hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“étterem”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
kritika
Csúnyán átvágták az ételkritikusokat: fine dining helyett McDonald's
Abban mindenki egyetért, hogy a gyorséttermek remekei nem éppen a gasztronómia csúcsát képviselik. Két holland srác azonban úgy döntött, megpróbálkozik a lehetetlennel: vettek egy hamburgert, feldarabolták, dizájner falatokat gyártottak belőlük, amelyeket aztán elvittek egy neves ételkiállításra.
NOL
2014. október 25.
Mozaik
étterem
Megválasztották az év kutyabarát helyét
Budapesten a Mazel Tov éttermet, vidéken az ürömi Hütte éttermet választották meg étterem kategóriában az év kutyabarát helyének az azonos címmel meghirdetett pályázat internetes szavazói.
MTI
2014. szeptember 19.
Mozaik
Japán
Bizarr ételt árul a népszerű gyorsétterem
A japán Burger King egészen extrém kinézetű szendvicset vett fel az étlapjára. A Kuro Burgerben nemcsak a zsemle, de még a sajt is fekete.
NOL
2014. szeptember 11.
Mozaik
étterem
Munkahelyet váltott Orbán Ráhel
„A magyar gasztronómia felvirágoztatásán” dolgozik ezentúl Orbán Ráhel. A miniszterelnök legidősebb lánya elhagyta a Kempinskyt, és már a Zsidai Csoport alkalmazottja - írja a Bors.
NOL
2014. szeptember 10.
Belföld
Lengyelország
„Oroszokat nem szolgálunk ki!”
2014. szeptember 05.
Külföld
Magyarország
Kulőr lokál
Legalább huszonöt éve, hogy akkori főnököm kitalálta: készítsen a gazdaságpolitikai rovat párhuzamos riportot két vendéglátó-ipari egységről, méghozzá gyorsétteremről. Egy éve működött már az első budapesti McDonald’s hamburgerétterem. A Blaha Lujza tér és a Népszínház utca sarkán pedig még virágzott a jól megtermett önkiszolgáló étterem.
Miklós Gábor
2014. szeptember 01.
Vélemény
baleset
Két emeletet zuhant a lifttel
Lezuhant a második emeletről a teherlift egy Király utcai étteremben. A fülkében tartózkodó egyetlen személy súlyos sérüléseket szenvedett.
2014. augusztus 27.
Mozaik
Kína
Levágott kobrafej mart halálra egy szakácsot
Húsz perccel azután, hogy a szakács levágta a köpködő kobra fejét, az megmarta a férfit, aki a helyszínen életét vesztette.
2014. augusztus 24.
Mozaik
nácik
Éljenek a nácik! - botrányos névválasztás az étteremben
Nyilvánosan bocsánatot kellett kérnie egy tajvani olasz étteremnek, amiért egyik fogásuk az „Éljenek a nácik!" névvel került fel az étlapra – írja a The Independent.
2014. augusztus 21.
Mozaik
vendéglátás
Rászáll a NAV a vendéglátósokra
Átfogó ellenőrzést indít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a budapesti vendéglátósok körében, a fellépés célja, hogy véget vessen a vásárlókat megtévesztő visszaéléseknek, és rákényszerítse a vendéglátóhelyeket, hogy bevételeikről szabályos bizonylatot adjanak – tájékoztatta a NAV hétfőn az MTI-t.
MTI
2014. augusztus 04.
Gazdaság
gasztronómia
Ezekért reklamálunk legtöbbször az étteremben
Noha jogosan tehetjük szóvá egy étteremben, ha nem azt az ételt kapjuk, amit rendeltünk, sós a leves, hideg a főétel, netalán éppen az evőeszközök nem tiszták, gyakorlatilag azonban mégis kevesen teszik meg. Külföldön ennél azonban jóval extrább kifogásai is akadnak a vendégeknek.
Puskás Anikó
2014. július 20.
Mozaik
Franciaország
Új törvény védi a minőségi francia konyhát
Új ábra jelzi a francia éttermeken, ha az étel helyben készül, hogy megkülönböztessék azoktól, amelyek csak felmelegítik az előre gyártott fogásokat.
2014. július 20.
Mozaik
gasztronómia
Ízkavalkád az utcán
Egy-két évvel ezelőtt talán még bizalmatlanul méregettük, de mostanra igaz szerelemmé mélyült az éttermi divatirányzatainak egyik legmeghatározóbb eleme, a street food. Poharas pasztákkal és levesekkel kezdődött, fine dininggal kacérkodó hamburgerekkel folytatódott, most pedit már itt is van a legújabb őrület, a mindenféle finomsággal megpakolt bagel.
Puskás Anikó
2014. június 20.
Mozaik
borászat
Mór a Mákba megy
A februári mádi borvacsora sikerén felbuzdulva a MÁK Bisztró újabb borvidék nedűivel és kifejezetten hozzájuk komponált fogásokkal várja a finom borok és ételek szerelmeseit. Ezúttal Mór fiatal borászai mutatkoznak be három különleges fehérborral.
Puskás Anikó
2014. május 21.
Mozaik
évforduló
110 éves a Mátyás Pince
Idén ünnepli fennállásának 110. évfordulóját Budapest egyik legnagyobb múltú étterme, a Mátyás Pince, melyet Borostyánkői Baldauf Mátyás és felesége, Antunovics Terézia (a vendégeknek mindig csak Tercsi) nyitott meg 1904-ben.
Pap Nikoletta
2014. május 10.
Mozaik
vendéglátás
Sztráda-éttermet díjaztak
A legszínvonalasabb autópálya-étteremnek járó díjat 2011 után idén ismét a M7-es autópálya 60. kilométerénél lévő fehérvári M7 Bisztró – Albapark étterem nyerte.
NOL
2014. május 07.
Gazdaság
életmód
Tizenéves séftehetségért rajong Nagy-Britannia
A 16 éves fiú a brit sztárszakács, Jamie Oliver hatására döntött úgy, hogy a főzésnek szenteli az életét. Andrew jelenleg a szigetország legfiatalabb főszakácsaként dolgozik, de már most saját étteremről álmodik és arról, hogy ő lesz legfiatalabb Michelin-csillagos séf a világon.
Puskás Anikó
2014. május 03.
Mozaik
életmód
Egy falatnyi elegancia
Különleges hozzávalók, gondosan megkomponált menüsor, látványos elrendezés. Egyre több és több embert varázsol el a fine dining világa, ahol a méretek helyett a minőség és az ízek harmóniája kap főszerepet.
Puskás Anikó
2014. április 23.
Mozaik
étterem
Nem jött be a bonyolult McDonald's menü
Az első negyedévben csökkent a McDonald's világszintű nyeresége. Egyesek szerint túl bonyolult a menü.
MTI
2014. április 22.
Gazdaság
gasztronómia
Meghökkentő csokoládés finomságok
Fekete tigrisrák tejcsokoládészósszal, édeskömény mentás fehércsokoládé öntettel, kéksajtos csokoládé szuflé – elsőre meglehetősen furcsán hangzik, ám megízlelve ráébred az ember: tökéletes a harmónia, a látszólag nem összeillő hozzávalók verhetetlen párost alkotnak. – Ki kell lépni a megszokott keretekből, próbálkozni, játszani kell – mondja Segal Viktor séf, gasztronómiai szakértő, miközben a különleges fogások rejtelmeibe avat be a Pastrami étterem konyhájában.
Veres Dóra
2014. április 14.
Mozaik
4
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól