hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztronomia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
Börtön vár a brit férfire, amiért lópéniszhez hasonlított egy ételkülönlegességet
A kirgiz aranybányában dolgozó brit Michael Mcfeat Facebookon jegyezte meg, hogy kirgiz kollégái "sorban állnak a különleges csemegéért, a lópéniszért" az ünnepek alatt, utalva a hagyományos lókolbászra, a csucsukra. Munkatársai kiakadtak és sztrájkolni kezdtek.
2016. január 03.
Mozaik
gasztronómia
Szegények eledelében a gazdagság forrása
Hippokratész a májbetegeknek ajánlotta, mint gyógynövényt, utána évszázadokig leginkább a szegények eledelének számított, majd ellenkezőleg, a meggazdagodás receptjének egyik elengedhetetlen összetevőjévé lépett elő és immár kötelezően az első újévi étekké vált a lencse. Az a növény, aminek régen nem csak a nálunk elterjedt zöldesbarna változata létezik, hanem van belőle vagy félszáz fajta.
Sándor Tünde
2015. december 30.
Mozaik
gasztronómia
Ez a szakácsverseny olyan, mint a Forma–1
Három év alatt 1,3 milliárd forintot szán az állam egy szakácsverseny támogatására. A gasztronómia fejlesztésével csak nyerhet az ország, de nem egyértelmű, hogy ezt az államnak kell-e finanszíroznia. Olyan ez, mint a Forma–1 – véli a szakértő.
Ábrahám Ambrus
2015. december 10.
Gazdaság
gasztronómia
Ezt ették az utóbbi száz évben az amerikai családok
Látványos videó arról, mi került az utóbbi száz esztendőben az amerikai vacsoraasztalokra.
NOL
2015. november 23.
Kultúra
gasztronómia
Csirke fő a mosogatógépben!
Fura kísérletbe fogott az Origo gasztrorovata, a Táfelspicc: csirkét és zöldségeket pakolt a mosogatógépbe. Azt akarták megtudni, lesz-e ebédjük, vagy az egész menü a kukában landol.
2015. november 05.
Kultúra
média
Rangsoroltuk az idei legjobb borokat
2015. november 04.
Mozaik
Oroszország
Az oroszok megcsinálták a világ legbizarrabb éttermét
Evés és székletürítés. Két olyan dolog, amelyet a legtöbb ember szeretne egymástól jól elkülönülve tudni. Egy új moszkvai kávézó tulajdonosai ezzel szemben megalapították Oroszország első WC témájú éttermét.
NOL
2015. október 30.
Mozaik
Balaton
Áprilisban jön a BalatonBor
Jövő tavasszal kerülnek a boltokba az első BalatonBor márkanéven árult rizlingek. Az itthon újdonságnak számító marketingstratégia hívta életre a Balatoni Kör márkáját. A tó környékének legismertebb borászait és vendéglátósait tömörítő társaság termelői összefogására épül az új „védjegy”,mert a hazai gasztro- és bormarketing inkább versenyhátrányt jelent, mint támogatást.
Ábrahám Ambrus
2015. október 13.
Gazdaság
gasztronómia
Nem gyerekjáték a csúcs
Egy évtizedig tartó tanulás és több millió forint ráfordítás, míg valaki a nulláról egy szakácsverseny döntőjében eredményt érhet el. A díjak után az igazi nyeremény a munkahelyeken jöhet el, de mindez fabatkát sem ér elhivatottság és szerencse nélkül.
Ábrahám Ambrus
2015. október 10.
Gazdaság
gasztronómia
Ön is emlékszik egy ízből a gyerekkorára?
Az egész egy vasárnap reggel kezdődött. Góg Angéla reggelizés közben meghallotta a vadgalambok búgását; azt a bizonyos hangot, amit minden egyes gyerekkori vakáció reggelén Hódmezővásárhelyen, a nagymamánál hallott. A hanggal együtt a gyerekkori ízek is felidéződtek. Aztán megszületett az Emlékek Cukrászdája.
Ötvös Zoltán
2015. október 03.
Kultúra
menekültek
Finom húzással nácitlanítanák a magyar menekültgyűlölőket
A gasztronómián keresztül próbálja bemutatni az Európába érkező menekültek hazáját tíz budapesti étteremben az Artemisszió Alapítvány akciója, a Körítés.
Bita Dániel
2015. október 02.
Belföld
Budapest
Budapesten nyílik Jamie Oliver következő étterme
Isztambul, Moszkva és Rotterdam után Magyarországon nyit éttermet Nagy-Britannián kívül a népszerű angol sztárséf.
NOL
2015. szeptember 29.
Mozaik
gasztronómia
A Mecsek lett Magyarország legjobb gasztronómiai úti célja
MTI
2015. szeptember 26.
Mozaik
gasztronómia
Gyömbéres chiliszósz csirkéhez, halhoz, bármihez
Kaldeneker György kedvenc gyömbéres chiliszószát készíti el, melybe bele lehet tunkolni a grill csirkét, a rántott halat, a grillezett sajtokat, de saláta dresszinghez is lehet használni. Tartósítószer nélkül eltartható a szokásos fejre fordítós módszerrel. Kápiából, kaliforniai paprikából de akár pirosra beérett lecsó paprikából is elkészíthető.
2015. szeptember 24.
Videó
gasztronómia
Reformerek a konyhából
Anyám nagy reformernek számított családi körben, megbecsülte a háztartáskönnyítő gépesítést, a dietetikusok, orvosok tanácsát. Biztosan most is bólogatna a szépen tálalt, okos bölcsességekkel megtámogatott honi közétkeztetési reformról olvasva. Amíg nem ismerné meg a valóságot.
NolBlog
2015. szeptember 14.
NolBlog
gasztronómia
Fügeforradalom
Mit kezdjünk a fügével, ha édesen szeretjük, ha csípősen, ha főzve vagy ha nyersen? Kaldeneker György mustárt készít belőle, de közben összehozza fagyival, vörösborral, sonkával és naranccsal is.
2015. szeptember 10.
Videó
múzeum
Gasztrotörténeti kiállítás nyílik a Vendéglátóipari Múzeumban
NOL
2015. augusztus 28.
Kultúra
Magyarország
A szívnek valóságos benzinje
Hogy nálunk készülnek a világ legjobb borai, az ugye nem kérdés. Hogy ezekkel a termékekkel néhány év múlva úgy pöccintjük le a világ bortérképéről mondjuk a franciákat vagy a spanyolokat, mint egy aprócska muslicát, az sem kérdés. Hogy a magyar pálinka úgyszintén olyan termék, amely előtt rövidesen térden csúszik a világ, azon sem érdemes vitatkozni.
Trencsényi Zoltán
2015. augusztus 23.
Gazdaság
fesztivál
Pásztorok jönnek Budára
Huszonkilencedik alkalommal népesül be a Budai Vár: a hazai mesterek és kézművesek javában készülődnek a Mesterségek Ünnepére, ahol idén a pásztorélet kerül előtérbe.
NOL
2015. augusztus 13.
Kultúra
gasztronómia
Ezt ette Robbie Williams a Szigeten
Benéztünk a Nagyszínpad mögötti étterembe, hogy megtudjuk, mit esznek a sztárfellépők a Sziget Fesztiválon. A séf azt is elárulta, milyen különleges igényei voltak Robbie Williams-nek, aki a fesztivál nyitókoncertjét adta.
2015. augusztus 13.
Videó
3
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól