hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztronomia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
dél-amerika
Mexikói ízek: csirkés taco
Tradicionális mexikói étel amerikanizált változata. Annyi a különbség, hogy Mexikóban nem kemény, hanem puha kukorica tortillával készítik.
2010. április 28.
Mozaik
Svédország
A kenyér, ha svéd
2010. április 28.
Archívum
gasztronómia
Kiállt a mosogatófiú mellett a világ legjobb éttermének séfje
Átadták a világ 50 legjobb éttermének járó díjakat Londonban. Az élen a dán Noma végzett, amely letaszította a trónról Ferran Adrià éttermét, az elBullit. Gordon Ramsay idén sem jutott be az ötvenes élmezőnybe.
2010. április 27.
Mozaik
Magyarország
A szőlő jövését ünneplik Kőszegen a hétvégén
A hagyományokat követően Szent György napján idén is berajzolják a friss szőlőhajtásokat a Szőlő Jövésének könyvébe Kőszegen. A kisvárosban borversenyt is rendeznek.
2010. április 23.
Utazás
Pest megye
Páratlan kaland a Sörutazás
Senki sem tudhatja pontosan, milyen sört ittak távoli eleink –de hogy ittak, az bizonyos, dokumentumok egész serege bizonyítja.
2010. április 22.
Utazás
Svédország
Svéd ízek: gravlax
Tradicionális svéd étel: a friss lazacot sóban-cukorban érlelik néhány napon át, mikor tálalásra kész, mustáros szósszal kínálják a hajszálvékonyra szelt nyers halat. Isteni.
2010. április 21.
Mozaik
Ausztria
Osztrák ízek: gőzgombóc és tiroli máj
Ki ne ismerné az osztrák Hütték kínálatából az egyik legkedveltebb fogást, a Germknödel-t? Bár a síszezonnak már vége, a téli hangulatot könnyen felidézhetjük egy finom lekvárral töltött, vaníliás gőzgombóccal.
2010. április 15.
Mozaik
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Penyigei Lekvárium
A penyigei szilvából készült lekvár tartósítószer nélkül is eláll öt évig. A szatmári településen élők azon törték a fejüket, hogyan csalogathatnának még több vendéget a faluba. Az akkori polgármesternek eszébe jutott a Lekvárium. Azóta sorra kerülnek le a nagyik, dédik rézüstjei a padlásokról Penyigén. A messze földön híres, penyigei vagy „nemtudom szilvából” készült lekvár bevonult a lekvármúzeumba.
2010. április 15.
Utazás
Románia
Erdélyi ízek: torockói rétes palacsinta
Egyszerűen elkészíthető és finom változat palacsintára. Tálaláskor hintsük meg porcukorral és kínáljunk hozzá házi szilvalekvárt, úgy az igazi!
2010. április 09.
Mozaik
Hétvége
A szépség és az ízek násza
Néhány éve csak néhány tucatnyi beavatott ismerte az új konyhaművészet fortélyait, napjainkra pedig már hódító divattá vált a molekuláris gasztronómia. Kigondolója, elterjesztője a magyar származású fizikus, Kürti Miklós, akinek szellemi elődei között megtalálható a modern kémia tragikus sorsú megalapítója, Antoine Lavoisier is. Az idén Michelin-csillaggal kitüntetett magyar étterem is a molekuláris gasztronómia követői között található.
2010. április 04.
Tud/Tech
film
Gordon Ramsay mindenkit elküld a pokolba
Kissé csalódott vagyok amiatt, hogy „Ki tudja jobban megölni a másikat?” munkacímmel még nem fejlesztettek ki úgynevezett valóságshow-t (vagy igen, csak még nem került adásba).
2010. április 02.
Kultúra
gasztronómia
Békebeli miliő
A hely arról híres, hogy nem tart fix étlapot,a szezonális fogásokat és alapanyagokat részesíti előnyben, amelyeket napi, heti rendszerességgel gyűjt be a különféle piacokról. Top100 Étterem értékelése: 7,4
2010. április 02.
Kultúra
Franciaország
A franciák Európa legnagyobb pizzaevői
A franciák fejenként átlagosan tíz kilogramm pizzát fogyasztanak el évente - kétszer annyit, mint az olaszok.
2010. április 01.
Mozaik
wwf
Mesterszakács az állatkertben
Sorsjegyekkel próbálja megmenteni a veszélyeztetett hazai állatfajokat a WWF és a Fővárosi Állatkert. A kibocsátáj örömére mesterszakács főzött állati eledelekből az újságíróknak. Készítette: [url=http://www.noltv.hu/search/?w=cikk&find=tak%E1cs+m%E1r]Takács Mária[/url]
2010. április 01.
Videó
Nagy-Britannia
Angol ízek: Lemon curd
A lemon curd egy tojásos citromkrém. Angol specialitás, melyet jellemzően vajas kenyérre kenve fogyasztanak, de desszertekhez is használják. Egyszerű házilag is elkészíteni, csak tárolására nagyon figyeljünk oda (mivel tojásos!). Sütőpapírt tegyünk közvetlenül a krémre, úgy tegyük rá a tároló edény fedelét és mehet a hűtőbe.
2010. március 31.
Mozaik
gasztronómia
Sonkába tekert újhagyma, tejszínes tormával csőben sütve
2010. március 29.
Mozaik
gasztronómia
Magyar asztal
Zavarba ejtő, bár nem váratlan a vita, amely egy budapesti étterem kitüntető felcsillagozása körül kialakult – különösen az a vonulat, amely az elismerés úgymond „nemzeti vonatkozásai” köré fonódik. Internetes fórumokon tiltakoznak az ellen, hogy a tulajdonost és a vendéglőt „magyarként” emlegessék, hiszen az eredendően multikulturális vállalkozásokból meggazdagodó üzletember egyik nyilatkozata szerint a felhasznált alapanyagok többségét Párizsból hozatja, mert a hazai termelés a megkívánt minőséget folyamatosan előállítani nem képes.
2010. március 27.
Vélemény
Magyarország
Medvehagyma-fesztivált rendeznek Orfűn
Gasztronómiai különlegességekkel és színes programokkal várja vendégeit Orfű az idei Medvehagyma-fesztiválon április 10. és 11. között.
2010. március 25.
Utazás
Törökország
Török ízek: rizspuding
A török cukrászdákban különféle tálalásokkal találkozhatunk: csíkokban darált pisztáciát hintenek a tetejére, vagy kókuszreszeléket, néha pedig megégetik a tetejét - ez a változat is nagyon finom, mert egy kis karamelles ízt kap tőle.
2010. március 24.
Mozaik
gasztronómia
A magyarok kedvenc menüje: húsleves, töltött káposzta és madártej
Az Újházy tyúkhúsleves végzett az első helyen a Magyarország Kedvenc Étele szavazáson. A főételek kategóriában a töltött káposzta, a desszertek között a madártej lett a kedvenc.
Varga Dóra
2010. március 23.
Mozaik
51
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól