hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztro”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
alkohol
A világ legrégebbi iható pezsgőjét kóstolhatták Franciaországban
Becslések szerint 200 éves pezsgőt ízlelhettek meg francia borszakértők egy reimsi kóstoláson.
2010. december 14.
Mozaik
gasztronómia
Receptek birsalmaszezonra
A birsalmából nemcsak sajt készülhet, hanem sütemény, krémleves, vagy akár ínyenc köret is.
2010. november 30.
Mozaik
gasztronómia
Vérnász Holdraszállás után
Hétfőn este fogadta első vendégeit a budai Városmajor utca 88. szám alatt megnyitott Hold bisztró. Noha a design a Holdat jeleníti meg, leendő vendégeinket földi javakkal szeretnénk elhalmozni, s úgy tekintünk az étteremre, mint a gasztronómia templomára - mondta Bodansky György, az étterem vezetője.
2010. november 24.
Utazás
gasztronómia
Receptek szőlőszezonra
Finomság rétesimádóknak, az őszi ízek jegyében.
2010. október 14.
Mozaik
2010-09-24
A borásznő és a harmónia
Egyetemi szerelem volt Gál Csabáé és Dignisz Éváé. Együtt kaptak állást a szigetcsépi tangazdaságban, és amikor 1993-ban felszámolták a munkahelyüket, együtt döntötték el, hogy szőlőtermesztésből próbálnak megélni.
Tanács István
2010. szeptember 24.
Utazás
2010-09-24
A Duna borrégió
Az alföldi szőlőtermelő tájban létrehozott Duna borrégió területe 2002 óta három borvidéket – Csongrádi, Hajós–Bajai és Kunsági – fűz egybe.
2010. szeptember 24.
Utazás
2010-09-24
Megújul a Kunsági borvidék
A hagyományok megőrzése mellett az Európai Unió támogatásával korszerű új ültetvényeket telepítenek, borászati csúcstechnológiát vezetnek be, a XXI. század igényeihez alkalmazzák a szőlészeti és a borászati képzést a magyar bortermelés 40 százalékát adó Kunsági borvidéken.
Tanács István
2010. szeptember 24.
Utazás
2010-09-24
Rozé – új borkultúra egy új életformához
A Duna borrégió számára kitörési pontot jelent a rozé borok növekvő népszerűsége. A rozéfogyasztás tartós világdivattá vált, amely összefüggésben áll az életmód változásával. Az alföldi termőtáj adottságai egyenrangúak vagy kedvezőbbek a rozé előállításához, mint más borvidékeké, és máris számos tehetséges borász állt rá a rozékészítésre.
Tanács István
2010. szeptember 24.
Utazás
Hétvége
Édes forradalom
Mi a jó cukrászda titka? Eszter, László és Danica a megfejtésig más és más úton jutottak el. Sikertörténetek, sok-sok cukorral.
Pócs Balázs
2010. augusztus 22.
Mozaik
gasztronómia
Receptek szilvaszezonra
Avagy hogyan készítsünk szilvás gombócot villámtempóban, sietős napokon.
2010. augusztus 16.
Mozaik
gasztronómia
Magyarország 50 legjobb étterme
2010. augusztus 10.
Gazdaság
gasztronómia
Receptek padlizsánszezonra
Olasz klasszikus, padlizsánszezonra. Aki még nem kóstolta volna, itt az ideje!
2010. július 30.
Mozaik
nyaralás
Receptek dinnyeszezonra
Egy tál jéghideg dinnyés gyümölcsleves: igazi felfrissülés a kánikulában. Kellemes kanalazást!
2010. július 23.
Mozaik
gasztronómia
A fekete leves
Pár hónappal ezelőtt eltűnt az ízlelési képességem. Pokoli kizárólag az étel anyagát érezni. Most, hogy teljesen visszatértek az ízek, kipróbáltam pár órára, milyen, ha egy másik érzékszerv, a látás esik ki, és bőséges helyet ad a hallásnak, a szaglásnak, a tapintásnak és az ízlelésnek. A vártnál sokkal jobban sikerült. A Láthatatlan Kiállítás Láthatatlan Vacsoráján jártunk.
Szemere Katalin
2010. július 21.
Archívum
gasztronómia
Európai fúzió
Az Alagút felett üldögélve mintha kiszakadtunk volna a város forgatagából: a Manna különös adottságú hely. Európai fúzió: az olasz, a francia és a magyar konyhát próbálják ötvözni.
2010. július 16.
Utazás
gasztronómia
Receptek meggyszezonra: tejespite és leves
A klasszikus tejespitét nyár közepén meggyel dobjuk fel!
2010. július 15.
Mozaik
gasztronómia
19-re lapot...
Vár, Fortuna utca, terasz, kényelmes székek, napsütés, nyüzsgő külföldiek, jól öltözött, mosolygós pincérek. Szívesen csöppenünk be egy könnyed, modern, magyaros ebédre.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
A Michelin-csillag fénye
Talán már nincs olyan étterembe járó Magyarországon, aki ne tudná, hogy a Ráday utcai étterem megkapta a világ egyik vezető étteremajánlójának kitüntetését.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
A hecsedli mennybe megy
Kívülről annyira észrevétlenül bújik meg a Király utca közepén, hogy szinte elsétál mellette az ember, ha nem figyel eléggé.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
A konyhán a sor...
Szinte tapintható a múlt, a helynek fantasztikus kisugárzása van, ami már annyiszor és annyi embert ejtett ámulatba. Elég végigvonulni a süppedős szőnyeggel borított helyiségen, ahol, mint az angol királyi gárdisták, állnak a fával burkolt oszlopok.
2010. július 15.
Archívum
9
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól