hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztronomia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
Svédország
Végy egy lazacot! - NolBlog
2010. március 22.
Mozaik
gasztronómia
Michelin és a Lánchíd
Forradalom történt az elmúlt években Magyarországon. Nem olyan kormányellenes, gyújtogatós, hőzöngősféle. Jött néhány elégedetlen ember, s először filozófiai fordulatot és programot hirdettek, azután érkeztek a követők, akikből mára egész mozgalom lett.
Ónody-Molnár Dóra
2010. március 22.
Vélemény
múzeum
A fish and chips valójában egy szefárd zsidó étel
Mi lehet közös egy brit miniszterelnök, egy hősi halált halt első világháborús angol költő és a fish and chips néven ismert étek tekintetében? Mindhárom Nagy-Britannia jelképe valamilyen módon, ugyanakkor az angliai zsidóság ezeréves történetére is utal: arra a közösségre, amelynek sorsát a héten újra megnyitott, kibővített londoni Zsidó Múzeum mutatja be - adta meg a választ az AP hírügynökség.
2010. március 20.
Archívum
gasztronómia
A svájci Gruyère a világ legjobb sajtja
20 ország 2300 sajtkészítője vett részt a wisconsini sajtvilágbajnokságon, ahol svájci győzelem született.
2010. március 19.
Mozaik
Bécs
Turistacsalogató étlapok Bécsben
Bécsben nagy divat vásárlás közben egy piacon reggelizni. A bécsi Naschmarkton remek ázsiai, indiai, olasz, hal- és egyéb vendéglő várja a vásárlókat egész nap. Neninél ücsörögve közvetlenül élvezhetjük a piac nyüzsgését (Naschmarkt 510).
2010. március 18.
Mozaik
Görögország
Görög ízek: saláta és stifado
Görög saláta: más néven horiatiki. Népszerű klasszikus.
2010. március 17.
Mozaik
gasztronómia
Német ízek: sörleves és Rote Grütze
Igazi bajor különlegesség sörimádóknak. Lepjük meg vele a sört kedvelő férfiakat!
2010. március 13.
Archívum
Nagy-Britannia
Levédetnék a Yorkshire-pudingot a helyi készítők
Európai védettséget kérnek a Yorkshire-puding, az angol konyha lisztből, tojásból, tejből sütött és marhasültekhez kínált kedvelt körete számára helyi készítői. A brüsszeli bizottság nem tartja valószínűnek, hogy a Yorkshire-puding eredetvédelmet kaphat.
2010. március 12.
Utazás
gasztronómia
Virtuális világjárás
Beülünk a hotel kör alakú, túlméretezett üvegkalitkájába, és kérjük a város legkezelhetetlenebb méretű és formájú étlapját, mely meglehetősen hosszadalmasan sorolja a jobbára nemzetközi és mediterrán beütésű ételeket. Az első oldalon hangsúlyos ajánlással büszkélkednek magyaros fogások is.
2010. március 12.
Kultúra
gasztronómia
A Michelin-csillag utolérte a séfet
A Michelin-kalauz 2010-es franciaországi kiadványában ismét csak egy éttermet emelt fel a háromcsillagosok közé: ezzel 26-ra emelkedett a legnagyobb elismerést kiérdemelt vendéglátóhelyek száma a gasztronómia hazájában.
2010. március 11.
Utazás
Olaszország
Olasz ízek: zsályás-sütőtökös rizottó
Az igazi rizottó sűrű és krémes, anélkül, hogy a rizsszemek feladnák önállóságukat.
2010. március 05.
Mozaik
Magyarország
A madártej a kedvenc desszertünk - egyelőre
A madártej átvette a vezetést a somlói galuskától, tovább nőtt az Újházi tyúkhúsleves előnye, a sertéspörkölt pedig az utolsó előtti a félidejéhez érkezett internetes szavazáson. Eddig 33 ezren adták le voksukat Magyarország kedvenc ételére.
2010. március 04.
Utazás
média
Én, a Konyhamester
2010. március 02.
Archívum
Franciaország
Michelin-kalauz 2010: három csillagot kapott A régi kutak fogadója
Szakértők szerint 180 fokos fordulatnak tekinthető, hogy idén egy különleges dél-franciaországi séf, Gilles Goujon A régi kutak fogadója elnevezésű étterme került be a legkiválóbb éttermek közé. A séf 18 évvel ezelőtt nyitotta meg éttermét az alig 133 lakosú dél-franciaországi faluban. Az eddig kevésbé ismert Goujon "lelkében parasztembernek" tartja magát, konyhája középpontjában az évszakváltásokat követő ételek állnak.
2010. március 02.
Utazás
Spanyolország
Spanyol ízek: a paellától a dulce de leche-ig
A paellának rengeteg változata létezik. A spanyoloknál speciálisan erre a célra kifejlesztett edényben készül. Ez a magyar serpenyős változata.
2010. március 02.
Mozaik
Ausztria
Ami szem-szájnak ingere
„Az ember az, amit megeszik” – mondta Ludwig Feuerbach. A Kunstforum kiállításán néha elmegy az étvágyunk.
2010. március 01.
Utazás
gasztronómia
Séfverseny: Széll-lel szemben nem lehet
Újra Széll Tamás, az Onyx étterem konyhafőnök-helyettese nyerte a hazai Hagyomány és evolúció elnevezésű szakácsversenyt. Ellenszavazat nélkül voksolt rá a nemzetközi zsűri, amely szerint még tíz év kell ahhoz, hogy a magyarok a világ gasztronómiai élvonalába kerüljenek.
Szemere Katalin
2010. február 25.
Mozaik
Magyarország
Stand Bistro: a dzsessz harmóniája
Izgalmas menüsor, jó borok illusztris választéka, felszabadult bisztróhangulat jellemzi a Sas utcai éttermet. A hely gyorsan népszerűvé vált, ebédidőben foglalás nélkül nem biztos, hogy asztalhoz jut az ember. Az alacsony árak és a friss, szezonális ételek sok vendéget vonzanak. Az esti étlap merészebb kreációkkal is szolgál.
2010. február 19.
Utazás
gasztronómia
Menet közben is tart ma a Torkos Csütörtök
A Torkos csütörtökhöz idén a vendéglátóhelyek mellett a MÁV-Start IC-vonatai, nagykereskedések és éttermi beszállítók is csatlakoztak, a József Attila Színház pedig féláron kínálja jegyeit a kultúrára éhes vendégeknek. A Twitter felhasználói a NOL címlapján is torkoskodhatnak.
2010. február 18.
Utazás
kávéház
Elhunyt Emilio Lavazza, a 'kávékirály'
Hetvennyolc éves korában elhunyt Emilio Lavazza, a világméretűvé szélesedett Lavazza családi vállalkozás feje.
2010. február 18.
Mozaik
52
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól