Még álomnak is rossz

Demokratikus lócitrom című (október 28.) cikkében Debreczeni József alaposan szétcincálta a Jobbikot.

A júniusi EU-s választás kimenetele elgondolkodtatott: mik lennének a Jobbik hatalomátvételének gyakorlati következményei? A kérdés azért sem hagy nyugodni, mert e párt táborához tartozik az ország 14,77 százaléka.

A Jobbik nem rejtette véka alá szándékait. Megmondta: Magyarország a magyaroké, visszaállítaná a csendőrséget, és adott külpolitikai konstelláció esetén katonailag hódítaná vissza az egész Kárpátmedencét. Megszüntetné az állam és az egyház szétválasztását, megtiltaná a felekezetenkívüliséget, minden bizonnyal kötelezővé tenné az iskolákban a felekezeti hitoktatást, katolikusoknak a rendszeres gyónást, áldozást stb. A nép vallásos magatartását az egyház szolgái figyelnék meg és adnának róla bizonyítványokat. Itt felmerül bennem a kérdés –Magyarországról lévén szó –, hogy hány pap lenne korrupt, és mennyibe kerülne például egy miselátogatási igazolvány (ilyen volt hazánkban 1945 előtt – igaz, nem pénzért).

Morvai Krisztina megmondta: majd elkergetjük a „magukfajtát”. és helyükre ültetjük a „magunkfajtát”. Ez a mondat nem is olyan sejtelmes. Valójában azt jelenti, hogy kiszorítanánk a gazdaságból a külföldi tőkét és vele együtt a külföldi knowhow-t. A Tescót átkeresztelnénk Turulra (ezt is ők mondták). A külföldi tőke kivonulna, de magas kárpótlási díjakat követelne. Félő, hogy a Turulban nem lenne olyan árubőség, mint a Tescóban, és a minőség se maradna változatlan. A külföldi know-how nélkül hamar visszatérne a szocializmusból jól ismert slendriánság és maradiság. Az autark magyar gazdaság az észak-koreaihoz válna hasonlóvá –csak nem lenne atombombánk és rakétánk. Az EU szankciókkal sújtana. Szomszédaink bevezetnék a vízumkényszert, miután a magyar miniszterelnök minduntalan a Kárpát-medence visszahódításával ijesztgetné őket. Egy szeles tábornok megtámadná – mondjuk – Szlovákiát. A fiatalok tömött sorokban áradnának az árpádsávos zászlók alá, hogy segítsenek visszahódítani a Felvidéket.

Tényleg ezt akarja a magyarok 14,77 százaléka?

Dr. Pintér Emil, Budapest

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.