A tehetségesekre hajtanak

Egyre erősebb a tehetségért vívott harc a vállalatok körében, ugyanis a szakképzett, különleges kompetenciákkal rendelkező fiatalokat az utóbbi években már jellemzően az iskolapadból kikerülés előtt elcsábítják a nagyobb cégek.

Színészek és kaméleonok - Egy magánnyomozónő a szakma rejtelmeiről

Simon Erika magánnyomozó szakmájában fontos a bizalom és az inkognitó.

Kvóta helyett nyomatékos biztatás

A brit kormány felkérésére készített tanulmány megállapította: a nők súlyosan alulképviseltek a vállalati igazgatóságokban.

Nehéz szerep a női vállalkozóké

Hátra kell hagynia a megszokott sémákat annak a nőnek, aki vállalkozóként szeretne boldogulni.

Munkaerő-kölcsönzés: egy atipikus lehetőség

Több mint 20 ezer új munkahely létesülhetne, s a feketefoglalkoztatást is hatékonyan vissza lehetne szorítani, ha rugalmasabbak lennének a munkaerő-kölcsönzés szabályai Magyarországon.

 

A második legjobb állás

Még tavaly októberben Indította a Tensi Kft. „A Világ Második Legjobb Állása” néven a cég hivatalos világutazóját kereső kampányát. A versenyben a 200 jelentkező közül Gyémánt Balázs budapesti fiatalember bizonyult a legrátermettebbnek. Mostantól ő tesztelheti az utazási iroda útjait fél évig a világ hat különböző pontján, amiért fizetést is kap.

Feladata, hogy elutazik a világ legszebb tájaira, és az élményeiről folyamatosan beszámol videoblog és internetes napló formájában. Első útjára április végén indul, és részt vesz álom utazáson a Karib-tengeren a világ legnagyobb hajója, az Oasis of the Seas fedélzetén.

Sokan emlékeznek talán, hogy az ausztrál idegenforgalmi bizottság 2009-ben „A világ legjobb állása” címmel egy álommunkát hirdetett meg. Szigetgondnokot kerestek az ötezer lakosú, homokos tengerpartú Hamilton-szigetre. A fizetés 70 ezer font, nagyjából 22 millió forint volt, amiért havonta mindössze 12 órát kellett dolgozni fél éven át. A feladat a teknősök etetéséből, a bálnák megfigyeléséből, búvárkodásból, postavárásból állt. A kiválasztottnak heti rendszerességgel kellett blogolnia, valamint fotó- és videonaplót vezetnie. A szervezők célja az volt, hogy felhívják a turisták figyelmét az ausztrál szigetvilágra.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.