hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztronomia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
Magyarország
Tanyasi csirkében mérik össze tudásukat a szakácsverseny indulói
Vasárnap rendezik meg a Hagyomány és Evolúció nyilvános szakácsverseny döntőjét. A közönség által is látogatható eseményen csúcsminőségű házias ételeket kóstolhatnak az érdeklődők, többiek között kocsonyát, véres hurkát, kakastarajpörköltet és házi fánkot.
2010. február 18.
Utazás
Budapest
Kiskatulyázva
Az Arany Kaviárról sok mindent hallani. Egyrészt,hogy az egyetlen hely, ahol igazi orosz ételeket lehet enni. Másrészt, hogy könnyűszerrel fenekére lehet verni egy középvezetői fizetésnek is, ha az ember a különleges kaviárok világába is bele akar „kóstolni”. Harmadrészt, hogy az étterem ki akar törni a skatulyából, és nyit a modern, magyar konyha felé.
2010. február 12.
Kultúra
Magyarország
Dél-Alföld: Korai tavasz
Az ország legmelegebb régiójába a tavasz is hamarabb érkezik. Amikor az északi hegyekben még áll a hó, itt már nyílnak a virágok. Nem is csoda, hogy maskarások, hangos felvonulások, kacagás és móka űzi a zord telet a Dél-Alföldön.
2010. február 11.
Utazás
Magyarország
Téli tájkép: Balaton
A tihanyi apátság naplementében, badacsonyi borozás, füredi bál, siófoki éjszaka, ejtőzés a földvári mólón – már alig várjuk, hogy újra átéljük a balatoni nyár varázsát. Addig is melegen ajánljuk a balatoni tél szépségét.
2010. február 11.
Utazás
Kína
Medvetalp-csempészeket fogtak Oroszországban
Több mint 440 medvemancsot akart Kínába csempészni három orosz és egy kínai férfi, a medvetalp ugyanis az ázsiai konyhaművészetben népszerű csemegének számít.
2010. február 09.
Mozaik
gasztronómia
Foodpornó korhatár nélkül
Főzőcskézős műsorokkal, újságokkal, tanfolyamokkal és elméleti képzésekkel Magyarországon is dübörög a gasztrobiznisz. A legmenőbb főzőiskolákba hónapokkal a kurzusok előtt kell helyet foglalni. Nem mellesleg, üzleti vacsorákon ma már a gasztronómia és a bor a rendre előkerülő társalgási téma.
Sándor Tünde
2010. február 08.
Gazdaság
Magyarország
Városkapukban a kocsonya
Február 19–21. között ismét kocsonyafesztiválra és történelmi időutazásra hívogatja látogatóit Miskolc. A több tucat helyszín közül ezúttal a városkapuknak szánták a főszerepet a rendezők.
2010. február 08.
Utazás
Franciaország
Francia ízek: Croque monsieur
2010. február 02.
Mozaik
Budapest
Folytassa, Fausto!
A szebb napokat is látott belvárosi utcában kifejezetten feltűnő és üdítő látvány az étterem bejárata: méretes, de diszkrét bukszus és elegáns szőnyeg jelzi, hogy itt a többitől magát markánsan megkülönböztető üzlet található.
2010. január 29.
Kultúra
Spanyolország
Bezár a világ legjobb étterme
Két évre bezárja a világ legjobbjának többször is megválasztott éttermét, a spanyol El Bullit tulajdonosa, Ferran Adrià. Az ok: a híres séf gasztronómiai megújulást keres.
2010. január 27.
Mozaik
Magyarország
Dobos tortával és kuglóffal népszerűsíti a magyar ízeket Kanadában a "Magyar Lány"
Suzanne Urpecz blogjának több mint tízezer olvasója van világszerte, de a magyar származású újságírónak az az álma, hogy egyszer saját torontói éttermében kínálja a közép-kelet-európai fogásokat. Egyelőre csak hagyományos süteményekkel kényezteti a kanadaiakat.
2010. január 26.
Utazás
Budapest
Nem sok hiányzik
Márvány előtér, kedves fogadtatás, európai hangulat. Bent az asztalok fele már a másnapi reggelihez terítve, cukor a kávéhoz, szalvéta a terítőn, pedig péntek este van.
2010. január 22.
Kultúra
gasztronómia
Enoteca Corso
A néhány éve még Susogó néven futó étterem egyike azon kevés vidéki gyöngyszemeknek, amelyek köré érdemes külön kirándulást is szervezni.
2010. január 08.
Kultúra
Magyarország
Kalandra fel - „Winecaching” a Mátrai borvidéken
Ismerik a „Geocaching” elnevezésű turisztikai társasjátékot? Az egyre népszerűbb szabadidős tevékenység az Amerikai Egyesült Államokból indult hódító útjára, és ma már hatalmas tábora van. A játék lényege annyi, hogy egy felfedezésre, megismerésre érdemes helyen valaki elrejt egy ládikát, amibe előzőleg apró ajándékot zárt.
2010. január 06.
Utazás
Párizs
Párizsban együnk úgy, mint a párizsiak!
Ha Párizsban járunk, semmiképpen ne mulasszuk el kipróbálni a valódi francia konyhát, és persze mindezt tegyük lehetőleg elérhető árakon. A választási lehetőségek végtelensége ugyan némileg sokkoló, miközben két csapdát kell elkerülnünk: a túlzottan turistahelyeket és a szemérmetlenül drágákat.
2010. január 04.
Utazás
Magyarország
Megmutatjuk, mire képes Tokaj
A Tarcal szívében található Királyudvar Pincészet évszázadok óta a magyar borászat fellegvára. A hagyomány szerint már a XI. században innen került bor a király asztalára, később pedig egyike volt azon kiemelkedő birtokoknak, amelyek megalapozták Tokaj jó hírnevét és a tokaji bor legendáját.
2009. december 22.
Utazás
Magyarország
Múzeum a vágóhídon
Lehet-e egy hentesből idegenvezető? Lehet bizony, sőt akad ilyen több is, mindenekelőtt a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének veterán tagjai körében. A jó hírű céh képviselői nemcsak őrzik szakmájuk emlékeit, de élményeiket és ismereteiket szíves-örömest megosztják mindazokkal, akik a gyulai régi vágóhíd egyik épületében létesített múzeumukat felkeresik.
2009. december 07.
Utazás
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Kicsinyített pálinkafőzdét tervez a Zsindelyes
Gyógyital a zarándokoknak, huszonegy szobás wellness-szálloda a turistáknak, mini bioecetüzem és kicsinyített pálinkafőzde mindenkinek - ezekre a kulturális-gasztronómiai attrakcióra készül jövőre a Nyírség szívében fekvő Zsindelyes Pálinkafőzde.
2009. december 04.
Utazás
vendéglátás
Csípős-édes gasztrotúra Chili & Vaníliával
Ma jelenik meg Mautner Zsófi szakácskönyve. Remek - mondja erre ön, és továbblapoz. De ha azt írom: Chili & Vanília első könyvét adják ki, a gasztrobloggerét, akiről még a legvitriolosabb újságírók is párás szemmel nyilatkoznak, talán más a helyzet. Mautner Zsófival a hazai gasztrokultúráról is beszélgettünk, amelyben szerinte jövőre áttörés várható.
Szemere Katalin
2009. december 01.
Kultúra
borászat
Keresik a pezsgőkirályt
Szabó Bence olimpiai bajnok kardvívó hétfőn 12 órakor „lenyakazott” egy palack Chateau Vincent Extra Brut pezsgőt, és ezzel a mozdulattal útnak indított egy új internetes játékot, az I. Magyar Pezsgő Kvízt.
Csákvári Géza
2009. december 01.
Kultúra
53
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól