hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztronomia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
cigány
Romani Platni - az első roma lakásétterem
A Romani Platni Antidiszkriminációs Főzőcsoport ízelítőt ad azokból az ételekből, amik 100 éve is a cigány emberek előtt gőzölögtek. A csoport tagjai mind gyakorló háziasszonyok, akik a cigányok ízvilágának minden fortélyát ismerik, használják mindennapjaikban is. Számos más népcsoport gasztropalettájáról is készítenek ételeket, nem is akárhogyan! Saját maguk által készített sajtokkal, maguk gyúrta kenyerekkel is várják azokat, akik szeretnének izgalmas ételvariációkat kipróbálni.
2012. április 04.
Videó
rivalda
A nagy fehér csípése
Az első kanál a híres thai kókusztejes ráklevesből összezavarja az embert. Mert elsőre valamitől, ami fehér színű, nem várnánk, hogy csípős legyen. De nem kellemetlen, és nem is tart sokáig: máris inkább savanykás. Meg édes, bár ez sem dominál, és kicsit sós is. Később egyes alapanyagokat is sikerül beazonosítani, érezni a paradicsomot és a citromot is, egyszerre.
Kőműves Anita
2012. március 31.
Mozaik
gasztronómia
Nem kell mindig kaviár
2012. március 30.
Mozaik
gasztronómia
Sosem felejted el az elsőt
2012. március 23.
Mozaik
verseny
Nagy magyar siker a szakács-vb-n
Észak kiütéssel győzött Dél ellen a Brüsszelben tartott Bocuse d'Or európai szakácsversenyen: az aranyérmet Norvégia, az ezüstöt Svédország, a bronzot pedig Dánia kapta. Magyarország is sikeresen szerepelt a szerdán véget ért kétnapos versengésben: az ország színeiben Széll Tamás megszerezte a jogot arra, hogy részt vegyen jövő januárban a lyoni világdöntőben.
Angyal Gábor
2012. március 22.
Mozaik
Nagy-Britannia
Szépítkezzen gyümölcsökkel!
A zöldségek és gyümölcsök nemcsak egészségőrök, hanem szépítenek is – "belsőleg" alkalmazva, azaz például nem uborkás bőrpakolásként értve.
Veres Dóra
2012. március 21.
Mozaik
rivalda
Roppanós öröm
A ropogós, gömbölyded, káprázatos színekben pompázó kagyló gyönyörködteti a szemet. Sima felszínét jólesik végigsimítani, csábító illata magával ragad. S ha valaki beleharap, örömteli reccsenés üti meg fülét, és végül a puha, zselés belsejének hála a szájpadlás is elnyeri méltó jutalmát. A macaron csupán néhány grammot nyom, de ez elég is ahhoz, hogy megízlelve, testünk beleremegjen az édes élménybe.
Veres Dóra
2012. március 20.
Mozaik
turizmus
Újabb pesti helyek a Michelin Guide-ban
Egy magyar étterem, a Vár: a Speiz került be újként a Michelin Guide kiadványba Bib Gourmand minősítéssel, míg a 21 elvesztette ezt az ajánlást.
2012. március 19.
Gazdaság
rivalda
Marhaszegy, a győztes hungarikum
Sous vide, azaz vákuum alatti, lassú főzési eljárással készült marhaszegy, lecsópürével, konfitált burgonyával, tejfölös tarhonyával és vörösboros mártással tálalva.
Szőcs László
2012. március 17.
Mozaik
skócia
Halfaló üvegkocka
Skóciában szinte minden sarkon befordulva talál az ember egy kisebb csodát. Az Edinburghtól nem messze lévő tengerparti St. Andrews városa elsősorban katedrálisáról, egyeteméről, a golftörténelemben elfoglalt előkelő helyéről és – főleg az utóbbi időben – a hercegi (álom)pár, a tavaly összeházasodott Vilmos és Katalin egymásra találásának helyszínéről ismert. A tengerparti sétányon azonban egy különleges étterem is a kötelező látni- és falnivalók között kell, hogy szerepeljen.
Szalay Tamás Lajos
2012. március 17.
Mozaik
gasztronómia
Rántott csirke, ahogy Mautner Zsófi csinálja
Még egy bőrt lehúztunk a rántott csirkéről Mautner Zsófia rántott csirkét süt kicsit másképp: a bundája ropogós kenyérmorzsával készül, serpenyő helyett sütőbe rakja kevés olajjal, citromos mártással tálalja. Felcsíkozzuk, mártogatjuk, ropogtatjuk.
2012. március 16.
Mozaik
gasztronómia
Rántott csirke csípős citrommártással
Mautner Zsófia rántott csirkét süt kicsit másképp: a bundája ropogós kenyérmorzsával készül, serpenyő helyett sütőbe rakja kevés olajjal, citromos mártással tálalja. Felcsíkozzuk, mártogatjuk, ropogtatjuk.
2012. március 16.
Videó
Kína
Nyolc méter magas a világ legnagyobb tortája
Nyolc méter magas tortát készített húsz cukrász Kínában, ami új világcsúcs.
Veres Dóra
2012. március 13.
Mozaik
rivalda
Addig rágják, amíg van mit
Tévedtem. Azt hittem ugyanis, ha bejutok egy kínai konyhába, és ott a szakács főz, közben mondja is, hogy mit csinál, akkor majd tudni fogom, hogyan készül a csípős csirke. Wang Wei Qing, a sanghaji illetőségű szakács mint az őrült, forgatta a wokot, iszonyatos csukló kell hozzá, és közben mondta: kicsi só, kicsi cukor, víz, kicsi szójaszósz, aztán glutamát, kicsi zöldség.
2012. március 10.
Mozaik
rivalda
Hogy jobban csússzon
Még a jó bor is jobban csúszik, ha kerül mellé néhány ízletes falat. Omlós vajas pogácsa, habkönnyű sós stangli, roppanó sajtos rúd. Vagy sajttalsonkával töltött apró fánkocska snidlinggel, szezámmaggal finoman megszórva, hogy minél ízletesebb legyen aztán a korty.
Szabó Edit
2012. március 10.
Mozaik
kiállítás
Mautner Zsófia zöldségeket beszél
2012. március 09.
Kultúra
Nagy-Britannia
Sajtvilágbajnokság holland győzelemmel
A holland Vermeer diadalmaskodott az idei sajtvilágbajnokságon 2500 vetélytársat utasítva maga mögé.
Veres Dóra
2012. március 08.
Mozaik
múzeum
Ízes utazás a képzőművészetben
A gasztronómia és a képzőművészet forr össze csütörtök este a Szépművészeti Múzeumban. Gasztroinstallációval fűszerezett tárlatvezetés, sütifestés, színes-ízes-illatos játékok és kóstolók színezik a Múzeum+gasztro, Utazások Kulináriába című programot.
Szemere Katalin
2012. március 07.
Kultúra
rivalda
A bárány is kívánja
Frissességet és üdeséget hoz a mentalevél, ne féljünk kísérletezni vele! – A magyarországi séfek többsége még mindig azt gondolja, hogy a mentát csak desszertekben lehet használni – érzékelteti Ruprecht László, hogy van helye az újításnak.
Pócs Balázs
2012. március 03.
Mozaik
gasztronómia
Jól teljesített a magyar vaj Mautner Zsófinál
A Based On Pig csoport célja, hogy "feltérképezze a budapesti táplálkozási szokásokat, illetve betekintsen kajával kapcsolatos döntéseink hátterébe design-gondolkodással".
2012. március 02.
Mozaik
34
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól