hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztro”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
Sonkába tekert újhagyma, tejszínes tormával csőben sütve
2010. március 29.
Mozaik
Magyarország
Medvehagyma-fesztivált rendeznek Orfűn
Gasztronómiai különlegességekkel és színes programokkal várja vendégeit Orfű az idei Medvehagyma-fesztiválon április 10. és 11. között.
2010. március 25.
Utazás
Törökország
Török ízek: rizspuding
A török cukrászdákban különféle tálalásokkal találkozhatunk: csíkokban darált pisztáciát hintenek a tetejére, vagy kókuszreszeléket, néha pedig megégetik a tetejét - ez a változat is nagyon finom, mert egy kis karamelles ízt kap tőle.
2010. március 24.
Mozaik
Svédország
Végy egy lazacot! - NolBlog
2010. március 22.
Mozaik
gasztronómia
A svájci Gruyère a világ legjobb sajtja
20 ország 2300 sajtkészítője vett részt a wisconsini sajtvilágbajnokságon, ahol svájci győzelem született.
2010. március 19.
Mozaik
Bécs
Turistacsalogató étlapok Bécsben
Bécsben nagy divat vásárlás közben egy piacon reggelizni. A bécsi Naschmarkton remek ázsiai, indiai, olasz, hal- és egyéb vendéglő várja a vásárlókat egész nap. Neninél ücsörögve közvetlenül élvezhetjük a piac nyüzsgését (Naschmarkt 510).
2010. március 18.
Mozaik
Görögország
Görög ízek: saláta és stifado
Görög saláta: más néven horiatiki. Népszerű klasszikus.
2010. március 17.
Mozaik
gasztronómia
Német ízek: sörleves és Rote Grütze
Igazi bajor különlegesség sörimádóknak. Lepjük meg vele a sört kedvelő férfiakat!
2010. március 13.
Archívum
Nagy-Britannia
Levédetnék a Yorkshire-pudingot a helyi készítők
Európai védettséget kérnek a Yorkshire-puding, az angol konyha lisztből, tojásból, tejből sütött és marhasültekhez kínált kedvelt körete számára helyi készítői. A brüsszeli bizottság nem tartja valószínűnek, hogy a Yorkshire-puding eredetvédelmet kaphat.
2010. március 12.
Utazás
gasztronómia
Virtuális világjárás
Beülünk a hotel kör alakú, túlméretezett üvegkalitkájába, és kérjük a város legkezelhetetlenebb méretű és formájú étlapját, mely meglehetősen hosszadalmasan sorolja a jobbára nemzetközi és mediterrán beütésű ételeket. Az első oldalon hangsúlyos ajánlással büszkélkednek magyaros fogások is.
2010. március 12.
Kultúra
Olaszország
Olasz ízek: zsályás-sütőtökös rizottó
Az igazi rizottó sűrű és krémes, anélkül, hogy a rizsszemek feladnák önállóságukat.
2010. március 05.
Mozaik
Magyarország
A madártej a kedvenc desszertünk - egyelőre
A madártej átvette a vezetést a somlói galuskától, tovább nőtt az Újházi tyúkhúsleves előnye, a sertéspörkölt pedig az utolsó előtti a félidejéhez érkezett internetes szavazáson. Eddig 33 ezren adták le voksukat Magyarország kedvenc ételére.
2010. március 04.
Utazás
Franciaország
Michelin-kalauz 2010: három csillagot kapott A régi kutak fogadója
Szakértők szerint 180 fokos fordulatnak tekinthető, hogy idén egy különleges dél-franciaországi séf, Gilles Goujon A régi kutak fogadója elnevezésű étterme került be a legkiválóbb éttermek közé. A séf 18 évvel ezelőtt nyitotta meg éttermét az alig 133 lakosú dél-franciaországi faluban. Az eddig kevésbé ismert Goujon "lelkében parasztembernek" tartja magát, konyhája középpontjában az évszakváltásokat követő ételek állnak.
2010. március 02.
Utazás
Spanyolország
Spanyol ízek: a paellától a dulce de leche-ig
A paellának rengeteg változata létezik. A spanyoloknál speciálisan erre a célra kifejlesztett edényben készül. Ez a magyar serpenyős változata.
2010. március 02.
Mozaik
Ausztria
Ami szem-szájnak ingere
„Az ember az, amit megeszik” – mondta Ludwig Feuerbach. A Kunstforum kiállításán néha elmegy az étvágyunk.
2010. március 01.
Utazás
étterem
Könnyed összhatás
Az Arcade belső terének kialakítása kifejezetten igényes, bár az étterem közepén domináló szökőkút kicsit talán már túlzás.
2010. február 26.
Utazás
Magyarország
Stand Bistro: a dzsessz harmóniája
Izgalmas menüsor, jó borok illusztris választéka, felszabadult bisztróhangulat jellemzi a Sas utcai éttermet. A hely gyorsan népszerűvé vált, ebédidőben foglalás nélkül nem biztos, hogy asztalhoz jut az ember. Az alacsony árak és a friss, szezonális ételek sok vendéget vonzanak. Az esti étlap merészebb kreációkkal is szolgál.
2010. február 19.
Utazás
gasztronómia
Menet közben is tart ma a Torkos Csütörtök
A Torkos csütörtökhöz idén a vendéglátóhelyek mellett a MÁV-Start IC-vonatai, nagykereskedések és éttermi beszállítók is csatlakoztak, a József Attila Színház pedig féláron kínálja jegyeit a kultúrára éhes vendégeknek. A Twitter felhasználói a NOL címlapján is torkoskodhatnak.
2010. február 18.
Utazás
Magyarország
Tanyasi csirkében mérik össze tudásukat a szakácsverseny indulói
Vasárnap rendezik meg a Hagyomány és Evolúció nyilvános szakácsverseny döntőjét. A közönség által is látogatható eseményen csúcsminőségű házias ételeket kóstolhatnak az érdeklődők, többiek között kocsonyát, véres hurkát, kakastarajpörköltet és házi fánkot.
2010. február 18.
Utazás
Budapest
Kiskatulyázva
Az Arany Kaviárról sok mindent hallani. Egyrészt,hogy az egyetlen hely, ahol igazi orosz ételeket lehet enni. Másrészt, hogy könnyűszerrel fenekére lehet verni egy középvezetői fizetésnek is, ha az ember a különleges kaviárok világába is bele akar „kóstolni”. Harmadrészt, hogy az étterem ki akar törni a skatulyából, és nyit a modern, magyar konyha felé.
2010. február 12.
Kultúra
14
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól