hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztro”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
Tea reggeltől estig
Nem érdemes ma már hagyományos típusú teaszűrővel bíbelődni. Ebben Hatvani Zsolt, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar dékáni hivatalának vezetője is egyet értvelünk. Mégsem tudja megállni, hogy ne menjen el a vásárba, hátha talál egy szép vagy érdekes darabot a gyűjteményébe.
2010. június 18.
Kultúra
gasztronómia
Receptek eperszezonra: parfé és palacsinta
Fagylaltgép hiányában készítsünk parfét: egy gyors finomság, egyenesen a mélyhűtőből.
2010. június 17.
Archívum
kávéház
Starbucks: kávé pogácsával
Megnyitott az első Starbucks kávézó a Westendben. Noha a céget érték kritikák a helyszínválasztás miatt, Vladan Armus régiós igazgató lapunknak elmondta: a helyszín kiválóan illeszkedik a cég stratégiájába, a további üzletek nyitásáról pedig a tapasztalatok alapján döntenek majd.
Varga G. Gábor
2010. június 16.
Gazdaság
gasztronómia
Rétestekercsek libahússal, káposztával és mangóval
2010. június 10.
Mozaik
Japán
Japán ízek: miso és udon
A miso leves párolt rizzsel együtt a tradicionális japán reggeli elmaradhatatlan része. Fő alkotórészei a dashi és a miso, ezeken kívül szinte bármit tehetünk bele.
2010. június 09.
Mozaik
utazás
Videó: Hogy került a szalonna a fagylaltba?
Nem volt kacsaembrió az aranyszarvasban, de kaptunk helyette sóskafagyit. Közben megtudtuk, miért nincs a magyar éttermek toplistáján kifőzde.
Gergely Márton
2010. június 09.
Belföld
gasztronómia
Amerikai ízek: brownie és bagel
A brownie klasszikus amerikai süti, következésképpen tömény, csokis kalóriabomba, vagyis pont olyan, amilyennek lennie kell.
2010. május 20.
Mozaik
gasztronómia
Beugrik a szájba
Hiába a bulvárhírnév, az Arany János utcai Pomo D’Oro étteremként is megállja a helyét. A tulajdonos Gianni Annoni nem csupán celeb, hanem a hasát szerető olasz férfi is. TOP100 Étterem értékelés: 7,2.
2010. május 14.
Kultúra
gasztronómia
Szecsuáni élmények
A négy nagy kínai konyhaművészeti ág egyike,a szecsuáni, még sok kínai számára is túlságosan fűszeres. Ahogy a helyi mondás tartja, „az ember enni Kínába megy, az ízekért viszont Szecsuánba”.
2010. május 07.
Kultúra
Oroszország
Orosz ízek: Sztroganoff bélszín
Kipróbálása bélszín-rajongóknak kötelező!
2010. május 05.
Mozaik
gasztronómia
Bor? Mindenkor!
A borfogyasztásnak is megvan szezonális jellege. Ősszel a primőrök és a könnyebb vörösborok fogynak leginkább, télen a nagy testű vörösborok, a tavasz és a kora nyár a rozé időszaka, míg a legmelegebb nyári napokon üde fehérbort és csontszáraz pezsgőt kortyolgatunk.
Szabó Edit
2010. április 29.
Kultúra
gasztronómia
Luxusárak
„Vissza akarjuk adni a helyi közönségnek azt, amire olyan sokáig vártak, a felújított Gresham-palotát. Top100 Étterem értékelés: 7,2.
2010. április 29.
Kultúra
dél-amerika
Mexikói ízek: csirkés taco
Tradicionális mexikói étel amerikanizált változata. Annyi a különbség, hogy Mexikóban nem kemény, hanem puha kukorica tortillával készítik.
2010. április 28.
Mozaik
Svédország
Svéd ízek: gravlax
Tradicionális svéd étel: a friss lazacot sóban-cukorban érlelik néhány napon át, mikor tálalásra kész, mustáros szósszal kínálják a hajszálvékonyra szelt nyers halat. Isteni.
2010. április 21.
Mozaik
Ausztria
Osztrák ízek: gőzgombóc és tiroli máj
Ki ne ismerné az osztrák Hütték kínálatából az egyik legkedveltebb fogást, a Germknödel-t? Bár a síszezonnak már vége, a téli hangulatot könnyen felidézhetjük egy finom lekvárral töltött, vaníliás gőzgombóccal.
2010. április 15.
Mozaik
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Penyigei Lekvárium
A penyigei szilvából készült lekvár tartósítószer nélkül is eláll öt évig. A szatmári településen élők azon törték a fejüket, hogyan csalogathatnának még több vendéget a faluba. Az akkori polgármesternek eszébe jutott a Lekvárium. Azóta sorra kerülnek le a nagyik, dédik rézüstjei a padlásokról Penyigén. A messze földön híres, penyigei vagy „nemtudom szilvából” készült lekvár bevonult a lekvármúzeumba.
2010. április 15.
Utazás
Románia
Erdélyi ízek: torockói rétes palacsinta
Egyszerűen elkészíthető és finom változat palacsintára. Tálaláskor hintsük meg porcukorral és kínáljunk hozzá házi szilvalekvárt, úgy az igazi!
2010. április 09.
Mozaik
Hétvége
A szépség és az ízek násza
Néhány éve csak néhány tucatnyi beavatott ismerte az új konyhaművészet fortélyait, napjainkra pedig már hódító divattá vált a molekuláris gasztronómia. Kigondolója, elterjesztője a magyar származású fizikus, Kürti Miklós, akinek szellemi elődei között megtalálható a modern kémia tragikus sorsú megalapítója, Antoine Lavoisier is. Az idén Michelin-csillaggal kitüntetett magyar étterem is a molekuláris gasztronómia követői között található.
2010. április 04.
Tud/Tech
Franciaország
A franciák Európa legnagyobb pizzaevői
A franciák fejenként átlagosan tíz kilogramm pizzát fogyasztanak el évente - kétszer annyit, mint az olaszok.
2010. április 01.
Mozaik
Nagy-Britannia
Angol ízek: Lemon curd
A lemon curd egy tojásos citromkrém. Angol specialitás, melyet jellemzően vajas kenyérre kenve fogyasztanak, de desszertekhez is használják. Egyszerű házilag is elkészíteni, csak tárolására nagyon figyeljünk oda (mivel tojásos!). Sütőpapírt tegyünk közvetlenül a krémre, úgy tegyük rá a tároló edény fedelét és mehet a hűtőbe.
2010. március 31.
Mozaik
13
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól