Tanyasi csirkében mérik össze tudásukat a szakácsverseny indulói

Vasárnap rendezik meg a Hagyomány és Evolúció nyilvános szakácsverseny döntőjét. A közönség által is látogatható eseményen csúcsminőségű házias ételeket kóstolhatnak az érdeklődők, többiek között kocsonyát, véres hurkát, kakastarajpörköltet és házi fánkot.

Elhunyt Emilio Lavazza, a 'kávékirály'

Hetvennyolc éves korában elhunyt Emilio Lavazza, a világméretűvé szélesedett Lavazza családi vállalkozás feje.

Stand Bistro: a dzsessz harmóniája

Izgalmas menüsor, jó borok illusztris választéka, felszabadult bisztróhangulat jellemzi a Sas utcai éttermet. A hely gyorsan népszerűvé vált, ebédidőben foglalás nélkül nem biztos, hogy asztalhoz jut az ember.

Séfverseny: Széll-lel szemben nem lehet

Újra Széll Tamás, az Onyx étterem konyhafőnök-helyettese nyerte a hazai Hagyomány és evolúció elnevezésű szakácsversenyt

Michelin-kalauz 2010: három csillagot kapott A régi kutak fogadója

Szakértők szerint 180 fokos fordulatnak tekinthető, hogy idén egy különleges dél-franciaországi séf, Gilles Goujon A régi kutak fogadója elnevezésű étterme került be a legkiválóbb éttermek közé. Ezzel 26-ra emelkedett a három Michelin-csillaggal díjazott vendéglátóhelyek száma a gasztronómia hazájában.

 

A madártej a kedvenc desszertünk - egyelőre

A madártej átvette a vezetést a somlói galuskától, tovább nőtt az Újházi tyúkhúsleves előnye, a sertéspörkölt pedig az utolsó előtti a félidejéhez érkezett internetes szavazáson. Eddig 33 ezren adták le voksukat Magyarország kedvenc ételére.

A madártej átvette a vezetést a somlói galuskától, tovább nőtt az Újházi tyúkhúsleves előnye, a sertéspörkölt pedig az utolsó előtti a félidejéhez érkezett Magyarország Kedvenc Étele internetes szavazáson, amelyen eddig 33 ezren adták le voksukat.

Madártej lett az Ország Tortája 2007-ben
Madártej lett az Ország Tortája 2007-ben

Az Újházi tyúkhúsleves 10 512 szavazattal nem csak a leves kategóriát, hanem a szavazást is vezeti. A levesek körében a babgulyás továbbra is a második, azonban zsugorodott az előnye a harmadik helyezett halászlé előtt a szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint.

A főétel kategóriában 9170 szavazattal továbbra is a töltött káposzta vezet a brassói aprópecsenye és a lecsó előtt. A szavazás egyik legnagyobb meglepetése, hogy a közkedveltnek vélt sertéspörkölt az utolsó előtti, 24. helyre szorult.

A desszert kategóriában a madártej átvette a vezetést a somlói galuska előtt, így 8120 szavazattal az első. A palacsinta stabilan őrzi harmadik helyét. A mákos gubát szorongatja a tiramisu a hetedik helyért, ezzel a tiramisu a legjobban szereplő külföldi eredetű étel.

A szavazás már csak két hétig tart, március 23-án kerül sor az eredményhirdetésre, amikor a „győztes" ételek el is készülnek.

A NetPincér ételrendelő portál által szervezett szavazáson leves, főétel és desszert kategóriában lehet a kedvencekre voksolni. Az ételek listáját 5000 fő megkérdezésével állították össze a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakmai ajánlásával.

 

Top cikkek