Stroke-teszt

Általában nem szeretjük az olvasd-és-küldd-tovább leveleket, de szerencsére minket is elért a kör-email, amelyet dr.

Szájról olvasás

Kis tükör és nagy áááááááá – egy kukkantás alulra, felülre, oldalra, és a fogorvos máris látja, hogy mi a gond.

Szürkületben

A retina sötétség iránti érzékenységének csökkenése az úgynevezett pálcikalátás részleges, másfelől teljes kiesésével magyarázható.

A szegényebb családok gyermekei kövérebbek

A gyermekkori elhízás – annak minden súlyos egészségügyi következményeivel – modern korunk egyik legnagyobb kihívása.

Kész hányinger: megszűnik az alkoholelvonó csúcsterápia

Az év végével megszűnik az alkoholbetegség „csúcsterápiájának” számító, bőr alá beültethető gyógyszer gyártása, így csak a kezelés hagyományos formáival láthatják el az addiktológiákon a pácienseket.

 

Igazolatlan hiány

A Magyar Gyermekorvosok Társaságának friss kutatásából az derült ki, hogy már kora gyermekkorban kialakulnak a rossz táplálkozási szokások. Az általános vashiány, illetve a túlzott só- és cukorfogyasztás mellett az 1–3 éves korosztály egyötödére jellemző az A-vitamin hiánya, D-vitaminból pedig szinte kivétel nélkül mindenki kevesebbet fogyaszt a kelleténél. Pedig táplálkozási szempontból ez az életkor talán a legfontosabb a későbbi egészség szempontjából.

A, D, E, K – ezek a legfontosabb zsírban oldódó vitaminok, melyek hasznosulásához és beépüléséhez a vitaminforráson kívül zsírtartalmú élelmiszer is szükséges. Ezért főzzük a répafő zeléket és a zabkását vajjal, tálaljuk a barna rizst vagy a salátát tökmagolajjal. A nyers répához kínáljunk diót vagy mogyorót!

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.