hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“recept”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
Japán
Japán ízek: miso és udon
A miso leves párolt rizzsel együtt a tradicionális japán reggeli elmaradhatatlan része. Fő alkotórészei a dashi és a miso, ezeken kívül szinte bármit tehetünk bele.
2010. június 09.
Mozaik
gasztronómia
Amerikai ízek: brownie és bagel
A brownie klasszikus amerikai süti, következésképpen tömény, csokis kalóriabomba, vagyis pont olyan, amilyennek lennie kell.
2010. május 20.
Mozaik
Oroszország
Orosz ízek: Sztroganoff bélszín
Kipróbálása bélszín-rajongóknak kötelező!
2010. május 05.
Mozaik
dél-amerika
Mexikói ízek: csirkés taco
Tradicionális mexikói étel amerikanizált változata. Annyi a különbség, hogy Mexikóban nem kemény, hanem puha kukorica tortillával készítik.
2010. április 28.
Mozaik
Svédország
Svéd ízek: gravlax
Tradicionális svéd étel: a friss lazacot sóban-cukorban érlelik néhány napon át, mikor tálalásra kész, mustáros szósszal kínálják a hajszálvékonyra szelt nyers halat. Isteni.
2010. április 21.
Mozaik
Ausztria
Osztrák ízek: gőzgombóc és tiroli máj
Ki ne ismerné az osztrák Hütték kínálatából az egyik legkedveltebb fogást, a Germknödel-t? Bár a síszezonnak már vége, a téli hangulatot könnyen felidézhetjük egy finom lekvárral töltött, vaníliás gőzgombóccal.
2010. április 15.
Mozaik
Románia
Erdélyi ízek: torockói rétes palacsinta
Egyszerűen elkészíthető és finom változat palacsintára. Tálaláskor hintsük meg porcukorral és kínáljunk hozzá házi szilvalekvárt, úgy az igazi!
2010. április 09.
Mozaik
Nagy-Britannia
Angol ízek: Lemon curd
A lemon curd egy tojásos citromkrém. Angol specialitás, melyet jellemzően vajas kenyérre kenve fogyasztanak, de desszertekhez is használják. Egyszerű házilag is elkészíteni, csak tárolására nagyon figyeljünk oda (mivel tojásos!). Sütőpapírt tegyünk közvetlenül a krémre, úgy tegyük rá a tároló edény fedelét és mehet a hűtőbe.
2010. március 31.
Mozaik
gasztronómia
Sonkába tekert újhagyma, tejszínes tormával csőben sütve
2010. március 29.
Mozaik
Törökország
Török ízek: rizspuding
A török cukrászdákban különféle tálalásokkal találkozhatunk: csíkokban darált pisztáciát hintenek a tetejére, vagy kókuszreszeléket, néha pedig megégetik a tetejét - ez a változat is nagyon finom, mert egy kis karamelles ízt kap tőle.
2010. március 24.
Mozaik
Svédország
Végy egy lazacot! - NolBlog
2010. március 22.
Mozaik
Görögország
Görög ízek: saláta és stifado
Görög saláta: más néven horiatiki. Népszerű klasszikus.
2010. március 17.
Mozaik
gasztronómia
Német ízek: sörleves és Rote Grütze
Igazi bajor különlegesség sörimádóknak. Lepjük meg vele a sört kedvelő férfiakat!
2010. március 13.
Archívum
Olaszország
Olasz ízek: zsályás-sütőtökös rizottó
Az igazi rizottó sűrű és krémes, anélkül, hogy a rizsszemek feladnák önállóságukat.
2010. március 05.
Mozaik
Spanyolország
Spanyol ízek: a paellától a dulce de leche-ig
A paellának rengeteg változata létezik. A spanyoloknál speciálisan erre a célra kifejlesztett edényben készül. Ez a magyar serpenyős változata.
2010. március 02.
Mozaik
Franciaország
Francia ízek: Croque monsieur
2010. február 02.
Mozaik
3
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól