Jelentés az alvégről

.

Mit mondana Feri, ha itt körülnézne?

Fehér Ferenc természetesen.

Sötét anyag a Napban?

Ha csillagunk magja valóban sötét anyaggal teli, az a mag lassú hűléséhez vezethet.

Megasztár, X-Faktor - Tehetségtemetők, hulló csillagok

A hazai show-biznisz új csillagainak háborúja kemény ütközet lesz – sok sebesülttel, halottal.

Zöldfülű pszichopaták

A szakirodalom „zöldfülű pszichopatáknak” nevezi azokat a tinédzsereket, akik kegyetlen bűntetteket képesek elkövetni. Az ilyen kamaszokra az jellemző, hogy nem élnek át érzelmeket, nem okulnak hibáikból, s nincs bűntudatuk.

 

Augusztusi horoszkóp

KOS. Tizenkilencedikén a Mars miatt Ön mindenáron el akarja venni Merész Károly burgundi herceg és Bourbon Izabella lányát, Burgundi Máriát, hogy Burgundia az Öné legyen. Önnek hiába mondják, hogy Burgundi Máriát Miksa főherceg már ötszázharminchárom évvel ezelőtt elvette, Ön ugyanis tudja, hogy Ön Miksa főherceg, következésképpen lóhalálában, fapadossal rohan Flandriába, nehogy az Ön menyasszonyát XI. Lajos fia (aki szintén a hölgyre pályázik) elvegye. Ön már Gent óvárosában, a Graslei rakparton jár és épp át akar menni a Sint-Michielsbrug hídon, amikor a Hold a Mars elé ugrik: rájön, hogy akit Burgundi Máriának gondolt, az egy Gentbe szakadt román zsebtolvaj. Rá se rántson: nem lesz ugyan Öné az egész Németalföld, de megmarad a bríftasnija, és haza tud jönni a WizzAirrel.

BIKA. Tizedikétől Ön evez. Ön nem akar evezni, de az Ön élete párja a Vénusz hatására minden augusztusban evezni akar, egy álló hétig, és csoportosan. Önnek sátorcöveket kell verni, rudazatot javítani, társadalmi életet élni más cövekelőkkel; az Ön párja növényhatározót és dalosfüzetet is visz, a firnamentum olvad, az amúri kagylók iszonyatos bűzt árasztanak, Ön csajkából eszik, fémbögréből iszik, miközben vérszomjasan köröznek Ön körül a szúnyogok; Ön vágyakozva gondol a Lappföldre, Koszorú utcára, emberekre, asszonyokra, akik nem eveznek, boldog, evezőtlen világra.

IKREK. Ön hatodikán a Neptunusz hatására kihirdeti a pálinkatörvényt, nyakába akasztott dobbal járkál a megyeszékhelyek főterén – a parlament megszavazta a szabad pálinkafőzést, de elfelejtették életbe léptetni, Ön pedig ott áll a cefrével, a rézeleje már leoldotta a grünspant, és nem tudja, mi van.

RÁK. A Merkúr miatt Ön a Kreml istállójában gondozza Anapkát, az orosz szamarat, aki egy reklámkampány keretében ordítva ejtőernyőzött a Fekete-tenger felett. Anapka jóvátételként exkluzív ellátást kap napággyal, biorépával, állatkozmetikusokkal, terapeutákkal és masszőrökkel, másrészről viszont Moszkvában hetek óta negyven fok van, a napot sűrű szmog takarja, a járókelők maszkban közlekednek; Anapkának a Kremlben sem jó. Anapka kérelmére (hogy akkor már inkább az ejtőernyő) Önöket visszahelyezik az Azovi-tengerhez, ahol Ön ordítva ejtőernyőzik, Anapka pedig gázálarcban, röhögve kormányozza a rocsót.

OROSZLÁN. Mielőtt a Merkúr retrográdba fordulna huszadikán, Önt letartóztatják, mert dohányzik az aluljáróban. Önt nyilvántartásba veszik, rabosítják, ujjlenyomatot vesznek Öntől, és egyértelműen a tudomására hozzák, hogy a három csapás Önre is vonatkozik, azaz ha harmadszorra is rágyújt az Unterführungban, húsz évre bekasztlizzák.

SZŰZ. Huszadikán a Nap–Neptunusz-szembenállás miatt Ön megtámad egy medúzát Spanyolországban. A medúza fölöttébb csodálkozik, szokva ahhoz van, hogy megcsípi a nyaralót, majd kárörvendve nézi, ahogy az vadállatian ordít – a spanyol hatóságok az egyik nyaralóhelyen nemrégiben hétszáz medúzacsípésről adtak hírt –, mivel azonban Ön fölöttébb agresszív, a medúza fölhagy a csudálkozással, és vissza-visszatekintve menekülésbe kezd.

MÉRLEG. Tizedikén a Vénusz–Plútó-kvadrát következtében Ön sikertelen űrsétát tesz: kilép az űrbe és sétálni kezd, de körbenézve rájön, hogy ez a Klauzál tér, így visszamegy. Legközelebbre sem ígérhetjük a Times Square-t, Önnek hozott anyagból kell dolgoznia.

SKORPIÓ. Hetedikén a Vénusz–Uránusz-szembenállás következtében az Ön férjét elcserélik a kórházban egy másikra, és azt adják Önnel haza. Ne örüljön, aki az Ön urát elvitte, vissza is hozza, az Önnel hazaadott férjet viszont nem keresi senki, így Önnek kettő lesz: elkvaterkálnak odahaza, és esténként leittasodva ordítanak.

NYILAS. Ön fotózkodik az önkormányzati választásokra, de a Plútó miatt valahányszor villan a vaku, Ön behunyja a szemét, tüszszent vagy olyan grimaszt vág, mint akinek csavarják az orrát. A fotós a fejét fogja, tájékoztatja Önt, hogy a pártja nem fog örülni, ha Ön alszik a plakáton, Ön azonban reménytelen eset. Önről végül egy fotósorozat kerül a plakátra (Ön alszik, tüsszent, és az orrát csavarják), hogy mégis legyen valami mozgás. Lehet más a fotó.

BAK. Tizedikén Ön el akar látogatni a kormányülésre, hogy interaktív kapcsolatot alakítson ki a kormánnyal, de a Plútó miatt a Klauzál téren köt ki, ahol egy űrhajós bolyong. Ő se tudja, hol a kormány.

VÍZÖNTŐ. Tizenhatodikán a Szaturnusz–Jupiter-oppozíció miatt Merész Károly burgundi herceg, Bourbon Izabella, és Burgundi Mária egy Flandriába szakadt román zsebtolvaj elől mene -kül a Graslei rakparton. Még látjuk, amint átrohannak a Sint-Michielsbrug hídon, és elfordulnak Franciahon felé.

HALAK. Huszonnegyedikén a Nap–Jupiter-kvinkunx következtében Ön a Costa Braván találkozik egy medúzarajt kergető Skorpió férfiúval. Ön alig hisz a szemének: hétszáz kristályos, fátyolos, világító és fluoreszkáló medúza menekül fejvesztve a Skorpió férfiú elől, aki vasvillával, tajtékozva kergeti azokat, áttetsző ernyőik rémült hullámokat vetnek, tapogatójuk égnek áll az utolsó szálig, és vadállatian ordítanak. Hiába, hogy némelyikük feje sárkánypikkelyes és kígyók tekergőznek rajta, hogy némelyikük szájából óriási, vadkanszerű agyarak állnak ki, hiába, hogy szélsebes fogatukat a tengerből kiemelkedő, szárnyas sárkányok vontatják; ahogy az első is, kővé válik mindahány gorgó, amelyik menekülés közben elképedve visszafordul, és riadtan – a tengert Perszeusz feliratú trikóban, szárnyas saruban taposó – a Skorpió férfiú arcába néz.

A szerző az Élet és Irodalom munkatársa

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.