Passzív üléshez aktív hátsó

.

Ritkán igyon forrásból

A tavaszi kirándulószezonban megnő a források népszerűsége, a tikkadt túrázó gondolkodás nélkül ráveti magát a csörgedező patak és a friss forrás vizére.

Sópipával az allergia ellen

A megnövekedett allergiás és egyéb, légutakkal kapcsolatos megbetegedések száma egyenes következménye annak, hogy a légzőrendszerünket nap mint nap irritáló szennyeződések tömege éri.

Szigorúan ellenőrzött szép lányok

Fiatalok, egészségesek, csinosak és nem utolsósorban szépek – a királynői címért versengő hölgyek élete az elődöntők és a felkészítés során nem leányálom.

Zsák a foltját

Az isten is nekem teremtette… rendes ember, de ha iszik… nem így képzeltem…összeszoktunk már… nem tudom, mi idegesít benne, de… valahogy egyre jobb – széles a repertoár, ha tartós vagy futó párkapcsolatunkat kell értékelni.

 

Hogyan tároljuk a sajtokat?

A legbiztosabban hűtőben tudjuk lassítani a drága pénzért vásárolt termék gyors romlását. Ám nem elég felbontás után csak úgy pőrén visszatenni a hűtő be a sajtot. Ha nem csomagoljuk be megfelelően, a hűtőben tárolt egyéb élelmiszereknek is kellemetlen mellékillatuk lesz, és a sajtunk is pillanatok alatt kiszárad.

A legcélszerűbb a műanyag/üveg vagy kerámia sajttartó, ennek híján alu- vagy mű anyag fólia javasolt. A papír nem óvja meg a kiszáradástól. Érdemes messze tenni a mélyhűtőrésztől, és a lehető legtávolabb a zöldségektő l és gyümölcsöktől. Ideálisnak mondható az 5-8 Celsius-fok. A kemény és félkemény sajtokat 7-10 napig lehet tárolni, a lágy sajtok felbontás után 2-3 napig bírják, a camembert jellegűeket felbontás után ne is próbáljuk elfogyasztani két nap múlva, legjobb kisebb mennyiséget venni, és egyszerre megenni.

Kemény sajtok: cheddar (a hazai boltokban cseddárként szokás keresni), cheshire (igen, ez az, amire azt hisszük, hogy sörsajt, abból is a cseh fajta), ementáli, parmezán.

Félkemény sajtok: edami, gouda (hollandul hhhuda a kiejtése erő s torokhával), ilmici, óvári, márványsajt (rokfort), parenyica, trappista (a tévhittel ellentétben nem hungarikum, sőt nem is magyar).

Lágy sajtok: camembert, pálpusztai, belpaese (ez leginkább az olasz krémsajtok családja).

A friss sajtok családjába tartoznak a krémsajtok, a túrósajtok, a kvargli.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.