Lehet-e egy kutatónak karrierje itthon?

Nem az egyszerű utat választja az a kutató, aki külföldi munka, ösztöndíj után hazatér, pedig sikersztorik akadnak: a fémhabgyártás nemzetközi hírű szakembere például 3,5 év alatt százmillió forint bevételt elérő csapatot épített.

Tehetségfogás közösségi hálóval: Facebook-rajongóból munkatárs

A közösségi oldalak megfelelő felületek ahhoz, hogy a vállalatok imázsukat javítsák, a munkáltatói márka ismertségét növeljék, és nem utolsósorban új munkatársakat toborozzanak.

Irodai mindenessé tett HR-es szakemberek

Profi szinten toboroz, kiválaszt, teljesítményt értékel és ápolja a munkaügyi kapcsolatokat az adott vállalatnál a HR-es.

Felsőfokú szakképzésekkel csökkentené a képzetlen munkaerő arányát az EU

A fiatal munkanélküliek 20 százaléka képzetlen vagy alulképzett az Európai Unióban, miközben nő azon felnőtt dolgozók száma, akiknek vissza kell térniük az iskolapadba, hogy bővítsék szakismereteiket.

Kollégából főnök

Olvasni lehet róla, de vezetővé válni könyvből, az iskolapad mögül nem lehet. Hogyan lehet felkészülni a kihívásra?

 

Állástalan a brit diplomások ötöde

Tovább romlott a helyzet az elmúlt egy évben:a frissen végzett egyetemisták egyötöde nem talál munkát.

Több mint tíz évvel ezelőtt volt utoljára olyan magas az új diplomások közötti munkanélküliség, mint most. Szigetországszerte minden ötödik, egyetemet végzett fiatal hiába keresett eddig állást. Egy évvel ezelőtt 18,5 százalék volt ez az arány, míg a recesszió előtt „csak” minden tizedik ifjú „tanult” ember nem tudott elhelyezkedni.

A munkaerőre vonatkozó felmérésből (Labour Force Survey) származó adatok azokra a diplomásokra vonatkoznak, akik aktívan keresnek, de nem találnak munkát. Az igazság az, hogy mindeközben a diplomával nem rendelkezők még roszszabbul állnak. A 21–24 év közötti, felsőfokú végzettséggel nem rendelkezők munkanélkülisége 14,6 százalék, míg ugyanezen korosztály egyetemi fokozatot szerzett tagjai közül 11,6 százalék az állástalan. Angliában általában három-, Skóciában négyéves az egyetemi képzés.

Az Országos Diákszövetség, mely nemrégiben erőszakba torkollt tüntetéseket szervezett az egyetemi tandíjemelés ellen, felhívást intézett a kormányhoz, hogy keltse új életre azt az egymilliárd fontos alapítványt, amely zömében a legalább egy éve próbálkozó, de szerencsével nem járt 18–24 év közöttieknek próbál segíteni az elhelyezkedésben. Az eddigi, Future Jobs Fund névre hallgató kezdeményezés márciusban fejeződik be.

A kormány a szakszervezetek országos szövetségétől is megkapta a magáét. Brendan Barber főtitkár bírálta mind a diplomás, mind a diploma nélküli fiatalok támogatását megnyirbáló lépéseket. Az új rendszerben az állástalan ifjúság nyolc hétben maximált fizetés nélküli munkahelyi gyakorlathoz jut, de ez nem vonatkozik a diplomásokra. A kiábrándító információk óriási nyomással nehezednek a brit családokra, különösen a végző középiskolásokra. Alaposan meg kell gondolniuk, vállalják-e az egyetemi tandíjak esetenként megtriplá zásával, azaz évi 9000 fontos kötelezettséggel, diákhitellel járó terhet a keserves munkaerő-piaci kilátások fényében? Az érintett uniók és érdekvédelmi szervezetek ismételt demonstrációkkal próbálják befolyásolni a kormányt, hogy fektessen be jelentősebb energiát és pénzügyi forrásokat az oktatásba és a fiatalok elhelyezkedési lehetőségeibe.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.