hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“fõzés”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
pálinka
Az EU szerint nem főzhetjük csak úgy a pálinkát
Nem összeegyeztethető az uniós joggal, hogy Magyarország lehetővé tette, hogy évente legfeljebb 50 liter gyümölcspárlatot saját felhasználásra jövedékiadó-mentesen lehessen főzni vagy főzetni – mondta ki csütörtöki ítéletében az Európai Unió bírósága.
Zalán Eszter
2014. április 10.
Külföld
Olaszország
Főzzünk mosogatógépben!
Főzzünk mosogatógépben, miközben a masina elvégzi a mosogatást - erre buzdít egy olasz konyhai szakíró, Lisa Casali - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.
Veres Dóra
2013. augusztus 28.
Mozaik
könyv
Az emberiség közös anyanyelve
A szakácskönyv mindig siker. Pedig mindig ugyanazt esszük. De mindig új ételekre gondolunk. Hát ezért nyílt annyi kínai hely nálunk, és ezért állnak sorba a magyar büfé előtt a pekingiek.
2012. augusztus 03.
Mozaik
gasztronómia
Pofonegyszerű nyári kencék
Mautner Zsófia háromféle kencét és salátát készít, melyeket kenyérre kenhetünk, de jól passzolnak a sültekhez is a grill-partykon. Friss ízek, a török konyha jegyében.
2012. június 29.
Videó
arcok
Élete étterme
Ásós Géza olyan szavakat használ, amelyektől a jelenkor fitneszprogramokkal csinosított gyermeke szégyenlősen kapja kezét a szája elé. Azt mondja például: zsír. Meg azt is mondja: Erős Pista.
Trencsényi Zoltán
2012. május 23.
Mozaik
gasztronómia
Az étel értelme
A rendszerváltás a konyhákban is lassú, mint a nagybetűs életben, az éttermekben és a családi konyhákban is megváltozott az élet.
Hompola Krisztina
2012. április 27.
Mozaik
Norvégia
Rénszarvas százhúszas tempóban
A népek közötti különbségek a fehér asztalnál kezdődnek. Pár évvel ezelőtt, Norvégiában járva, ottani idegenvezetőnk döbbenten vette tudomásul, hogy a hazájába látogató olasz turistacsoport tagjai nem Bergen múzeumait száguldozták végig délidőben, hanem beültek egy halvendéglőbe.
2012. április 14.
Mozaik
verseny
Nagy magyar siker a szakács-vb-n
Észak kiütéssel győzött Dél ellen a Brüsszelben tartott Bocuse d'Or európai szakácsversenyen: az aranyérmet Norvégia, az ezüstöt Svédország, a bronzot pedig Dánia kapta. Magyarország is sikeresen szerepelt a szerdán véget ért kétnapos versengésben: az ország színeiben Széll Tamás megszerezte a jogot arra, hogy részt vegyen jövő januárban a lyoni világdöntőben.
Angyal Gábor
2012. március 22.
Mozaik
Nagy-Britannia
Anyuci főztjét szeretik a férfiak
Egy brit tanulmányból kiderült, a férfiak többsége anyuci főztjét szereti, és hajlamosak is ezt felróni párjuknak.
Veres Dóra
2012. március 16.
Mozaik
rivalda
A bárány is kívánja
Frissességet és üdeséget hoz a mentalevél, ne féljünk kísérletezni vele! – A magyarországi séfek többsége még mindig azt gondolja, hogy a mentát csak desszertekben lehet használni – érzékelteti Ruprecht László, hogy van helye az újításnak.
Pócs Balázs
2012. március 03.
Mozaik
tudomány
Szakácsok és kertészek az űrben
Az űrállomáson féléves turnusokban váltja egymást a legénység. Az űrhajósok azonban nem fogyaszthatják azt, amit hirtelen megkívánnak. Azért vannak kivételek, laikus „űrszakácsok” készítettek már hamburgert vagy épp szusit az űrben. Az asztronauták már kertészkedéssel is foglalkoznak.
2012. február 25.
Tud/Tech
média
Erre még Lázár János is elégedetten csettintene
Megszámolni is alig lehet, hány tévéműsor sulykolja a kedves, pufi nézőnek: tessék már belépni a tudatosan táplálkozók táborába. Itt van mindjárt Besenyő Pista bácsi, akivel a múltkorjában is mi történt: édes süteményféleséget majszolva végig tudta, hogy eszik, ráadásul a fogyasztás közben egyszer sem harapott mellé.
2011. július 14.
Kultúra
gasztronómia
Játssz az ételeddel! - Párbajra hívja nézőit Mautner Zsófi
2011. február 05.
Mozaik
gasztronómia
Bemártjuk a krumplit - Chili a szembe
Az édes gyümölcssaláta után egy francia klasszikust készítünk sós ételekhez: az olívaolajos ravigote-mártást, történetesen a héjában sült krumplihoz. Mautner Zsófi újabb leckét ad késhasználatból, és megmutatjuk, hogyan lehet edénytakarékos módon beolajozni, megfűszerezni minden egyes falatot.
2011. január 14.
Mozaik
gasztronómia
Szilveszteri trükkök - Chili a szembe
Gasztrobloggerünk, Mautner Zsófia azoknak segít az év utolsó napján, akik még mindig nem tudják, mivel várják a barátokat az esti bulira. Ajánlatunk: ázsiai szendvics, különleges pattogatott kukorica, és két fantasztikus koktél az NOBU bartenderével. Az ötletek persze egész évre érvényesek! Készítette: Szemere Katalin, Vörös Eszter, Perjéssy Gábor
2010. december 31.
Videó
főzés
Ötcsillagos desszertet készítünk Mautner Zsófival
Csak pár szem csillagánizst dobtunk a pho-levesbe a múlt héten. Mi legyen a többivel? Keverjük a kínai ötfűszer-keverékbe, amely remek szójaszószos ételekre, kacsamellre, csokoládékrémbe és még sok mindenbe. Mautner Zsófi most megmutatja, hogyan készül az isteni ötfűszeres, vajas-barnacukros-morzsás almadesszert. Készítette: Perjéssy Gábor, Szemere Katalin.
Angyal Gábor
2010. december 17.
Mozaik
gasztronómia
Séfverseny: Széll-lel szemben nem lehet
Újra Széll Tamás, az Onyx étterem konyhafőnök-helyettese nyerte a hazai Hagyomány és evolúció elnevezésű szakácsversenyt. Ellenszavazat nélkül voksolt rá a nemzetközi zsűri, amely szerint még tíz év kell ahhoz, hogy a magyarok a világ gasztronómiai élvonalába kerüljenek.
Szemere Katalin
2010. február 25.
Mozaik
főzés
Főzés -196 fokon
A cseppfolyós nitrogén konyhatechnológiában való alkalmazását láthatták az érdeklődők kedden a Foodapest nemzetközi élelmiszer-, ital-, élelmiszer-gépipari és vendéglátóipari szakkiállításon Budapesten.
Angyal Gábor
2010. február 23.
Mozaik
gasztronómia
Foodpornó korhatár nélkül
Főzőcskézős műsorokkal, újságokkal, tanfolyamokkal és elméleti képzésekkel Magyarországon is dübörög a gasztrobiznisz. A legmenőbb főzőiskolákba hónapokkal a kurzusok előtt kell helyet foglalni. Nem mellesleg, üzleti vacsorákon ma már a gasztronómia és a bor a rendre előkerülő társalgási téma.
Sándor Tünde
2010. február 08.
Gazdaság
környezetvédelem
Együk meg a karácsonyfát!
Fenyőből is lehet főzni, de sokkal egyszerűbb fenyőt főzni. Van választásunk: halott fa helyett vehetünk újrahasznosított felnifát, megalkothatjuk saját konceptuális fánkat vagy süthetünk fenyőt mézeskalácsból. Az utálatos, rosszul kitalált karácsonyi ajándékokat pedig elcserélhetjük december 27-én, karácsony harmadnapján az Iparművészeti Múzeumban. Ki hallott már ilyet? Morzsabál és ajándékcserebere karácsony harmadnapján az Üllői úton.
2009. december 24.
Archívum
2
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól