hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztro”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
Határok nélkül
Ezért érdemes étterembe járni. Már a Baldaszti’s átmeneti konyhája (Kitchen) is elég biztató volt tavaly a Budavári Sikló és a Várkert Bazár között negyedúton, virágos leveseit és rafinált desszertjeit nehéz feledni, de úgy tűnik, a helyén nyílt bisztróborbár is okosan megtalálta a helyét a fővárosi menüsorban.
2013. július 26.
Mozaik
gasztronómia
A hely szelleme
Nem egyszerű vállalkozás manapság Magyarországon fine dining éttermet üzemeltetni. A kifinomult tányérok, a kis adagok és a művészi tálalás nem mindig találkozik a közízléssel, ráadásul árban is nehéz versenyezni a divatossá váló bisztrókkal.
2013. július 24.
Mozaik
gasztronómia
Mesés feszengés
Válságban a luxusmárkák futnak rendesen, de ezzel együtt nem könnyű a krém legtetején maradni az olvadozó éttermi mezőnyben. Miguel Rocha Vieira ötödik éve vezeti a Ráday étteremutca kakukktojás fine dining egységét, ami idén negyedszerre is megkapta a fényes Michelincsillagot. Masszívan őrzik a státuszt és a minőséget is.
2013. július 22.
Mozaik
gasztronómia
Magyarul beszélő nemzetközi
Hétköznap esti telt házba lépünk, talán köszönhetően Széll Tamás népszerűségének is, amit azzal a gasztrotörténeti teljesítményével ért el, hogy 2013-ban először magyar séf helyet szerzett magának a legendás lyoni szakácsverseny, a Bocuse d’Or legjobbjai közt. És még inkább köszönhető azoknak a külföldieknek, akik kíváncsiak a magyarként elsőként Michelin-csillagig jutott séfpáros kreációira.
2013. július 19.
Mozaik
gasztronómia
Megmutatjuk Budapest legbűnösebb fagyiját
Mautner Zsófia három helyet ajánl: megmutatja, hol lehet a legjobb jégnyalókát kapni, hol élvezhetjük a város legbűnösebb, legbrutálisabb kreációját, és végül melyik bodegában kínálják a legkifinomultabb éttermi technológiával készült fagylaltokat. VIDEÓ
2013. július 18.
Mozaik
gasztronómia
Most jön a fekete jeges!
Ez nagyon durván finom - a harmadik jegeskávé után ezt sóhajtotta kollégánk. VIDEÓ
Gergely Márton
2013. június 20.
Mozaik
gasztronómia
Gulyáskapitalizmus
A 2013-as Gourmet Fesztiválon Mautner Zsófia gulyásvariációkat mutatott nekünk: a Borkonyha ázsiai ihletésű "táj" gulyását, a Costes Étterem hagyományos gulyását és az Ikon Étterem által készített gulyás hot dogot.
2013. június 06.
Mozaik
fesztivál
Határtalan ízorgia
Fűszeres lekvár. Vagyis nem lekvár, pedig édes. Meg sós is, savanyú is, és leginkább csípős. Ételízesítőnek tömény, köretnek túl híg, a mártásnál viszont sűrűbb. Az indiai származású chutney (csatni) – a szó egyszerűen szószt jelent – önmagában élvezhetetlen, ízei a húsok és köretek egyvelegében bontakoznak ki.
Sándor Tünde
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
A csicsóka és a paszternák reneszánsza
Nincs új növény a nap alatt, csak olyan, amit újra vagy végre felfedez magának a konyhaművészet. Az éttermek és a cukrászdák ajánlatait böngészve bizony még sokan felkapják a fejüket, ha tonkababot, turbolyát, batátát vagy éppen ibolyát tartalmaz egy étel.
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
A hús és a nagy zöld tojás
Jó idő, barátok, hangulat, hűtött italok – a grillezés örömei. Nehezen gyulladó faszén, füst a fejbe, szétesett halfilé, félig nyers kolbász, hirtelen pernyévé perzselt tarja – a grillezés árnyoldalai. A népszerű műsorvezető szakács alacsony hőn hosszan grillezett finomságokat ajánl főzőbemutatóján.
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
Bővülő étlap
Több kiállító, kiemelt tematika, neves szakmai előadók és nívós bemutatók, hozzáadott érték a változatlan belépődíjért – Nemes Richárd, a Gourmet Fesztivál 2013 projektvezetője szerint sűrűbb és sokszínűbb lesz az idei rendezvény.
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
Eper – és mér
Paradicsom, méz, gomba, tojás, vaj, saláta és ponty után a based on pig (bop) autonóm kutatócsapata az epret fogja ízeire szedni nyílt színen pénteken. A budapesti étkezési kultúrát sajátos kutatási módszerekkel vizsgáló vegyes felvágott csapatban önkéntes városi nomádok, művészek, statisztikusok és dietetikusok állítják szokatlan megvilágításba a hétköznapi konyhai alapanyagokat.
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
Fröccs és fekete
2013. május 29.
Mozaik
2013-05-29
Goulache Lyonnaise
Mitől gulyás a gulyás? Hús és paprika a lényeg, vallja Hamvas Zoltán, az Onyx étterem igazgatója. Hihetünk neki: Széll Tamás séfet ő készítette fel az idei Bocuse d’Or versenyre, ahol többek között a minibográcsban szervírozott gulyással győzték meg a zsűrit és főzték le a rangos ellenfeleket.
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
Padlizsánpárbaj
A Gourmet Fesztivál gasztroszínpadán a szokásos kiélezett, barátian vérre menő séfpárbaj témája idén a tojásgyümölcs, alias padlizsán. Segal Viktor és Bíró Lajos készíti párhuzamosan, a közönség kóstol és dönt.
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
Spárgát vegyenek!
Vegyünk, de zöldet vagy fehéret? Attól függ, mire használjuk, mert egyébként ugyanaz a növény. A zöld spárga hajtásai a föld felett, napfényen növekedtek, íze üde, kissé vad, enyhén kesernyés. A felkupacolt föld alatt nevelt fehér spárga Nyugat-Európában dívik leginkább, ennek vastagabb szárát nem éri a napfény, ezért íze lágyabb, földesebb, textúrája puhább.
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
Utolsó fogás
Az egészségtudatos táplálkozás igénye tagadhatatlanul a házi és kézműves termékek felé terelte a keresletet. Az első Fragola fagylaltozó jó híre is szélsebesen terjedt el az ínyencek körében: a Nagymező utcában két éve nyílt, kézműves főzött fagylaltot kínáló műhely termékeit idén már hat üzlet és több viszonteladó kínálja. Török Balázs, a franchise tulajdonosa ízmesteri minőségében is ügyel a folyamatosan megújuló választékra, az egyenletesen magas minőségre.
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
Vad tibeti jak farka gulyásosan
Eredetileg a gulyás tömény húsétel volt, és nem is gulyásnak hívták, hanem csak húsnak. Persze maguk a gulyások normális esetben lebbencset vagy tarhonyát szoktak volt főzni, húst legfeljebb akkor, ha valamelyik jószág a lábát törte, vagy a villám belecsapott, ami akkoriban is éppúgy ritkaságszámba ment, mint manapság.
2013. május 29.
Mozaik
2013-05-29
Örömfőzés
2013. május 29.
Mozaik
gasztronómia
Dühös a sör, és boldoggá tesz
2013. május 23.
Mozaik
4
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól