiről. Még a teljes elmarasztalás sem vágná földhöz az évi 422 milliárd dolláros forgalmat bonyolító vállalatot. A „Céges Amerika” elsősorban a precedens miatt aggódik. – Ha az ügyvédek pénzt csikarhatnak ki a Wal-Martból statisztikák, gazdasági modellek és „szociológiai kalandozások” révén, úgy hamarosan minden amerikai vállalat célponttá válhat – írta a gyűjtőpert helytelenítő vezércikkében az üzleti körök véleményformáló lapja, a The Wall Street Journal. – Minden vállalat megsértené a hátrányos megkülönböztetés tilalmáról szóló, 1964-es polgárjogi törvényt? – szegezte a kérdést az egyik bíró a felperesek képviselőjének. – Lehet, hogy nagyon is ez a helyzet – felelte az ügyvéd.

Világszerte figyelik a Wal-Mart-pert
Világszerte figyelik a Wal-Mart-pert
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.