A madártej a kedvenc desszertünk - egyelőre
A madártej átvette a vezetést a somlói galuskától, tovább nőtt az Újházi tyúkhúsleves előnye, a sertéspörkölt pedig az utolsó előtti a félidejéhez érkezett Magyarország Kedvenc Étele internetes szavazáson, amelyen eddig 33 ezren adták le voksukat.
Az Újházi tyúkhúsleves 10 512 szavazattal nem csak a leves kategóriát, hanem a szavazást is vezeti. A levesek körében a babgulyás továbbra is a második, azonban zsugorodott az előnye a harmadik helyezett halászlé előtt a szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint.
A főétel kategóriában 9170 szavazattal továbbra is a töltött káposzta vezet a brassói aprópecsenye és a lecsó előtt. A szavazás egyik legnagyobb meglepetése, hogy a közkedveltnek vélt sertéspörkölt az utolsó előtti, 24. helyre szorult.
A desszert kategóriában a madártej átvette a vezetést a somlói galuska előtt, így 8120 szavazattal az első. A palacsinta stabilan őrzi harmadik helyét. A mákos gubát szorongatja a tiramisu a hetedik helyért, ezzel a tiramisu a legjobban szereplő külföldi eredetű étel.
A szavazás már csak két hétig tart, március 23-án kerül sor az eredményhirdetésre, amikor a „győztes" ételek el is készülnek.
A NetPincér ételrendelő portál által szervezett szavazáson leves, főétel és desszert kategóriában lehet a kedvencekre voksolni. Az ételek listáját 5000 fő megkérdezésével állították össze a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakmai ajánlásával.