Tízemeletesek közé rejtett diploma

Szolgáltatásként kell kezelni az oktatást, a magánintézményben a hallgató azért fizet, hogy minőséget kapjon - szögezi le a Zsigmond Király Főiskola (ZSKF) elnöke.

Az óbudai Zsigmond Király Főiskola 2000-ben egy bezárásra ítélt általános iskola falait töltötte meg újra élettel. Teljes átalakítás és a mai napig is folyamatos modernizáció után az épület ma egy dinamikusan fejlődő intézménynek ad otthont. Az épületbe lépve egy középiskola otthonossága önti nyakon az embert, színes fotelek, a lépcsőkön csoportokban ülnek, laptopoznak a hallgatók.

- A magánintézmények számára a legjobb stratégia a fennmaradáshoz, ha szolgáltatásként kezelik az oktatást - mondja dr. Juhászné Belatiny Katalin, a főiskola elnöke. - A hallgató azért fizet, hogy minőségi képzést kapjon, azaz az elméleti tudás mellett gyakorlati ismereteket szerezzen, ezzel segítve, hogy korunk drasztikusan változó munkaerőpiacán a frissdiplomások végzettségüknek és kompetenciáiknak megfelelően találjanak munkát.

Tíz év ugyan nem elegendő idő arra, hogy megváltsuk a világot, de a főiskola összes munkatársa és oktatója igyekszik munkáját magas szinten ellátni. Ennek eredményét több kutatás is alátámasztja: a hallgatói létszám évről évre növekszik, a tavalyi keresztféléves jelentkezési időszakban a legtöbben a ZSKF-et választották.

A folyosón számítógépek sorakoznak, amelyeken keresztül el lehet érni az egységes tanulmányi rendszert az órafelvételhez és egyéb ügyintézéshez. Budai Kristóf, a főiskola marketingmenedzsere állítja, náluk csak kétszer állnak sorba a hallgatók, beiratkozáskor és a diploma átvételekor. Azon kevés felsőoktatási intézmények egyike, ahol már egyáltalán nincs kézzelfogható index - vagyis leckekönyv -, mindent elektronikusan tartanak számon, legyen szó akár a katalógusos órákról vagy a segédanyagokról.

A tíz alapszakon és négy mesterszakon felül a nyelvoktatás is része a tanrendnek. A diplomácia két alapnyelve: az angol és a francia, emellett német, olasz, orosz és spanyol nyelven, valamint az idei évtől kezdve két ázsiai nyelven, japánul és kínaiul is tanulhatnak a hallgatók.

Súlyt fektetnek a tudományos élet serkentésére: vallástudományi, társadalomtudományi, geopolitikai és fenntartható demokráciával foglalkozó kutatóközpontot is működtet az intézmény. A ZSKF kiadásában jelenik meg a Vallástudományi Szemle és a Polgári Szemle is. 2007-ben Kabai Imre kutatási igazgató vezetésével a Társadalomtudományi Kutatóközpont adott ki a friss diplomások elhelyezkedéséről egy hallgatói tanulmánykötetet.

Jövő évtől lesz a főiskolának internetes pályakövető rendszere. Erre a felületre a jelenlegi és a volt hallgatók többek között feltölthetik majd önéletrajzukat, lehetőségük lesz álláskeresésre és kapcsolattartásra is. A ZSKF-en a középiskola után maradt esetleges hiányosságokat pótolandó minden alapszakon kötelező a tanulástechnika, a helyesírás, a fogalmazás, az üzleti levél, a prezentáció, az etikett, a protokoll és a munkaerő-piaci ismeretek kurzusok elvégzése. Az eddigi felmérések szerint az itteni pályakezdők 93 százaléka a diploma megszerzése után néhány hónappal a képzettségének megfelelő területen tudott elhelyezkedni.

Megfelelő környezet a lakótelep közepén
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.